3 Manieren Om je Vieze Pijpen En Bongs Schoon Te Maken

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis

3 Manieren Om je Vieze Pijpen En Bongs Schoon Te Maken


Je wilt een hijs van je bong nemen, maar je merkt dat het hijsen moeilijker is dan normaal en dat de rook vies smaakt. Waarschijnlijk zit je bong vol met vuiligheid en moet hij schoongemaakt worden!

Met een vieze pijp of bong zie je er alleen maar als een verspiller uit. Het is een kwestie van etiquette en hygiëne, er is geen reden om het uit de hand te laten lopen. Het kan je rookervaring alleen maar slechter maken en bovendien zullen je vrienden niet veel zin hebben om een oude, afgeleefde bong te gebruiken wanneer ze op bezoek komen voor een blowsessie. Een vieze bong of pijp is een kweekgrond voor allerlei soorten nare bacteriën en hij verpest ook het genot voor iedereen die er gebruik van maakt.

Gelukkig is het niet moeilijk om een bong schoon te maken en duurt het maar een paar minuten. Je kunt je bong het best zo vaak mogelijk schoonmaken, maar je hoeft het eigenlijk maar één keer per week te doen om de boel dienstvaardig en fris te houden.

Hier zijn drie manieren om hem schoon te maken:

LAAT ER KOKEND WATER DOORHEEN STROMEN (ALS JE BONG/PIJP DAAR TENMINSTE TEGEN KAN)

Als jouw bong niet meteen inzakt of wegsmelt wanneer je er kokend water doorheen laat stromen, kan dat een goede manier zijn om hem eens grondig schoon te maken en te steriliseren. Als jij jouw bong/pijp geregeld schoonmaakt, is dit een goede methode om dagelijks toe te passen – zo voorkom je dat het zo erg uit de hand loopt dat er drastischere maatregelen nodig zijn. Maar als jouw bong of pijp helemaal bedekt is met roet en vuil, moet je het misschien wat serieuzer aanpakken.

GEBRUIK ALCOHOL EN EPSOMZOUTEN

Om het schoonmaken nog wat serieuzer aan te pakken, kun je een combinatie van alcohol en Epsomzout gebruiken. Ga als volgt te werk. Haal je bong of pijp uit elkaar en laat water door alle delen stromen om het roet en vuil te verwijderen. Doe dan een beetje Epsomzout in alle delen – een half kopje voor de hele bong is meestal wel genoeg.

Daarna moet je er wat alcohol in gieten. Sommige mensen gebruiken ontsmettingsalcohol, maar dat is misschien iets te sterk. Mondwater met alcohol, bijvoorbeeld Listerine, kan een goed alternatief zijn, bovendien gaat hij dan lekker ruiken. Andere mensen gebruiken liever azijn. Wat je ook kiest, je hebt ongeveer een half kopje nodig, maar dat hangt enigszins van de grootte van je bong af – voor een pijp heb je meestal veel minder nodig.

Dek elke opening af en schud goed gedurende enige minuten. Daarna hoef je hem alleen nog maar onder de kraan af te spoelen! Als jouw bong of pijp echt helemaal onder de troep zit, moet je dit proces soms een paar keer herhalen, maar meestal is één keer wel genoeg. Je kunt ook dingen als wattenstaafjes of pijpreinigers gebruiken om de lastigere te bereiken plekjes schoon te maken.

GEBRUIK EEN SPECIAAL PRODUCT

Soms is de vrije markt echt iets fascinerends, er is bijna overal wel een speciaal product voor, er zijn dus ook speciale schoonmaakproducten voor je rookgerei. Ze zijn niet essentieel, maar ze maken het werk wel sneller en makkelijker – zonder al het gedoe. Kies wel een veilig product uit, want er zijn nogal veel onbetrouwbare merken die vol zitten met chemicaliën die je zeker niet in je bong wilt hebben.

Onthoud dus, houd je bong schoon! Word geen stereotype luie stoner - Niemand houdt ervan om met vies rookgerei te roken!