Blog
Albanees Cannabiskwekend Dorpje Begroet Politie Met Kogels
1 min

Albanees Cannabiskwekend Dorpje Begroet Politie Met Kogels

1 min
Nieuws Wetgeving

Lazarat werd berucht vanwege haar gigantische marihuana kweek. De politie begon met invallen in het dorpje, maar werd ontvangen met verrassend heftig verzet.

Bewoners van een zuidelijk Albanees dorpje zagen honderden agenten recent hun dorp bestormen, in een poging de, volgens de ambtenaren, wetteloze teelt van cannabis in de regio te beteugelen. Honderden Albanese agenten bestormden het kleine dorpje Lazarat, gelegen op 200 kilometer ten zuiden van de Albanese hoofdstad Tirana. De dorpelingen zijn berucht vanwege hun enorme cannabisteelt en aan hun reputatie voor het heftig verdedigen van hun plantjes wordt hard gewerkt: Volgens verslaggevers hebben de dorpelingen machinegeweren, mortieren en raketgranaten afgevuurd op de binnendringende officieren, die een verrassingsaanval hadden gepland en het dorp omsingelden.

Verrassend genoeg vielen er geen doden tijdens de recente schermutselingen en er zijn aan beide kanten ook geen gewonden gemeld. Lazarat is al lang het hoofdkwartier van de Albanese cannabisteelt, waardoor kleine dorpje veranderde in een gigantische wietproducent. De geschatte productie in het gebied bedraagt 900 ton per jaar, met een waarde van meer dan 6 biljoen dollar, die goed is voor maar liefst 50% van het bruto nationaal product van Albanië.

Maar de Albanese ambtenaren willen een einde maken aan de vruchtbare industrie in en rond Lazarat. Daarom stuurden zij honderden agenten, geleid door de Albanese hoofdcommissaris en ondersteund door troepen speciale eenheden. Het lukte de agenten om maar liefst 10.000 cannabisplanten te vernietigen, die geteeld werden op zeven verschillende stukken land. Daarnaast beschadigden zij ongeveer 1000 jonge plantjes die op het punt stonden te worden geplant.

De agenten hebben laten weten dat zij werden opgewacht door tientallen gewapende mannen, die hen met schoten begroetten, toen zij arriveerden bij het, 5000 inwoners tellende, dorpje. Tijdens de confrontatie, spoorden de agenten de lokale bevolking aan om, voor hun eigen veiligheid, in hun huizen te blijven. Degenen, betrokken bij de kweek van marihuana in Lazarat, hebben zich zeer moedig verweerd tegen de activiteiten van de wetshandhavers om hun vermeende illegale activiteiten te beperken. Zelfs tegen de media zijn ze vijandig en een lokaal tv-station meldde dat gemaskerde en gewapende mannen hun geld hebben gestolen en hun auto hebben verbrand, terwijl de journalisten verslag wilden leggen van de welvarende marihuana handel in Lazarat. Ze willen duidelijk met rust gelaten worden.

***Update***
In de tussentijd heeft de situatie zich verder ontwikkeld: De Albanese politie is erin geslaagd het dorpje onder controle te krijgen, nadat meer dan 800 agenten werden opgeroepen. Een agent en twee burgers raakten gewond door rondvliegende kogels, maar er zijn geen dodelijke slachtoffers gemeld. De politie heeft meer dan 10 ton cannabis in beslag genomen.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken