3 manieren om de geur uit een binnenkweek te verdrijven

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis Kweken

3 manieren om de geur uit een binnenkweek te verdrijven


Er is niets zo opvallend als de geur van cannabis. Sommigen zijn er dol op, maar anderen zijn dat niet. Neem niet het risico te worden ontdekt door een nieuwsgierige buurman. Houd die lucht schoon!

Binnen cannabis kweken, terwijl je het ook discreet wil houden, kan best lastig zijn. De belangrijkste reden? De geur! Als je in een hutje op de hei woont, zonder buren of voorbijgaand verkeer, zal de geur geen probleem zijn. Maar anderen moeten zorgvuldig te werk gaan om niemand alert te maken op de zoete, prikkelende geur van wiet. Het is niet slechts een zaak van je kweek geheim houden voor potentiële dieven, maar ook een van hoffelijkheid. Dus, hoe houd je de geur zuiver en schoon? Met de volgende drie methoden.

KOOLSTOFFILTER

Een koolstoffilter, soms ook wel koolscrubber genoemd, is de eerste keuze voor de meeste binnenkwekers als het gaat om luchtfiltering. Deze apparaten worden bevestigd aan het einde van je ventilatie uitlaat in je kweekruimte en verwijderen alle luchtjes die erdoorheen passeren. Ze doen dit met actieve koolstof, die in staat is de moleculen in de lucht, die de geur veroorzaken, te absorberen en te binden.

Een fatsoenlijke koolstoffilter zal alle geur verwijderen, zonder lekkages. De lucht moet wel actief erdoorheen gefilterd of geduwd worden met een ventilatiesysteem. Dit, gecombineerd met hun redelijk grote formaat, maakt ze soms ongeschikt voor kwekers met een beperkte ruimte, of kwekers die een micro-teelt uitvoeren. Voor een grote meerderheid van de kwekers zal een koolstoffilter echter de beste keuze zijn.

Als het om koolstoffilters gaat, moet wel worden opgemerkt dat je krijgt waar je voor betaalt. Het is het zeker waard te investeren in een betrouwbaar model dan een goedkoop, generiek apparaat die waarschijnlijk snel kapot gaat. Alle koolstoffilters hebben een bepaalde levensduur en kunnen ook maar zoveel absorberen, maar eentje van goede kwaliteit gaat veel langer mee.

NEGATIEVE IONEN GENERATOREN

Een negatieve ionen generator geeft luchtmoleculen een elektrische lading en je moet ze niet verwarren met schadelijke ozongeneratoren. Wanneer ze andere moleculen tegenkomen, zoals diegenen die de lucht van cannabis dragen, zullen ze deze neutraliseren en uit de lucht verwijderen. Het is helemaal veilig om te ademen en in sommige onderzoeken zijn zelfs gezondheidsvoordelen ontdekt. Je wil ze echter niet in je daadwerkelijke kweekruimte plaatsen, maar erbuiten. In de kweekruimte zullen ze geur verwijderen, maar te fanatiek, waardoor ze de smaak en het aroma van je wiet sterk verminderen.

Een negatieve ionen generator is ook wel bekend als lucht ionisator. Ze zijn een geweldige aanvulling op de veiligheid in de kweekruimte en zijn met name handig voor de paranoïde kweker. Het feit dat ze niet bevestigd hoeven worden aan een ventilatie uitlaat maakt ze een goede keuze voor kwekers die slechts een of twee planten kweken in een beperkte ruimte, hoewel ze niet zo betrouwbaar zijn als een koolstoffilter.

HEPA FILTERS

HEPA filters werken door moleculen groter dan 0,3 microns te vangen. Hierdoor kunnen ze stof, allergenen en andere verontreinigde stoffen uit de lucht filteren. Ze kunnen ook worden gebruikt om wat van de geur van cannabis te filteren - vooral als ze actieve houtskool bevatten. Let op dat we zeggen "wat" van de geur: Een HEPA filter zal waarschijnlijk niet alle geur volledig verwijderen, waardoor de filter ongeschikt is om op zichzelf te worden gebruikt.

Dat gezegd hebbende, kunnen ze extreem handig zijn als aanvullende filter in de kweekruimte, omdat ze de cannabis planten zelf niet beïnvloeden. Meestal bevatten ze een ingebouwde ventilator, waardoor de lucht erdoorheen wordt geforceerd en geur wordt gefilterd. Dit is met name handig in situaties waarin je geen ventilatiesysteem kan gebruiken dat afvoert naar buiten, zoals bij het gebruik van een kweektent, of wanneer je gewoon extra verzekering wil dat de geur niet kan ontsnappen.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er een aantal manieren om cannabis gerelateerde geurtjes uit je binnenruimte te verwijderen. Het investeren in een fatsoenlijke koolstoffilter is zonder twijfel de beste optie, maar er zijn andere voorzorgsmaatregelen die je kan nemen, zeker als je slechts 1 of 2 planten kweekt in een kleine ruimte. Denk niet te makkelijk over het beheersen van de geur. Uiteindelijk is voorkomen altijd beter dan genezen.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers