Griekse alant (Inula helenium) 20 Zaden

(1)

De Griekse alant heeft een interessante geschiedenis als essentieel ingrediënt in het krachtige alcoholische drankje absint. De decoratieve reus bereikt daarbij een indrukwekkende hoogte en ontwikkelt majestueuze bloemen.

2,50 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
  • Meer informatie
  • Reviews (1)
  • Vragen (0)
  • Restricties
  • Video (0)
Meer informatie

Zamnesia - Griekse alant - Een Decoratieve Reus

De Griekse alant, ook bekend als Elecampane (Engels), Inula helenium, alantswortel of gele aster, is lid van de composietenfamilie (Asteraceae of zonnebloemen). De plant groeit op veel verschillende plaatsen, van Europa tot West-Azië. Ze kan zich dus geweldig aanpassen. Planten binnen het Inula geslacht kunnen éénjarigen, vaste planten of subheesters zijn. Zamnesia verkoopt de Griekse alant in verpakkingen van 20 zaden.

KENMERKEN VAN DE GRIEKSE ALANT

De Griekse alant ontwikkelt breedgerande bladeren. De bloemen zijn daarbij opvallend groot, met gele strengen en een centraal hart. Ze lijken sterk op zonnebloemen. De planten kunnen wel 2,5m hoog worden, waardoor ze ontzettend decoratief staan in je tuin. Het bereiken van de maximale hoogte kan echter wel 2-5 jaar duren.

De bloemen zelf kunnen een diameter bereiken van 5cm. De Griekse alant houdt daarbij van direct zonlicht, maar kan ook deels in de schaduw staan. Optimale locaties liggen op het zuiden, westen of oosten. De Griekse alant houdt van leemachtige, kleiachtige aarde die vochtig is, maar ook goed draineert. De plant tolereert bovendien substraten met een zure, alkaline en neutrale pH.

In Frankrijk en Zwitserland wordt Griekse alant gebruikt om absint te maken. Dit is een ongelooflijk sterke alcoholische drank met een anijssmaak.

Reviews (1)
    (1)
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Griekse alant (Inula helenium) 20 Zaden
Griekse alant (Inula helenium) 20 Zaden