Blog
6 tips voor babyboomers die zich weer aan cannabis willen wagen
5 min

6 tips voor babyboomers die zich weer aan cannabis willen wagen

5 min
Lifestyle Nieuws

Veel babyboomers hebben cannabis op een bepaald moment opgegeven, ondanks het feit dat ze er vroeger zo van genoten. In dit artikel bespreken we wat basistips voor babyboomers of oudere generaties die zich weer aan cannabis willen wagen.

Veel babyboomers hebben cannabis op een bepaald moment opgegeven, ongeacht hoezeer ze ervan genoten hebben in hun jeugd.

Tegenwoordig overwegen veel babyboomers het gebruik van cannabis echter weer, omdat de houding ten opzichte van cannabis verandert en we steeds meer leren over de mogelijke rol als legitiem medicijn.

In dit artikel bespreken we wat basistips voor babyboomers of oudere generaties die zich weer aan cannabis willen wagen.

Voor meer soortgelijke artikelen, zou je regelmatig ons blog moeten bezoeken. Om hoogwaardige wietzaden te bestellen tegen de best mogelijke prijzen, bezoek je Zamnesia vandaag nog.

WAAROM JE WELLICHT GESTOPT BENT MET CANNABIS

Volgens een artikel op Leafly van Bruce Lee, een 60 jaar oude babyboomer uit Washington in de Verenigde Staten, zijn hier de twee meestvoorkomende redenen waarom babyboomers en oudere generaties gestopt zijn met het gebruik van cannabis:

1. HET IS VEEL TE STERK

De cannabis die tegenwoordig verkrijgbaar is in medicinale dispensaria of winkels is niet het spul van de jaren '60. In 2015 analyseerde Charas Scientific, een in Colorado gevestigd laboratorium die een vergunning heeft de kracht van cannabis te testen, de veranderingen in de sterkte van cannabis gedurende de laatste 3 decennia. Er werd ontdekt dat cannabis in de jaren '70 ongeveer 10% THC bevatte. Tegenwoordig zijn deze percentages bijna verdriedubbeld.

 

Cannabis veel te sterk

"We hebben percentages van bijna 30% THC gezien, wat enorm is", zei Andy LaFrate, Ph.D. en oprichter van Charas Scientific.

De cannabisplant bevat meer dan 80 actieve verbindingen, die ook wel cannabinoïden worden genoemd. THC, ook bekend als Δ9-tetrahydrocannabinol, is het voornaamste psychoactieve component in de plant.

De effecten van THC op het lichaam zijn de basis voor veel nieuwe onderzoeken naar cannabis. Er wordt gesuggereerd dat het helpt bij pijnverlichting, misselijkheid en overgeven, maar ook andere medische aandoeningen (waar we hieronder dieper op in zullen gaan).

Het consumeren van teveel THC kan echter ook ongewenste effecten opwekken, zeker waneer een gebruiker niet gewend is aan deze effecten.

Vandaar dat oudere mensen die cannabis willen proberen, soms overweldigd kunnen raken door de krachtige soorten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zeker als ze al lang niet hebben gebruikt of een ervaring verwachten die overeenkomt met wat ze herinneren uit de jaren '60 en '70.

2. CONSUMPTIE IS EEN GEDOE

"Boomers zijn er tegenwoordig niet zo happig op als het huis begeven is met cannabis luchtjes en daarnaast denken ze dat de rook de ogen rood kleurt en de mond droog maakt," schrijft Lee.

De consumptie van cannabis kan lastig zijn. De geur is direct herkenbaar en er kleeft een sterk stigma aan zowel cannabis als de gebruikers. Naarmate we ouder worden, krijgen we ook meer verantwoordelijkheden waardoor de tijd of het verlangen ontbreekt regelmatig cannabis te consumeren.

"Boomers stellen cannabis gelijk aan iets dat je probeert als je jong bent, maar zodra je ouder wordt en veel verantwoordelijkheden hebt, voelt het als iets waar je overheen moet groeien," schrijft Lee.

Hoewel iedereen zo zijn eigen redenen heeft om cannabis achterwege te laten, zijn dit, in ieder geval volgens Lee, wat van de meestvoorkomende redenen van babyboomers. Het is belangrijk op te merken dat, hoewel we aan zijn artikel refereren, dit niet moet worden beschouwd als een afdoende bron over waarom mensen ervoor kiezen het gebruik van cannabis te stoppen.

WAAROM JE CANNABIS WEER EEN KANS MOET GEVEN

Nu we hebben besproken waarom babyboomers gestopt zijn met het gebruik van cannabis, willen we nu eens kijken waarom ze wellicht geïnteresseerd zijn om het weer te proberen.

Het moet worden vermeld dat het niet de bedoeling van dit artikel is om mensen te overtuigen een bong te kopen om er dagelijks helemaal los mee te gaan. Dit zijn simpelweg een aantal populaire redenen waarom mensen weer willen beginnen met het gebruik van cannabis.

1. VOOR PLEZIER

Cannabis voor plezier

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste redenen voor recreatief cannabis gebruik. Net zoals sommige mensen de effecten van alcohol, cafeïne of sigaretten prettig vinden, zijn anderen dol op de effecten van cannabis. Sommige mensen vinden het fijn omdat het hen helpt meer te genieten van kunst/muziek, anderen houden van de melige buien, terwijl weer anderen het prettig vinden omdat ze meer van eten genieten. Wat de reden ook is, sommige mensen worden graag high. Punt.

2. OM MEDISCHE REDENEN

Cannabis om medische redenen

De medicinale voordelen van cannabis maken het een legitieme behandeloptie voor mensen die lijden aan diverse aandoeningen. De eerste cannabinoïde receptor in het menselijk lichaam, CB1, werd in 1988 ontdekt. De tweede, CB2, werd ontdekt in 1993. De ontdekking van deze receptoren leidde in feite tot de ontdekking van het endocannabinoïde systeem, een groep receptoren in de hersenen en het centrale en perifere zenuwstelsel van mensen en andere zoogdieren.

Het endocannabinoïde systeem is betrokken bij de beheersing van pijn, eetlust, stemming en geheugen, maar ook de psychoactieve effecten van cannabis. De ontdekking van dit systeem leidde tot meer onderzoeken naar de rol die cannabis precies speelt in het beheersen van deze aandoeningen.

Tegenwoordig blijkt uit onderzoek dat cannabis meerdere, medicinale voordelen kan bieden. Het is aangetoond dat het pijn verlicht en slaap verbetert, helpt bij de behandeling van glaucoom, mogelijk de symptomen van posttraumatische stressstoornis verlicht, helpt bij het beheersen van de eetlust en nog veel meer.

Helaas kunnen we in dit artikel niet alle medicinale voordelen van cannabis bespreken. Voor een geweldige introductie van de medicinale voordelen van cannabis, klik hier. Als je interesse hebt in het gebruik van cannabis als aanvulling op of ondersteuning bij een medische behandeling, overleg dan altijd met een arts.

3. TER VERVANGING VAN ALCOHOL/ANDERE DRUGS

Cannabis ter vervanging van alcohol

Hoewel veel babyboomers de wiet hebben opgegeven, zijn er veel die nog steeds andere, meer sociaal geaccepteerde, drugs consumeren, zoals alcohol. De regelmatige/overmatige consumptie van dit soort drugs kan serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid. Het omruilen van drugs als alcohol voor cannabis kan helpen deze gezondheidsrisico's te verminderen, zeker als je cannabis gebruikt via een vaporizer of een vape pen (waar we hieronder meer gedetailleerd op in zullen gaan).

In een onderzoek uit 2015 is ontdekt dat cannabis het laagste sterfterisico heeft en veiliger is dan alcohol, tabak en ook veel andere illegale drugs.

We suggereren niet dat je een gelegenheidsbiertje moet omruilen voor een joint. Maar als je zoekt naar een veiligere manier om af en toe van een buzz te genieten, kan cannabis een veel betere optie zijn dan een groot aantal andere drugs.

TIPS OM WEER MET CANNABIS TE BEGINNEN

Of je je nu wel of niet kan vinden in de hierboven genoemde redenen, of als het gebruik van cannabis al een tijdje geleden is, maar wel interesse hebt, kan je de onderstaande tips proberen.

1. KOOP EEN VAPE PEN

Grasshopper vape pen

Vape pennen zijn perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een snelle en discrete manier om cannabis te consumeren. Deze pennen komen overeen met een e-sigaret en kunnen worden gevuld met cannabis bloemen of kleine cartridges die cannabis extract bevatten. In tegenstelling tot meer traditionele manieren om cannabis te consumeren, zoals een bong, pijp of joint, zullen vape pennen de cannabis of het concentraat niet verbranden. In plaats daarvan wordt convectie-hitte gebruikt om de lucht rondom de cannabis/het extract te verwarmen.

De meeste verbindingen in cannabis verdampen tussen 126°C en 185°C. Met een vape pen kan je de cannabis tot exact deze temperaturen verwarmen, waardoor je verbranding van de cannabis voorkomt en dus ook het inhaleren van schadelijke rook. Omdat vape pennen geen rook produceren, ben je ook in staat van cannabis te genieten zonder dat de hele buurt meegeniet.

2. DOE ONDERZOEK NAAR VERSCHILLENDE SOORTEN

Dankzij de legalisatie beweging, hebben cannabis gebruikers nu toegang tot meer soorten dan ooit tevoren. Als je weer wil beginnen met het gebruik van cannabis, zorg er dan voor dat je onderzoek doet naar de verschillende soorten om iets te vinden dat bij je past.

De online database met informatie over cannabis groeit gestaag, wat betekent dat je het internet kan gebruiken om informatie te vinden over verschillende soorten, de effecten, chemische opmaak, etc.

Als je nog weet welke soorten je vroeger gebruikte, kan je hier online ook naar zoeken. Veel klassieke soorten, zoals Acapulco Gold, Haze en andere soorten, worden ook nu nog gekoesterd door cannabis gebruikers.

3. HET KIEZEN VAN DE JUISTE OMGEVING

Omgeving cannabis

Zodra je een soort hebt geselecteerd en aan de slag wil, moet je ervoor zorgen dat je je in de juiste omgeving bevindt, zodat je ervaring zo prettig mogelijk is.

Vermijd drukke plaatsen, zoals concerten of feestjes. In haar artikel op Pot Guide, suggereert Abby Hutmacher om het simpel te houden: "Ik raad aan wat lekker eten neer te zetten, koele (alcoholvrije) drankjes, goede vrienden en misschien een filmpje of twee. Op deze manier kan je het beter behappen als er iets mis gaat," schrijft ze.

4. MENG CANNABIS NIET MET ANDERE DRUGS

De effecten van cannabis kunnen worden beïnvloed en intenser worden als het wordt gemengd met andere drugs. Vermijd daarom het gebruik samen met alcohol of sigaretten, maar ook eventuele gebruikte medicatie. Voor professionele informatie over de wisselwerking tussen cannabis en medicijnen, dien je contact op te nemen met je arts of apotheek.

5. DOE RUSTIG AAN EN LUISTER NAAR JE LICHAAM

Ongeacht of je ervoor kiest cannabis te roken, verdampen of in te nemen, zorg ervoor dat je rustig aan doet, zeker de eerste keer. Je hebt tenslotte geen haast. Als je wil vapen of roken, neem een paar kleine trekjes en beoordeel hoe je je voelt. We raden aan de eerste keer edibles te vermijden, omdat het beheersen van de high lastig kan zijn.

6. OVERLEG MET DE HUISARTS

Tot slot, mocht je vragen hebben over het gebruik van cannabis, bespreek deze dan met de huisarts. Deze is bekend met eventuele aandoeningen en heeft wellicht nog extra tips om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk kan genieten van je eerste cannabis ervaring.

Voor meer van dit soort artikelen, kan je altijd terecht op ons blog. Om cannabis zaden te bestellen tegen de meest aantrekkelijke prijzen, surf je direct naar Zamnesia.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken