Blog
Alcoholverslaving met psilocybine behandelen: Nieuwe mogelijke therapieën
1 min

Alcoholverslaving met psilocybine behandelen: Nieuwe mogelijke therapieën

1 min
Research Shroomshop
De toekomst van psychedelische medicijnen komst steeds dichterbij, nu onderzoek aantoont dat magische paddestoelen een alcoholverslaving effectief kunnen behandelen.

De mogelijkheid van psychedelische medicijnen als een behandelvorm is een beweging die met sneltreinvaart vooruit vliegt in het westen. Dit wordt goed duidelijk in de behandeling van verslaving. Dit medisch onderzoeksgebied is een van de speerpunten van de psychedelische beweging en vestigt de aandacht op een aantal van onze favoriete drugssoorten.

Een nieuw onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology, heeft deze beweging nog een stap verder gebracht. Het onderzoek toont aan dat psilocybine (de hallucinerende stof uit magische paddestoelen) onthouding aanzienlijk verhoogt bij alcoholverslaafden.

Zoals altijd, is het belangrijk dat je begrijpt dat we het niet over een wondermiddel hebben. Het opeten van een paar shrooms zal je niet direct helpen een verslaving te bestrijden. Het heeft allemaal te maken met context en hier wordt psilocybine gebruikt als onderdeel van een psychosociale therapie.

HET ONDERZOEKEN VAN SHROOMS EN VERSLAVING

In het onderzoek ondergingen deelnemers 4 weken begeleiding en beoordeling, voordat ze werden geïntroduceerd aan, op psychedelica gebaseerde, therapie. Ontdekt werd dat het alcoholmisbruik tijdens de eerste vier weken zonder psychedelica niet aanzienlijk afnam. Maar zodra de deelnemers de therapie met psychedelica ondergingen, was er onmiddellijk een significante stijging te zien in onthouding en ook werd er een verandering in houding gemeld tegen alcohol in het algemeen. Daarnaast leden de deelnemers niet aan slopende bijwerkingen (hoewel sommigen wel last hadden van de maag) en als gevolg hiervan was er geen aanvullende medicatie nodig.

Het is ook interessant dat de onderzoekers een verband vonden tussen de gemelde intensiteit van de trip en de mate van onthouding van alcohol. Dit suggereert dat de impact op de persoon zelf groter was, naarmate de trip meer uitgesproken of aanzienlijk was.

Zoals gewoonlijk is er meer onderzoek nodig, maar voor iets dat zolang verboden is geweest zijn er babystapjes nodig als het gaat om gerechtvaardigde wetenschap. In dit onderzoek is er geen controlegroep geweest en ook was de groepsgrootte niet van enorme omvang. Maar het feit dat er positieve resultaten zijn gemeld rechtvaardigt meer experimenten in de toekomst, in veel meer detail.


Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken