Blog
Clear Focus van Mindscopic
4 min

De 10 Beste Ingrediënten In Nootropische Supplementen

4 min
Producten Smartshop

In dit artikel leggen we uit wat nootropic drugs zijn en hoe ze werken. We geven ook een opsomming van de 10 beste ingrediënten, waarvan er ten minste een paar aanwezig moeten zijn in de noötropica die jij aanschaft.

WAT ZIJN NOOTROPIC DRUGS?

Recent is de populariteit van noötropica enorm toegenomen. Dat is mede te danken aan het succes van films, zoals "Limitless", en verhalen uit Silicon Valley. Technische bollebozen gebruiken daarbij nootropic supplementen om hun mentale prestaties te verbeteren. Ook al is de interesse en vraag naar noötropica enorm toegenomen, toch weten veel mensen nog steeds niet wat het zijn.

Over het algemeen zijn noötropica, zoals OmniMind, supplementen die kunnen helpen bij de stimulatie van cognitieve mogelijkheden en het algeheel ontwikkelen van de hersenen. Bovendien wordt gezegd dat ze een positief effect hebben op het zelfvertrouwen, de motivatie en goed zijn voor het het geheugen. Eigenlijk zijn het een soort "smartdrugs" van de toekomst, die je nu al kunt kopen. Toch moeten we ook vermelden dat de supplementen nog verre van perfect zijn. Ze worden nog steeds verder verfijnd en verbeterd.

Gerelateerd artikel

OmniMind, Het Nootropisch Middel Dat Je Cognitieve Prestaties Verbetert

Om beter uit te leggen wat het effect is van nootropic drugs, is het handig om te begrijpen wat het woord "nootropic" betekent. Dr. Corneliu E. Giurgea bedacht de term in 1972. Hij combineerde de Latijnse woorden “nous” (geest) en “trepein” (buigen). Zo ontdekken we dus dat noötropica in de kern substanties zijn die de geest "buigen".

HOE WERKEN NOOTROPICS?

Hoe Werken Nootropics?

In feite zijn noötropica neurochemische bestanddelen die een uitbreiding zijn op de stofjes die al aanwezig zijn in onze hersenen. Ze zorgen ervoor dat aanwezige enzymen, chemicaliën en voedingsstoffen kunnen toenemen. Daarmee versterken ze de functionaliteit van specifieke gebieden in de hersenen.

De schoonheid van noötropica ligt in hun eenvoud. Het is niet zo dat ze een helemaal nieuw "besturingssysteem" opzetten, maar ze verhogen juist de stofjes die al werkzaam zijn in onze hersenen. Door de "cognitieve brandstof" te vermeerderen, zorgen ze ervoor dat de hersenen beter presteren. En dat je brein meer kan verwerken. Dat wordt verder gefaciliteerd doordat ze de doorbloeding naar de hersenen bevorderen.

Het merendeel van deze supplementen is veilig te gebruiken en heeft slechts een klein aantal potentiële bijwerkingen voor de gebruiker. Maar er is meer onderzoek nodig om daarvoor definitief bewijs te krijgen. Omdat deze branche helemaal nieuw is, weten zelfs wetenschappers, analisten en fabrikanten nog niet alles over noötropica.

Gerelateerd artikel

De Voor- (En Nadelen) Van Cannabisgebruik Bij Het Studeren Of Trainen

Houd er rekening mee dat het per gebruiker kan verschillen hoe effectief nootropic drugs zijn. Ook de dosering en herkomst (fabrikant) maken daarbij verschil. En natuurlijk zijn de ingrediënten zelf uiterst belangrijk. Daarover straks meer.

Door de manier waarop noötropica werken, kunnen ze van nut zijn voor ondernemers, studenten, kunstenaars en sporters. 

Om tot de gewenste resultaten te komen, moeten gebruikers zelf experimenteren met verschillende doseringen en producten, evenals met de manier van inname.

TOP 10 INGREDIËNTEN VAN NOÖTROPICA

Je hebt nu basiskennis over wat nootropic drugs zijn en hoe ze van invloed kunnen zijn op je hersenen. Daarom gaan we nu verder met de tien belangrijkste ingrediënten. Let hierop als je de supplementen wilt aanschaffen. Een nootropisch supplement hoeft niet al deze ingrediënten te bevatten (dat zou te veel van het goede zijn), maar er moeten wel een paar in zitten.

1. BACOPA MONNIERI

BACOPA MONNIERI

Bacopa monnieri is een plant die bij de Hindoes ook wel bekend is onder de naam “brahmi”. Zij gebruiken het kruid al duizenden jaren lang op traditionele wijze. De plant groeit overvloedig in India en komt van nature voor in gematigde moerasgebieden. Je kunt haar ook vinden in noordelijk Australië, delen van Europa, Afrika en Zuid-Amerika.

De plant wordt nu algemeen gezien als een kruid dat eigenschappen heeft die helpen bij het verbeteren van het geheugen. 

2. GINKGO BILOBA

GINKGO BILOBA

Met meer dan 270 miljoen jaar is Ginkgo biloba zonder twijfel een van de oudste plantensoorten op aarde. Met een diepgewortelde geschiedenis in Chinese kruidenpreparaten neemt men aan dat het invloed heeft op neurotransmitters, wat mogelijk bescherming biedt tegen ouderdomsverschijnselen en hulp biedt bij het verbeteren van de concentratie.

Ginkgo biloba heeft haar nootropische eigenschappen te danken aan haar chemische structuur. Ze bestaat namelijk voor een kwart uit flavonoïden en daarnaast nog eens voor 6% uit krachtige terpenen. Deze laatste staan bekend om hun grote invloed op het menselijk lichaam.

3. KRILL OLIE

KRILL OLIE

Dat het westers dieet te weinig omega 3 bevat, is niets nieuws. Maar wist je ook dat dit een grote invloed kan hebben op de hersenen? Omega 3 is namelijk een vetzuur dat goed is voor het brein. Het zit in vette vis, lijnzaad en hennepzaad.

Gelukkig bestaat er ook nog krill, een andere onwijs goede bron van omega 3. Krill is een verzamelnaam van kleine schaaldiertjes uit de Zuidelijke Oceaan. Krillolie wordt als een wondermiddel beschouwd, omdat het naast omega 3 ook astaxanthine bevat. Dit is een veel krachtigere antioxidant dan veel andere, gewone vitamines.

4. HERICIUM ERINACEUS EXTRACT

HERICIUM ERINACEUS EXTRACT

Deze substantie is momenteel veelbelovend, ook al is er tot op heden nog niet veel onderzoek naar gedaan. Men denkt dat Hericium erinaceus extract goed is voor het zenuwstelsel in de hersenen. Iedereen die ervoor wil zorgen dat zijn brein het maximale bereikt, kan wellicht nut hebben bij deze substantie.

5. MAGNESIUM

MAGNESIUM

Magnesium is een van de bekendere stofjes van deze lijst. Het kan de cognitieve functies van de hersenen op positieve manier beïnvloeden. Magnesium versterkt de synapsen in de hippocampus. Dat is een deel van de hersenen dat nauw betrokken is bij het geheugen. Omdat het mineraal ook essentieel is voor de transmissie van informatie tussen zenuwen en synapsen, kan het de geheugen en de algemene cognitieve vaardigheden verbeteren.

Aangezien het overgrote deel van de bevolking niet de minimaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium inneemt, is een supplement zeer raadzaam. 

6. FENYLALANINE

FENYLALANINE

Fenylalanine is een essentieel aminozuur. Het is bewezen dat het de opbeurend kan werken, helpt bij een zenuwachtig gevoel en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Ons lichaam maakt er tyrosine van. Tyrosine is ook een essentieel aminozuur. Het zorgt ervoor dat er aanzienlijk meer krachtige neurotransmitters, zoals dopamine en noradrenaline, worden geproduceerd.

7. RHODIOLA ROSEA

RHODIOLA ROSEA

Dit ingrediënt is zo krachtig dat het absoluut niet mag ontbreken in de nootropic drugs van jouw keuze. Het is dan ook het meest effectieve, betrouwbare, veilige en natuurlijke nootropische bestanddeel dat er is.

Rhodiola rosea blijkt gevoelens van spanning significant te verminderen en te zorgen voor een goede gemoedstoestand. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het concentratievermogen en geheugen. ls een nootropisch supplement geen Rhodiola rosea bevat, is het niet compleet en moet je op zoek naar een ander supplement. Dat zegt wel hoe belangrijk en krachtig dit bestanddeel is.

8. VINPOCETINE

VINPOCETINE

Als je je sloom voelt of graag je geheugen wilt verbeteren, dan is het de moeite waard om eens het veelzijdige nootropische middel vinpocetine te proberen. Dit is eigenlijk een synthetische versie van een alkaloïde die gewonnen wordt uit de zaden of de bladeren van de Voacanga en Vinca.

Vinpocetine is in Europa ontzettend populair geworden, ook al waren chemici pas in 1978 in staat het te produceren. Men gelooft dat dit decenniaoude supplement de vitaliteit kan verhogen en een positieve invloed heeft op de bloedsomloop.

9. B-VITAMINES

B-VITAMINES

De B-vitamines B6 en B12 mogen ook niet ontbreken in een nootropisch supplement. Vitamine B6 helpt energie vrij te maken uit de voeding. Daardmee draagt het bij aan aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen en is het betrokken bij het geheugen. Vitamine B12 is verantwoordelijk voor de synthese van myeline. Myeline is een vetachtige substantie die een beschermende laag vormt rondom je zenuwen. Daardoor worden ze beschermd en kunnen ze informatie overdragen.

10. VITAMINE D

VITAMINE D

Mocht je ooit een keer een excuus nodig hebben om meer naar buiten te gaan en in de zon te lopen, dan is het wel vitamine D. Als je echter op het noordelijk halfrond woont of veel tijd in huis doorbrengt, dan is het lastig om genoeg zonlicht tot je te krijgen. Is dit het geval, dan zijn supplementen met vitamine D een uitkomst om het gehalte van deze essentiële nootropische stof op te schroeven. Een hoger vitamine D-gehalte kan je geheugen verbeteren en het hart ondersteunen.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken