Blog
Kruiden Voor Afvallen
3 min

Afvallen? Dit Is Onze Kruiden Top 5

3 min
Smartshop Top Lists

Het is aangetoond dat je gezonder leeft als je dat zo natuurlijk mogelijk doet. Hier zijn de vijf beste kruiden die kunnen ondersteunen bij het afvallen en die geen schadelijke bijwerkingen veroorzaken.

NATUURLIJK AFVALLEN

Het is aangetoond dat je gezonder leeft als je dat zo natuurlijk mogelijk doet, vooral als het op voeding aankomt. Kruiden zijn over het algemeen natuurlijk en gezond, maar er zijn meerdere redenen waarom je ze aan je dagelijkse routine zou moeten toevoegen.

Kruiden leveren niet alleen een heleboel gezondheidsvoordelen, maar ze kunnen ook helpen aanzienlijke veranderingen door te voeren in je lijf, vooral als je wilt afvallen. Obesitas is inmiddels uitgegroeid tot een enorm probleem, vooral in Amerika. Dat komt omdat ons voedsel steeds meer bewerkt wordt en we steeds vaker een zittend bestaan leiden.

Iedereen die ooit succesvol veel is afgevallen, beaamt het: ze deden dit door mager en natuurlijk te eten, regelmatig te sporten en diverse nuttige kruiden te consumeren.

Er zijn tientallen natuurlijke kruiden die kunnen ondersteunen bij het afvallen, maar we hebben hier vijf opties verzameld die we het beste vinden. Hieronder valt cannabis, maar we hebben ook een aantal andere favorieten toegevoegd, zoals kratom, guarana, groene thee en yerba maté.

#1 CANNABIS

Kruiden Afvallen: Cannabis

Cannabis staat bovenaan de lijst. Dat klinkt misschien vreemd (omdat veel mensen de munchies krijgen), maar wiet kan absoluut worden gebruikt als ondersteuning bij het afvallen. Hier zijn drie redenen voor.

Related Story

Hoe Vermijd Of Stop Je De Munchies Wanneer Je High Bent?

Allereerst is bewezen dat CBD de eetlust onderdrukt. In 2012 publiceerden Britse onderzoekers van The University of Reading een onderzoek. Hierin is aangetoond dat CBD, in aanvulling op een aantal andere cannabinoïden, de neiging tot eten kan minimaliseren. De drie bestudeerde stoffen waren cannabidiol (CBD), cannabinol (CBN) en cannabigerol (CBG). Ze lieten alle drie veelbelovende resultaten zien.

De tweede reden is dat cannabinoïden de bloedsuikerspiegel kunnen helpen reguleren. In een onderzoek uit 2013 is ontdekt dat cannabisgebruikers meer controle hebben over hun bloedsuikers. Het wordt aangenomen dat dit wordt veroorzaakt door de cannabinoïde tetrahydrocannabivarine (THCV). 

De derde reden heeft alles te maken met sativa soorten, waarvan bekend is dat ze gebruikers helpen alert, aandachtig, gefocust en opgewekt te blijven. We weten dat indica cannabis vaak leidt tot aanvallen van de munchies en een couchlock, wat natuurlijk ideaal is als je snel aan wilt komen. Sativa soorten kunnen echter helpen gemotiveerd te blijven en een taak of workout te voltooien. Als je geniet van een lekkere joint met organische sativa, is hardlopen in de ochtend ineens een veel leukere activiteit.

Je vraagt jezelf misschien af welke cannabis soorten nu het beste zijn als je van plan bent af te vallen? Een van onze favorieten is Royal Medic. Deze wekt keer op keer een heldere, cerebrale buzz op waardoor gebruikers gefocust en actief kunnen blijven. Ook raden we Durban Poison aan, die een langdurig effect teweegbrengt en consumenten kan helpen vrolijk en positief te blijven.

#2 KRATOM

Kruiden Afvallen: Kratom

Kratom bladeren zijn afkomstig van de Mitragyna speciosa bomen in Thailand en Bali en ze worden al duizenden jaren gebruikt. Kratom werkt als hulpmiddel bij het afvallen door de eetlust te onderdrukken en de trek in eten te verminderen. In tegenstelling tot de meeste traditionele dieetpillen en -supplementen, wekt kratom geen negatieve bijwerkingen op en het gebruik beschadigt ook je maag niet.

Kratom helpt simpelweg bij het onderdrukken van het hongergevoel zonder de eetlust helemaal weg te nemen. Daarnaast geven gebruikers aan dat kratom de trek vermindert in suiker, vetten en koolhydraten, wat allemaal dikmakers zijn.

#3 GUARANA

Kruiden Afvallen: Guarana

Guarana is een tropische plant die haar oorsprong vindt in Brazilië en vaak wordt gebruikt als stimulerend middel en als hulpmiddel om af te vallen. Guarana bevat veel actieve verbindingen die bijdragen aan de effectiviteit als dieetsupplement. Het is bekend dat guarana de vetoxidatie, waarmee ons lichaam vet omzet in energie, verhoogt. Ook kunnen sportprestaties worden verbeterd. Veel mensen zeggen dat de effecten overeenkomen met die van cafeïne.

#4 GROENE THEE

Kruiden Afvallen: Groene Thee

Groene thee komt oorspronkelijk uit China, maar wordt nu in veel Aziatische landen geteeld. Dit type thee wordt gemaakt van Camellia sinensis bladeren. Deze moeten nog geoxideerd worden en worden omgezet naar zwarte thee. Groene thee is rijk aan antioxidanten en andere verbindingen die extreem nuttig zijn voor onze gezondheid. De thee kan ook van pas komen als je een paar pondjes kwijt wilt raken.

Related Story

De Beste Kruiden Om Thee Mee Te Maken

Groene thee mobiliseert vet uit vetcellen, verhoogt de verbranding van vet en stimuleert de stofwisselingssnelheid. Met groene thee kun je uiteraard thee zetten, maar vanwege de medicinale voordelen wordt het ook vaak verdampt.

#5 YERBA MATÉ

Kruiden Afvallen: Yerba Maté

Yerba maté struiken groeien in de Zuid-Amerikaanse landen Argentinië, Chili, Peru, Brazilië, Uruguay en Paraguay. De bladeren worden tot een gezonde thee gebrouwen die kan helpen bij de verbranding van vet. Yerba maté wordt beschouwd als een stimulerend middel, net als cafeïne, maar het actieve ingrediënt is eigenlijk mateïne. Het wordt beweerd dat yerba maté de stofwisseling versnelt, energie levert en de trek in eten vermindert.

ONDERSTEUN GEWICHTSVERLIES MET HULP VAN MOEDER NATUUR

Grote farmaceutische ondernemingen proberen al jaren een wonderpil te maken om af te vallen, maar hebben tot dusver geen successen geboekt. En mocht zo'n pil ooit op de markt verschijnen, dan moet je jezelf afvragen welke ingrediënten en chemicaliën in het wondermiddel zijn verwerkt. Als je twijfelt aan de samenstelling, of als je gesynthetiseerde dieetsupplementen liever vermijdt, helpt Moeder Natuur je graag een handje. De aarde voorziet ons van een overvloed aan kruiden en planten die kunnen helpen wat pondjes kwijt te raken. Heb je echter een medische aandoening of gebruik je momenteel medicatie? Dan is het belangrijk dat je met je huisarts overlegt voordat je veranderingen doorvoert in je dieet.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken