Blog
5 Verbazingwekkende feiten over magische paddestoelen
2 min

5 Verbazingwekkende feiten over magische paddestoelen

2 min
Research Shroomshop
Verdiep je eens in de wereld van magische paddestoelen. Ze hebben veel geheimen, die wachten om ontdekt te worden.

Voor personen die graag achterover leunen en verdwaald raken in de diepten van hun geest, kan een trip op magische paddestoelen het ultieme genot zijn. De talenten van deze geestverruimende schimmel gaan echter verder dan recreatief gebruik! Ze bieden een krachtig hulpmiddel die op vele, verschillende manieren gebruikt kan worden. Dus hier zijn 5 verbazingwekkende feiten over magische paddestoelen die je wellicht nog niet wist.

1. MAGISCHE PADDESTOELEN MAKEN EEN HYPERVERBINDING IN DE HERSENEN

Heb je je ooit afgevraagd waarom magische paddestoelen je het gevoel geven dat je op een ander niveau functioneert? In onderzoek, waarin fMRI beeldvorming werd gebruikt, is ontdekt dat gebieden van de hersenen, die normaal niet met elkaar communiceren, lange afstandsverbindingen maken, waarbij ze zichzelf met elkaar synchroniseren, wanneer proefpersonen werden blootgesteld aan psilocybine, de voornaamste, psychoactieve stof in magische paddestoelen. Het creëert een tijdelijk hyperverbonden brein, waardoor je kan functioneren op een niveau zoals je nog nooit eerder kon.

2. PSILOCYBINE STIMULEERT WELLICHT DE AANMAAK VAN NIEUWE HERSENCELLEN

Nu het toch over het brein gaat: Er is bewijs dat suggereert dat regelmatige blootstelling aan psylocibine neurogenese, de aanmaak van nieuwe hersencellen, kan veroorzaken, met name in de hippocampus. Dit betekent dat magische paddestoelen echte nuttige toepassingen kunnen hebben voor het leren en het geheugen.

3. MAGISCHE PADDESTOELEN WEKKEN LANGDURIGE VERANDERINGEN OP IN PERSOONLIJKHEID

Hiermee bedoelen we niet direct dat er onmiddellijke en drastische veranderingen plaatsvinden in je karakter, want het is niet waarschijnlijk dat paddestoelen jou als persoon compleet veranderen. Ze bezitten echter wel het vermogen om je het goede en slechte in jezelf te laten zien, waardoor je je ziel en je geest kan ontdekken en in het reine kan komen met wie je bent. Als een gevolg hiervan, ervaren mensen magische paddestoelen vaak als een uitgesproken en spirituele ervaring, een van de meest krachtige in hun leven. Met deze waarheden, kunnen mensen eerlijker worden naar zichzelf toe en daarmee een meer gebalanceerd persoon worden in het algemeen.

Dit wordt ook met onderzoek ondersteund, waarbij persoonlijkheidstests voor en na het gebruik van psilocybine aantoonden dat deelnemers over het algemeen kalmer, gelukkiger, aardiger en meer ruimdenkend waren tot lang na hun trip. Een wetenschapper, die ook deelnam als proefpersoon, beschreef psilocybine als een "ontstekingsremmer voor het ego" en hij zit er niet ver naast!

4. HET IS AANGETOOND DAT MAGISCHE PADDESTOELEN DEPRESSIES BESTRIJDEN

Wetenschappers dachten al lang dat magische paddestoelen de manier waarop het brein negatieve gedachten verwerkt, verzwakt, waarbij wordt verzekerd dat ze ons niet in alle hevigheid verlammen. Dit wordt ondersteund door daadwerkelijk onderzoek, waarin ontdekt werd dat de amygdala, het deel van de hersenen die in verband staat met het verwerken van negatieve emoties, in activiteit afnam tijdens het gebruik van magische paddestoelen.

Daarnaast is de ervaring met magische paddestoelen omringd door spiritualiteit, waardoor de mogelijke voordelen nog verder worden uitgebreid. Deze langdurige diepzinnigheid van de ervaring kan ons helpen opnieuw te verbinden met het leven, op een manier die verder gaat dan de simpele actie en reactie van de harde wetenschap. Heowel depressies een zeer lichamelijke en behandelbare manifestatie in het brein kunnen hebben, zijn ze vaak het symptoom van een onderliggende oorzaak, zoals moedeloosheid en ontkoppeld zijn van het leven. Magische paddestoelen bezitten wellicht het vermogen dit aan te pakken.

5. MAGISCHE PADDESTOELEN ZIJN AL BIJ ONS VANAF HET BEGIN

Magische paddestoelen hebben de mensheid al vanaf de conceptie vormgegeven. Ze zijn een integraal onderdeel van culturen over de hele wereld en worden aanbeden voor de spiritualiteit, vrede en visie die ze kunnen inspireren. Zonder magische paddestoelen zou het menselijk ras ongetwijfeld niet zijn wat het tegenwoordig is. Slechts de laatste 100 jaar is het gebruik onderdrukt, een tragedie van onze tijd, waardoor zowel de vrijheid als de mogelijke groei worden onderdrukt, die we hebben als mens.

Hiermee willen we niet beweren dat de invloed van magische paddestoelen volledig verdwenen is. Psychedelica blijven creatie inspireren en innoveren. Je hoeft alleen maar te kijken naar de relatie tussen LSD en de overleden Steve Jobs, maar ook psychedelica en de visionairs die de wereld van kunst en technologie ten goede blijven veranderen.

Magische paddestoelen, en psychedelische ervaringen in het algemeen, zijn ingeworteld in de menselijke natuur. Onze relatie met hen blijft zich ontwikkelen en de kennis, die ze in ons ontsluiten, zal nog eeuwenlang een bron van inspiratie blijven.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken