Blog
Amerikaanse Legalisatie Zorgt Voor Een Afname In Mexicaanse
1 min

Amerikaanse Legalisatie Zorgt Voor Een Afname In Mexicaanse

1 min

De schade, die veroorzaakt is door de Oorlog tegen Drugs, wordt pas echt duidelijk in de landen die drugs produceren. Gelukkig is dit voor Mexico aan het eindigen, omdat de legalisatie ervoor ...

... gezorgd heeft dat het aantal moordzaken afneemt.

Wanneer mensen praten over de Oorlog tegen Drugs en Mexico, gaat het vaak over kartels en bruut geweld. Nu de legalisatie van marihuana zich echter een weg baant door de VS, kan in Mexico een vermindering van kartel activiteiten worden waargenomen.

DE MEXICAANS AMERIKAANSE VERBINDING

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Mexico de grootste leverancier is van illegale marihuana in de VS. Stel je voor: Je had een dealer, maar begon toen je eigen persoonlijke voorraad te kweken, of kocht het legaal. Je dealer raakt omzet kwijt. Hetzelfde gebeurt tussen Mexico en de VS. Geschat wordt dat marihuana 40% van het kartel inkomen levert* en de voortdurende legalisatie van marihuana in de VS heeft dramatische gevolgen gehad.

*Bron: Marijuana Legalization: What Everyone Needs to Know by J. Caulkins, A. Hawkins, B. Kilmer, and M Kleiman.

LEVENS REDDEN: DE BIJWERKING VAN LEGALISATIE

In 2014 meldden Amerikaanse grenswachters een afname van 24% in de beslaglegging op marihuana, terwijl de Mexicaanse overheid aangaf in het land zelf 971 ton in beslag te hebben genomen, de laagste vangst sinds 2000. Sinds die tijd hebben ook andere Amerikaanse staten cannabis gelegaliseerd, wat opnieuw deuken veroorzaakt in de illegale vraag. Dit is echter niet het enige effect van legalisatie: Sinds de legalisatie van cannabis in de VS, is het aantal moordzaken in Mexico dramatisch gedaald, tot een totaal van 15.649 vorig jaar, een afname van 25%. Dit is levensreddend en een van de grootste prestaties van de legalisatie van cannabis!

Natuurlijk zijn de kartels in Mexico gevarieerd en ze vertrouwen niet alleen op cannabis om winst te maken. De legalisatie van cannabis is niet de oplossing voor de bendeproblemen in Mexico, maar het helpt wel.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken