3 Eenvoudige manieren om chocolade te maken met magische paddestoelen?

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogPaddo'sRecepten

3 Eenvoudige manieren om chocolade te maken met magische paddestoelen?

Magische paddestoelen en chocolade zijn een perfecte combinatie en worden al generaties lang gebruikt, dus hier zijn een paar recept ideeën, zodat je zelf aan de slag kan.

Hoewel van magische paddestoelen puur kan worden genoten, zijn ze een geweldige aanvulling in de keuken, zeker als je een zoetekauw bent. Chocolade en magische paddestoelen combineren voortreffelijk, waardoor je kan genieten van een zalige smaak terwijl je je paddestoelen opeet. Dus hier zijn een aantal tips om de twee te combineren in magische paddestoelen chocolade, waardoor de paddestoel ervaring ineens veel smakelijker wordt.

EVEN KORT OVER DE DOSERING

De dosering voor al deze recepten is vrij simpel. Je hoeft alleen maar een normale, rauwe dosis per portie te gebruiken.

Voorbeeld: Als je een chocoladereep maakt om met zijn tweeën te delen, gebruik je twee doses magische paddestoelen en verdeel deze gelijkmatig over de reep. Dit betekent dat een halve reep dus een dosis is.

BELANGRIJK:

De psilocybine in magische paddestoelen, het voornaamste psychoactieve ingrediënt, breekt snel af als het wordt blootgesteld aan hogere temperaturen. Zorg er dus voor dat je je paddestoelen nooit in een te hete stof stopt.

SNELLE EN EENVOUDIGE MAGISCHE PADDESTOELEN CHOCOLADE

De meest simpele en ongecompliceerde methode om chocolade met magische paddestoelen te maken is de volgende:

Je hebt nodig:

Grondig gedroogde magische paddestoelen

Chocoladerepen uit de winkel (welke je maar wil)

Een grote sauspan

Een glazen kom

Een scherp mes

Chocoladevormen (als je deze niet hebt, kan je een bakplaat met anti-aanbaklaag gebruiken)

Instructies:

1. Wat je als eerste moet doen, is verzekeren dat je magische paddestoelen grondig gedroogd zijn. Hoe je dit doet, lees je hier.

2. Snijd je magische paddestoelen in kleine stukjes met een scherp mes.

3. Breek je chocolade in stukken en doe ze in de glazen kom.

4. Giet wat water in je sauspan en plaats je glazen kom erboven op, zodat je de chocolade au bain marie kan verwarmen.

5. Plaats je sauspan op een hittebron en breng het water aan de kook. Als het water kookt, zal de chocolade worden verwarmd, waardoor het smelt.

Alternatief: Als je dit lastig vindt, kan je de kom met chocolade ook op de laagste stand in de magnetron zetten. Dit zal werken, maar je moet je chocolade goed in de gaten houden, omdat het gemakkelijk kan verbranden.

6. Als al je chocolade gesmolten is, laat je het heel even afkoelen.

7. Zodra de chocolade is afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is, kan je de paddestoelen toevoegen.

8. Roer het mengsel zodanig door dat de paddestoelen gelijkmatig zijn verdeeld.

9. Giet het voorzichtig in je vorm en zet het mengsel in de koelkast, zodat het kan opstijven.

10. Zodra het is afgekoeld, kan je genieten!

HELEMAAL ZELF AAN DE SLAG

Als je een expert in de keuken bent, kan je ook proberen zelf chocolade te maken voor je paddestoelen.

Je hebt nodig:

Grondig gedroogde magische paddestoelen

240 gram cacaopoeder

170 gram ongezouten boter

65 gram suiker

160 ml volle melk

240 ml water

30 gram poedersuiker

0,25 theelepel zout

Een scherp mes

Een grote sauspan

Mengkommen

Een zeef

Chocoladevormen

Instructies:

1. Doe het water in je sauspan en verwarm het tot het suddert.

2. Terwijl het water aan de kook komt, snijd je je magische paddestoelen in kleine stukjes. Om uit te vinden hoe je magische paddestoelen correct kan drogen, kan je onze handige gids lezen.

3. Maak een pasta van de cacaopoeder en de boter.

4. Voeg de cacaomix toe aan je nu hete water. Roer goed door en breng het mengsel weer zachtjes aan de kook.

5. Zodra het pruttelt, haal je de mix van je hittebron en doe het over in een mengkom.

6. In een aparte kom, zeef je suiker en zout samen met een zeef. Hiermee verwijder je eventuele klontjes.

7. Voeg de suiker en het zout toe aan je cacaomix en roer goed door.

8. Tijdens het roeren, voeg je langzaam de melk toe.

9. Zodra je een gelijkmatige consistentie hebt, voeg je de paddestoelen toe en roer je het mengsel weer goed door.

10. Giet de chocolade in de vormen en plaats ze in de koelkast om op te stijven.

11. Geniet!

WARME CHOCOMELK MET MAGISCHE PADDESTOELEN

Als je van de magische chocolade ervaring wil genieten in een drankje, probeer je het volgende.

Opmerking: Zorg ervoor dat je de chocomelk niet te heet maakt, anders kunnen de paddestoelen beschadigen.

Je hebt nodig:

Grondig gedroogde magische paddestoelen

700 gram suiker

270 gram cacao

1 eetlepel zout

240 ml volle melk per portie

Een scherp mes

Grote mengkom

Een luchtdicht bakje

Instructies:

1. Snijd je magische paddestoelen in kleine stukjes. Als je niet goed weet hoe je paddestoelen moet drogen, kan je hier terecht.

2. Combineer alle droge ingrediënten in een mengkom en roer dit zorgvuldig door.

3. Doe de mix in een luchtdicht bakje, klaar voor gebruik als jouw eigen warme chocolade mix wanneer je maar wil!

4. Om je mix om te toveren in een kop warme chocomelk, verwarm je een mok met melk in de magnetron. Zorg dat het heet genoeg is, maar laat het niet koken. Je hoeft nu alleen nog maar 2 eetlepels van je mix toe te voegen en te genieten!

Opmerking: Het is verstandig om de paddestoelen ongeveer 5 minuten te laten trekken in de melk voor je het drinkt. Het doorslikken van de stukjes paddestoel zal ook de kracht van de trip verhogen. Dit wordt wel aangeraden, maar is niet noodzakelijk.

Aanvulling: Je kan van alles toevoegen aan de warme chocomelk, denk bijvoorbeeld aan slagroom en marshmallows!

Als je interesse hebt in het maken van een meer traditionele en authentieke warme chocomelk, kan je ons artikel lezen over het maken van een oud Azteeks paddestoelen cacao brouwsel.

We hopen dat je zal genieten van bovenstaande chocolade lekkernijen. Het combineren van chocolade met paddestoelen is een eeuwenoude traditie en een waar wij dol op zijn.

Magic Mushroom grow kit