Blog
Amerikaanse overheid erkent kankerbestrijdende potentie van cannabis
1 min

Amerikaanse overheid erkent kankerbestrijdende potentie van cannabis

1 min
News Research

De federale Amerikaanse overheid heeft eindelijk toegegeven wat de wetenschap ons al tijden vertelt: Cannabis heeft het vermogen te ondersteunen bij de strijd tegen kanker.

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar cannabis en kanker, maar de resultaten worden niet altijd gehoord. Dit is nu veranderd, omdat de officiële kankeradvies website van de Amerikaanse overheid, stilletjes een update heeft uitgevoerd, waarin de mogelijke voordelen van cannabis tegen kanker worden vermeld en ook het ondersteunende onderzoek.

De website adviseert dat "cannabinoïden nuttig kunnen zijn voor het behandelen van de bijwerkingen van kanker en de behandeling tegen kanker". Ook wordt vermeld dat het de groei van kankercellen lijkt te remmen, ontstekingsremmende eigenschappen heeft en zelfs de spierspasmen, geassocieerd met MS, kan helpen verlichten.

Het is een belangrijke zet, die veel media-aandacht gekregen heeft, waardoor het gevecht voor medische cannabis wereldwijd wordt versterkt. Er zijn vele overheden, voornamelijk in de EU, die ontkennen dat cannabis enige bewezen, medicinale voordelen heeft. Deze actie moet bij hen hard aankomen, omdat hun bewuste onwetendheid en hypocrisie wordt benadrukt, nu het volk meer geïnformeerd wordt over de ware aard van cannabis.

ONDER GEFINANCIERD EN ONDERGEWAARDEERD

Ondanks deze vermelding, lijkt de Amerikaanse overheid nog steeds huiverig te zijn om medicinale cannabis landelijk legaal te maken, waardoor EU-landen aangemoedigd zouden worden in hun voetstappen te treden. Natuurlijk is het in individuele staten gelegaliseerd, maar het standpunt van de federale overheid is nog steeds at cannabis illegaal en gevaarlijk is.

Deze achterlijke en verwarrende boodschap geeft de trend van officieel overheidsonderzoek perfect weer. Wetend dat cannabis vele toepassingen heeft, gaf de National Institute of Health $1,1 biljoen van de beschikbare $1,4 biljoen uit aan cannabis onderzoek, maar besteedde dit aan misbruik en verslaving. Slechts $297 miljoen werd gebruikt om de mogelijke, medische effecten van cannabis te onderzoeken. Hoewel dit nog steeds een groot bedrag is voor positief onderzoek, is het relatief klein, wat aantoont dat de aandacht van de overheid verkeerd verdeeld is.

Een ding is zeker: Het wordt moeilijker en moeilijker te ontkennen dat cannabis medicinale voordelen heeft en het gebruik verbieden zal steeds meer sociale onrust veroorzaken.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken