Blog
5 Redenen Waarom Cannabis Veiliger Is Dan Alcohol
2 min

5 Redenen Waarom Cannabis Veiliger Is Dan Alcohol

2 min
Facts Nieuws

Er is een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek, waarin hetzelfde wordt bewezen: Alcohol is gevaarlijker dan marihuana.

Hoewel het cannabis verbod blijft bestaan, is er een bedwelmend middel vrij verkrijgbaar, die meer schade aanricht in onze maatschappij dan marihuana ooit kan. Alcohol. Gelukkig wordt het steeds meer geaccepteerd dat alcohol gevaarlijker voor je is dan cannabis, maar dit gebeurt langzaam. Om de boodschap verder over te brengen, geven we je hier vijf redenen waarom cannabis veiliger is dan alcohol.

1. JE KAN NIET OVERLIJDEN DOOR CANNABIS

Alles is giftig, in de juiste hoeveelheden. Het te snel drinken van teveel water kan je lichaam in een shock brengen, waardoor je organen worden stilgelegd. De letale dosis cannabis is echter zo hoog dat het niet mogelijk is om de benodigde hoeveelheid zo snel te consumeren dat het giftig wordt. Geschat wordt dat je ongeveer 680 kilo cannabis binnen 15 minuten moet gebruiken om een kans te maken op overdosering. Niet mogelijk.

Hetzelfde kan niet worden gezegd over alcohol. Het is eenvoudig te overlijden als gevolg van alcohol gebruik en het is een van de meest giftige stoffen die we consumeren. Over het algemeen wordt aangenomen dat de consumptie van 10 keer de hoeveelheid alcohol die nodig is om dronken of aangeschoten te worden, voor een overdosis kan zorgen en dit leidt elk jaar weer tot een bizar aantal sterfgevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie schreef alleen al in 2012 3,3 miljoen sterfgevallen toe aan alcohol.

2. ALCOHOL BESCHADIGT DE HERSENEN, MARIHUANA ZOU DE HERSENEN KUNNEN BESCHERMEN.

Er is een hardnekkige mythe, waarin wordt beweerd dat marihuana de hersenen beschadigt en cellen doodt. Deze beweringen zijn echter nooit wetenschappelijk bewezen en simpelweg bedacht om cannabis te demoniseren. Recent onderzoek toont aan dat marihuana zelfs zenuwbeschermende en neurogenese eigenschappen bezit, wat betekent dat het hersencellen beschermt en zelfs nieuwe aanmaak stimuleert.

Hetzelfde kan wederom niet van alcohol worden gezegd, want de wetenschap heeft bewezen dat alcohol zorgt voor het afsterven van hersencellen.

3. ALCOHOL VEROORZAAKT KANKER, MARIHUANA BESTRIJDT HET

De kankerbestrijdende effecten van cannabis zijn recent het aandachtspunt geweest van veel onderzoeken en zowel wetenschappelijke als anekdotische verslagen zingen de lof van de potentie van cannabis. Het is ontdekt dat zelfs rokers van cannabis minder vaak kanker ontwikkelen dan personen die geen cannabis gebruiken, in een van de grootste gecontroleerde onderzoeken naar de zaak ooit.

Als het gaat om alcohol en kanker, is de lijst oneindig. Alcohol gebruik is geassocieerd met de ontwikkeling van long-, slokdarm-, maag-, alvleesklier-, darm-, lever- en prostaatkanker. Het is een behoorlijke lijst.

4. MARIHUANA VERSLAVING IS EXTREEM ONWAARSCHIJNLIJK EN HETZELFDE KAN NIET OVER ALCOHOL WORDEN BEWEERD

Al het wetenschappelijk onderzoek naar marihuana verslaving indiceert dat het risico op verslaving te verwaarlozen is, als het al bestaat. Dit dateert helemaal terug naar 1999, waar een onderzoek, in opdracht van het Amerikaanse congres, concludeerde dat "afhankelijkheid van marihuana zeldzaam is en als het dan toch gebeurt, is het minder ernstig dan een alcohol- of nicotineverslaving." Dit komt omdat cannabis niet lichamelijk verslavend is, maar in zeldzame gevallen wordt er wel een psychologische afhankelijkheid ontwikkeld.

Alcohol daarentegen, veroorzaakt ernstige lichamelijke en psychologische verslaving. Dit wordt nog verder in stand gehouden door de opbouw van tolerantie voor alcohol, waardoor verslaafden steeds meer nodig hebben.

1. ALCOHOL VEROORZAAKT GEWELDDADIG GEDRAG, MARIHUANA ONTSPANT

Het is geen geheim dat gebruikers van marihuana over het algemeen vredelievende, prettige mensen zijn, zeker wanneer ze high zijn. Het is waarschijnlijker dat een stoner te maken krijgt met de munchies, of de neiging om iemand te knuffelen dan een ruzie.

Helaas kan hetzelfde wederom niet worden beweerd over het meest geliefde bedwelmende middel ter wereld. Alcohol gebruik zorgt regelmatig (maar niet altijd en niet bij iedereen) voor gewelddadig gedrag, zeker wanneer het in overmaat wordt geconsumeerd. Onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Alcoholism: Clinical & Experimental Research, ontdekte dat 36 procent van alle mishandelingen, die in het ziekenhuis eindigden, en 21 procent van alle ongevallen veroorzaakt werden door alcohol gebruik van de gewonde persoon. Dit is een behoorlijk indrukwekkend aantal en een dure grap voor de gezondheidszorg.

Hoewel overheden oorlog voeren tegen een vrij onschuldige stof, staan ze wel iets veel gevaarlijkers toe, dat ook nog eens overal verkrijgbaar is. Het is tijd om de hypocrisie en waanzin te stoppen.


Read more about
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken