Peganum Harmala (10 gram)

(56)

Peganum harmala (Syrische wijnruit) is een plant die zijn oorsprong vindt in India, Pakistan en Mongolië. De zaden van deze plant worden al honderden jaren gebruikt voor hun psychoactieve eigenschappen. Peganum harmala is tevens een MAO-remmer, wat ervoor gezorgd heeft dat het tegenwoordig vaak als onderdeel van Ayahuasca wordt gebruikt.

4,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (56)
 • Vragen (1)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Werkzame Stoffen van Peganum harmala

De belangrijkste werkzame stoffen van Peganum harmala zijn harmine en harmaline. Daarnaast bevat Peganum harmala nog enkele andere werkzame stoffen zoals harmalol, harmidine en pegaline. Het percentage werkzame bestanddelen in de zaden varieert tussen de 2 en 6%.

Effecten van Peganum harmala

Bij de inname van Peganum harmala op zichzelf zijn de belangrijkste effecten anti-depressief van aard en hebben ze een stimulerende werking op de verbeelding en fantasie. Bij hogere hoeveelheden is het mogelijk dat je in een droomachtige toestand terecht komt.

Daarnaast is Peganum harmala een MAO-remmer. Dit betekent dat de zaden ervoor zorgen dat de afbraak van monoamino neurotransmitters wordt geremd. Het resultaat hiervan is dat oraal ingenomen DMT en 5-MeO-DMT actief wordt. Dit is in weze dezelfde eigenschap als de Banisteriopsis caapi (belangrijk onderdeel van Ayahuasca). Peganum harmala wordt dan ook regelmatig gebruikt als vervanging van Banisteriopsis caapi bij de voorbereiding van Ayahuasca.

Vele magic mushroom liefhebbers gebruiken daarnaast een lichte dosering van Peganum harmala tijdens hun paddestoel trip. De Peganum harmala zorgt voor een sterker en langer effect van de psilocybine.

Voorbereiding, dosering en gebruik van Peganum harmala

Van oorsprong werden de gedroogde zaden van Peganum harmala gebruikt als een soort van wierook, waarbij de zaden simpelweg werden verbrand op een klein vuur. De rook die de ruimte vulde werd vervolgens ingeademd. Hoewel dit weldegelijk werkzaam is, is dit geen hele efficiënte manier van gebruik.

Een efficiëntere manier van gebruik is het roken van de zaden. Peganum harmala wordt dan ook regelmatig gebruikt als onderdeel van exotische rookmixen, meestal in combinatie met hash of wiet. Om een actieve smoking mix te produceren is het het beste om 10 gram zaden te vermalen en dit samen met wat limoensap te koken totdat er een pasta-achtige substantie overblijft. Als dit gemixt wordt met wat hash, wiet en/of tabak heb je een smoking mix die je een wazig effect van dronkenheid geeft in combinatie met aphrodiserende effecten.

Een andere manier van inname is het opdrinken van 5-8 gram vermalen zaden gemixt met water. In Marokko worden de zaden ook weleens gemixt met wijn, wat de naam 'Harmel wine' heeft meegekregen.

Als laatste worden de vermalen zaden van Peganum harmala ook wel gebruikt als snuifmiddel.

Bij de voorbereiding van Ayahuasca is een hoeveelheid van 3-4 gram Peganum harmala zaden per persoon een geschikte hoeveelheid.

Waarschuwing

Bij hogere doseringen van 15 gram of meer kunnen stevige vervelende fysieke effecten optreden, zoals duizeligheid, misselijkheid en overgeven. Rustig aan dus.

Zoals eerder vermeld is Peganum harmala een MAO-remmer. MAO-remmers staan erom bekend dat ze zeer gevaarlijk kunnen zijn als ze in combinatie worden genomen met andere middelen. Gebruik nooit Peganum harmala als je onder invloed bent van anti-depressiva, slaapmiddelen of andere drugs. Leest u alstublieft de Wikipedia pagina (in het Engels) over MAO-remmers voordat u de zaden van Peganum harmala gaat gebruiken.

Een verpakking van Peganum harmala bevat 10 gram zaden.

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (56)
  (56)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  01/Oct/2019

  5*
  This stuff is great as a tea or brewed with caapi and even to try growing for your own. Amazing quality as always from Zamnesia. Nicely done guys!

  30/Sep/2019

  bendiciones
  por estas semillas estupendas

  12/Aug/2019

  Doing the job
  My tip for u guys is to grind it about 3-4g put in 150ml boil it about 20 minutes, left till it cooldown and drink the tea before ayauhasc from mimosa or pyshotria even chaliponga I try with all of it and it works. Thx Zamnesia

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  15/Jul/2019

  Good product
  Chew some grams to increase the mushrooms...really works goooodd!!

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  07/Jun/2019

  Mooi
  Dank U Zamnesia, Ik het pakje net ontvangen... morgen volgt de berijding van het drankje... Top

  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (1)
stok 2013-09-23 16:54:01

Can i plant?

administrator

The intended purpose of this product is not for it to be grown. There is a chance that it may germinate, but we cannot guarantee it.

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Verzendinformatie

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Peganum Harmala (10 gram)
Peganum Harmala (10 gram)
Peganum Harmala (10 gram)
Peganum Harmala (10 gram)
Peganum Harmala (10 gram)
Peganum Harmala (10 gram)
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.