Blog
Amerikaanse Indianen Krijgen Toestemming Om Wiet Te Kweken
1 min

Amerikaanse Indianen Krijgen Toestemming Om Wiet Te Kweken

1 min

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft zojuist een enorme klap uitgedeeld aan de Oorlog tegen Drugs. Amerikaanse Indianen mogen nu legaal wiet kweken en verkopen op hun eigen land.

Natuurlijk komt zo'n tegemoetkoming met bepaalde bepalingen. Het is en blijft nog steeds illegaal te verkopen aan minderjarigen, het mag niet worden getransporteerd naar gebieden waar het nog steeds illegaal is en er mag niet worden gekweekt op openbaar land, om er maar een paar te noemen. Het feit dat het nu voor Amerikaanse Indianen legaal is om cannabis te kweken en te verkopen op federaal gesanctioneerd land is extreem veelzeggend. Hiermee wordt namelijk met twee maten gemeten en dat kan niet lang duren. Waarom is het oké dat sommige mensen vertrouwd raken met de kweek en het gebruik van marihuana en anderen niet? Het is een verschil dat veel aandacht trekt voor de dwaasheid van een langdurig cannabis verbod en het zal de actievoerders helpen meer gewicht aan hun argumenten te hangen.

Tijd om de vredespijp tevoorschijn te halen?

Voordat je denkt dat de gehele VS groen ziet, willen niet alle stammen het aanbod aannemen. In de recente geschiedenis, is misbruik van stoffen synoniem geworden met Inheems Amerikaanse gemeenschappen en het is reden tot zorg onder hun leiders. Daarom zullen sommige stammen er de voorkeur aangeven om het federale verbod te handhaven en de Amerikaanse overheid heeft zichzelf uiteraard vrijwillig aangemeld om het verbod te blijven handhaven in deze gebieden. Zelfs in staten als Washington en Colorado, kunnen stammen ervoor kiezen wiet op hun land te verbannen.

Aan de andere kant, zullen sommige stammen onderzoeken hoe deze ontwikkeling kan worden gebruikt hun winsten te verhogen, op dezelfde manier als ze doen met gok- en tabakswetten, terwijl anderen zullen bekijken of ze het een culturele en economische standaard willen maken in de gemeenschap.

Wat we zeker weten is dat het onderscheid, dat deze beslissing maakt op het verschil tussen staats- en federale wetgeving, maar ook het vermogen om wiet te bemachtigen voor zowel Amerikaanse Indianen en niet-inheemse Amerikanen, natuurlijk in het voordeel gaat werken van de legalisatie beweging. Deze nieuwe macht is zomaar afgegeven, zonder veel overtuigingskracht, en het ondermijnt het vermogen van het Justice Department om het verbod te handhaven. Het verbod op cannabis zal langzaam doodbloeden.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken