Blog
7 Nieuwe Cannabinoïden ontdekt!
1 min

7 Nieuwe Cannabinoïden ontdekt!

1 min
We zijn weer een stapje dichterbij in het ontrafelen van het mysterie rondom cannabis, nu onderzoekers 7 nieuwe cannabinoïden hebben ontdekt.

Als het gaat om het identificeren en begrijpen van de vele cannabinoïden in cannabis, kan de wetenschap vaak vrij traag zijn. Dit is echter geen luiheid of onverschilligheid. Het analyseren van het volledige spectrum cannabinoïden in een cannabis plant kan weken duren, kost belachelijk veel geld en men heeft er zeer gespecialiseerde apparatuur voor nodig. Daarom besteden de meeste labs, die cannabis analyseren, hun beperkte bronnen aan de belangrijkste cannabinoïden, zoals THC en CBD, waarbij de mindere cannabinoïden wel aanwezig zijn, maar op een zijspoor belanden.

Het lijkt er echter op dat de Universiteit van Mississippi niet onder de indruk is van deze feiten. Met behulp van een multi-oplosmiddel extractie proces, en 9 kilo extreem krachtige wiet, waren onderzoekers van de universiteit in staat om 7 nieuwe cannabinoïden te isoleren en identificeren. Dit brengt het totale aantal bekende, natuurlijk voorkomende, cannabinoïden op 111.

De nieuwe cannabinoïden zijn:

8α-hydroxy-Δ9-tetrahydrocannabinol; 8β-hydroxy-Δ9-tetrahydrocannabinol; 10α-hydroxy-Δ8-tetrahydrocannabinol; 10β-hydroxy-Δ8-tetrahydrocannabinol; 10α-hydroxy-Δ9,11-hexahydrocannabinol; 9β, 10β-epoxyhexahydrocannabinol en 11-acetoxy-Δ9-tetrahydrocannabinolic acid A.

Dit is een complexe lijst! Diegenen, die interesse hebben in het onderzoek, kunnen het originele verslag hier lezen.

De meeste van deze nieuwe cannabinoïden zijn gele oliën, na extractie, met uitzondering van de laatste, die een wit poeder is. De onderzoekers kregen het voor elkaar een minuscule 10-150 milligram van elke soort uit de 9 kilo marihuana te halen, wat aantoont dat deze cannabinoïden in zeer kleine hoeveelheden aanwezig zijn in de cannabis. Wanneer het echter aan muizen werd toegediend, hadden sommige van deze cannabinoïden interessant genoeg dezelfde high opwekkende effecten als THC. Ze zijn alleen niet in hoeveelheden aanwezig die groot genoeg zijn om het te evenaren.

Het is altijd goed om te zien dat het de kennis over cannabis toeneemt. Door het identificeren van meer cannabinoïden, kunnen we de ontbrekende puzzelstukjes vinden. Hoewel er nog niet heel veel bekend is over deze nieuwe cannabinoïden, groeit onze kennis over de plant in haar geheel dankzij het bestuderen ervan.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken