Maca

(14)

Maca, geweekt in het Andesgebergte, is een veerkrachtige en veelzijdige plant, waarvan de wortels in het Inca rijk werden gebruikt. Het is een exclusief voedsel voor de hogere klassen en werd gegeven aan bewezen strijders. Met reden: Maca is voedzaam, verhoogt de energie en gedacht wordt dat het de vruchtbaarheid verhoogt. Probeer dit supervoedsel zelf.

80 Gram

9,50 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (14)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Maca (Lepidium meyenii): Een Inca supervoeding die je kan activeren en stimuleren.

Maca (Lepidium meyenii) wordt al zeker 2000 jaar gekweekt in de hogere regionen van het Andesgebergte. Voor de mensen uit de Andes, heeft het een culturele betekenis, niet alleen historisch gezien als voedsel voor rijke Inca's maar ook vandaag de dag, als een waardevol medisch middel en voedingsbron. Omdat er weinig groeit zo hoog in de bergen, wordt het ook gebruikt als ruilmiddel met de lager gelegen regionen voor andere noodzakelijke middelen, zoals rijst en groenten.

Zoals al aangegeven, heeft maca een hoge voedingswaarde. Het bevat grote hoeveelheden eiwitten, zetmeel, natuurlijke suikers, vezels, vitaminen maar ook jodium en ijzer. Omdat bijna niets anders groeit in het gebied, is het van levensbelang voor het inheemse volk.

Actieve bestanddelen

Naast de hoge voedingswaarde, bevat maca ook p-methoxybenzyl isothiocyanaat, een chemische stof die mogelijk lust opwekkende kwaliteiten heeft.

Maca bevat ook glucosinolaten, een chemische stof waarvan ontdekt is dat deze kan helpen als preventieve maatregel tegen kanker (verwar preventief niet met behandeling...).

Tot slot bevat maca ook fenol-en saccharideverbindingen, deze fungeren als antioxidanten.

Effecten van maca

Van maca is bekend dat ze een behoorlijk aantal effecten heeft. Degenen die het regelmatig gebruiken, hebben aangegeven dat zj de volgende voordelen merken: Het consumeren van maca verbetert en verhoogt het energieniveau, balanceert hormoonspiegels, verbetert de vruchtbaarheid en werkt als een afrodisiacum. Meer anekdotische (van horen zeggen), effecten zijn onder meer: helpen met onregelmatige cyclus, bereiken van mentale helderheid, het behandelen van impotentie en het helpen bij chronische vermoeidheid.

Bereiding, dosering en gebruik van maca.

Over het algemeen is de aanbevolen, en meest standaard, dosering 450mg poeder, 3 maal daags, ingenomen met eten of drinken. Gedroogde maca wortel kan direct worden gegeten, of gekookt met water tot een drankje of pap. In Peru is het niet ongebruikelijk om melk, frisdrank of jam, gemaakt van maca, tegen te komen.

Waarschuwing

Er zijn geen giftige of negatieve effecten ontdekt met betrekking tot de consumptie van maca. Het is een kruidengeneesmiddel dat over de hele wereld legaal is.

Dit gezegd hebbende, wordt het mensen met een schildklieraandoening afgeraden maca te gebruiken. Een grote hoeveelheid glucosinolaten, in combinatie met een laag-jodium dieet, kan struma veroorzaken.

Lees meer

Gewicht 80 Gram

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (14)
  (14)
  20/Sep/2019

  très bon goût
  Je n'ai pas encore spécialement ressentie l'aspect énergisant, peut être que ce la viendra avec le temps.

  19/Sep/2019

  Zamnesia
  U guys are the best ^^

  26/Jul/2019

  Good quality
  I have tryed alot of different types of Maca, this one doesent taste so bad as the others :) And this one is the most potent.

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  27/Dec/2018

  It works!
  I use this powder in a cup of hot water,during a day or before my work out.Pay attention to your heart! Disgusting taste,puahh!! Thanks Zamnesia!

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  03/Dec/2018

  Maca en poudre
  Bon Maca, idéal mélangé une cuillère à café dans un verre de Lait qui en fera une boisson protéinée, énergisante. Améliores la respiration et autres. Très satisfait de ce produit découvert chez Zamnesia.

  17/Sep/2018

  Taste great
  Really liked this one. Does what it says and taste good too.

  20/Aug/2018

  it is it!
  i´m very happy to this fine powder, easy to use, smells good, taste good, feels good!

  10/Nov/2017

  buono!!!
  bel prodotto...consigliato!...

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Verzendinformatie

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Maca
Maca
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.