Blog
Top 10 US Cannabisstrains
4 min

Artizen Cannabis: Zadenbank Van De Maand Juli 2019

4 min

De Amerikaanse cannabisscene heeft ongelofelijke soorten opgeleverd. Artizen Cannabis, Zadenbank van de maand juli, zit achter een aantal van deze planten. Denk aan Blue Dream en Grape Gorilla. Lees verder voor meer info over de beste soorten van Artizen en onze beperkt geldige giveaway van eersteklas Amerikaanse zaden.

Vandaag markeert het begin van de American Week bij Zamnesia. Een tijd waarin we Amerikaanse cannabiszaden en andere fantastische producten uit de geweldige VS in het zonnetje zetten. Om af te trappen, presenteren we met trots Artizen Cannabis als onze Zadenbank van de maand juli 2019.

ZADENBANK VAN DE MAAND: ARTIZEN CANNABIS

SEEDBANK%20OF%20THE%20MONTH%20 %20ARTIZEN%20SEEDS%20 %20Alt

Artizen Cannabis is een van de eerste legale cannabismerken uit de VS die voet aan Europese wal hebben gezet. We zijn dan ook trots om een van de allereerste shops te zijn met genen van deze zadenbank in het assortiment.

Artizen heeft de Amerikaanse cannabismarkt bestormd in 2014, met de opening van een state-of-the-art complex in Lacey, Washington. Dit vlaggenschip van de zadenbank, met plafonds van ruim 9 meter hoog en 4650m² aan vloeroppervlak, biedt ruimte voor wel 15.000 planten en levert werk aan 80 mensen. De cannabisplanten groeien daarbij in een volledig gecontroleerde omgeving en krijgen de beste CO₂-verrijkte lucht, gezuiverd water en precies de juiste temperaturen en luchtvochtigheid om de best mogelijke toppen aan te maken.

Inmiddels bestiert Artizen ook twee andere faciliteiten, in Tacoma en Tumwater, Washington. Deze zijn samen goed voor nog eens 13.000 planten en 34 werknemers.

Het doel van Artizen is redelijk eenvoudig: het kweken en verwerken van de beste cannabis en daarvan afgeleide producten. En dat is ook precies waar het team aan werkt. Met jaren ervaring hebben de kwekers en veredelaars van Artizen Amerikaanse genetica van topklasse geproduceerd met een eersteklas aroma, smaak en kracht.

En het harde werken werpt absoluut zijn vruchten af. Vandaag de dag is Artizen een prominente naam in de Amerikaanse cannabisindustrie. Veel soorten hebben daarbij al diverse awards gewonnen, zoals Critics’ Picks van Leafly en Cannabis Cups van Dope Magazine.

Bij Zamnesia zijn we er trots op een selectie van de beste zaden van Artizen aan te bieden. Ze zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 3, 5 of 10 stuks. En zoals alle producten van Artizen, worden ze geleverd in een schitterende verpakking. Hieronder bekijken we 4 van de beste feminized soorten, die nu verkrijgbaar zijn in de Seedshop van Zamnesia.

DE BESTE CANNABISSOORTEN VAN ARTIZEN

GRAPE GORILLA (FEMINIZED)

GRAPE GORILLA

Deze 100% indica heeft het allemaal. Een 3-voudige kruising van Mendocino Purps, Afghani en Skunk #1. Grape Gorilla biedt een heerlijke geur/smaak van druiven en een super ontspannende lichamelijke stone.

Deze soort is perfect voor elke binnenkweker en de zaden groeien uit tot middelgrote planten. Daarbij reageren ze goed op training en zijn ze in kleine ruimtes te telen. Eenmaal in bloei ontwikkelen de planten dikke toppen met een ijzige laag trichomen en een sterk aroma. Dit combineert druiven met vleugjes van pruimen, zwarte bessen en vers gemaaid gras. In de juiste omstandigheden maakt Grape Gorilla toppen aan met een complexe mix van prachtige groene en paarse tinten.

Grape Gorilla biedt die iconische stone die je verwacht van een goede indica. Ideaal om laat op de avond te gebruiken tijdens het kijken van een film, het luisteren naar je favoriete plaat of net voordat je gaat slapen.

BLUE DREAM (FEMINIZED)

Blue Dream

Blue Dream vereist bijna geen introductie. Deze licht sativa-dominante hybride heeft de Amerikaanse cannabisscene in rap tempo veroverd. De naam is inmiddels een begrip in staten als Californië, Washington en Oregon.

Blue Dream is een kruising tussen Blueberry en Super Silver Haze. Ze combineert het beste van beide legendarische soorten om echt iets nieuws en unieks te bieden. Deze soort heeft een ongelofelijk fris aroma van bosbessen. Daarbij proef je vleugjes groene thee, macadamianoten en zelfs slagroom.

In de kweekruimte groeit Blue Dream uit tot een middelgroot formaat en reageert ze bijzonder goed op toppen, fimmen en de ScrOG-techniek. Ze heeft daarbij gewoonlijk een bloeitijd van ongeveer 8 weken. Daarna geniet je van een portie eersteklas toppen. Qua effecten is Blue Dream bijzonder veelzijdig. Ze combineert de opbeurende cerebrale high van een sativa met de ontspannende stone van een indica. Of je nu buiten in de natuur wilt ontspannen of juist productief wenst te zijn op kantoor of in de studio; Blue Dream voorziet je van de perfecte high.

Blue Dream is inmiddels zo populair, dat talloze zadenbanken en telers overal ter wereld gepoogd hebben om haar te repliceren. In 2015 ging een team van Leafly op onderzoek uit om de beste versie in Washington te vinden. Uiteindelijk selecteerde men Blue Dream van Artizen als de #1! Dankzij Zamnesia ben je nu in staat deze prijswinnende soort zelf thuis te kweken.

ALLEN WRENCH (FEMINIZED)

Allen Wrench

Ben je op zoek naar een sativa van topklasse om in je tuin te kweken? Dit is haar dan. Allen Wrench is een van de best verkopende sativa-hybrides van Artizen. Nu verkrijgbaar in gefeminiseerde zaden om thuis te kweken.

Allen Wrench is een kruising tussen Trainwreck en een klassieke New York City Diesel. Dit heeft geresulteerd in een unieke hybride die supersterk is en ongelofelijk goed ruikt. Deze soort heeft een heerlijk aroma met vleugjes kruiden (zoals kruidnagel en zwarte peper), een rijke, pittige citrusondertoon (vergelijkbaar met grapefruit/citroen) en een vleugje cederhout.

Ondanks de sativa-dominante genetica groeien de planten uit tot een middelgroot formaat. Met genoeg licht, voeding en een hoop liefde presteren ze zowel binnen als buiten goed. Tegen de oogsttijd zijn de planten zwaar beladen met grote, harsrijke toppen.

Allen Wrench behoudt de stevige, stimulerende cerebrale high van New York City Diesel. Dit is een perfecte soort voor eenieder die van wiet wil genieten, maar op het werk of in het huishouden productief wil blijven.

DUTCHBERRY (FEMINIZED)

DUTCHBERRY

Als laatste, maar zeker niet de minste op deze lijst met zaden van Artizen staat Dutchberry. Deze kruising tussen de befaamde Blueberry van DJ Short en Dutch Treat is echt iets speciaals.

Zoals de naam al suggereert, verspreidt Dutchberry een heerlijk bessenaroma met vleugjes rozen, bloedsinaasappel, dennen, rozemarijn en pistache. Of je nu rookt, verdampt of je eigen dabs maakt, ze levert een geweldige euforie die het gevoel geeft dat alles goed is.

Dit is een middelgrote plant die in alle omstandigheden floreert. Tijdens de bloei ontwikkelen de planten hun bijzonder krachtige aroma. Tegen de oogsttijd beloont Dutchberry je met extra-krachtige rookwaar. Ze voldoet absoluut aan de Amerikaanse standaarden voor kracht. Hiermee is het geen wonder dat Dutchberry de Dope Cup van 2016, gepresenteerd door Dope Magazine, in de wacht heeft gesleept!

Top 10 US CannabisstrainsTop 10 US Cannabisstrains

WIN GRATIS GOODIES BIJ IEDERE NIEUWE “ZADENBANK VAN DE MAAND”!

Voorgaande Zadenbanken Van de Maand, evenals die waar je nu over leest, verdienen eeuwige roem van ons hier bij Zamnesia! Lees over eerdere en huidige winnaars en blijf onze blog bezoeken voor de toekomstige gegadigden. Elke maand wordt een andere uitmuntende zaadbank in de spotlights gezet, waarbij we aftrappen met een nieuwe ronde fantastische kortingen en verrassingscadeautjes betreffende het specifieke merk. Dus ga je gang. Als je hier eenmaal klaar bent, bekijk dan de huidige Zadenbank Van De Maand en profiteer van de gratis goodies!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken