Blog
AYA2014: Wereldwijde Ayahuasca Conferentie Op Ibiza
1 min

AYA2014: Wereldwijde Ayahuasca Conferentie Op Ibiza

1 min
Festivals Nieuws

De eerste wereldwijde Ayahuasca conferentie, waar sjamanen, onderzoekers en etnobotanisten samenkomen, biedt een platform om kennis te delen en te ontwikkelen, nu het gebruik van Ayahuasca alsmaar toeneemt.

Ayahuasca is nog niet zolang bekend in Europa en de VS, maar heeft de laatste jaren een enorme impuls doorgemaakt. Ayahuasca komt uit de diepe, Zuid-Amerikaanse jungles en het lijkt of ceremonies nu overal opduiken. Artiesten, zoals Sting en Tori Amos, ondersteunen het publiekelijk, maar Ayahuasca is niet het soort thee die sensatiezoekers zal aantrekken. Eigenlijk is het tegenovergestelde waar: Ayahuasca is een zeer therapeutische ervaring, een die niet direct voldoet aan hedonistische verlangens.

De interesse in en het gebruik van Ayahuasca, buiten de traditionele omgeving van de jungle, heeft vele ontwikkelingen aangewakkerd: Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten neemt toe, maar tegelijkertijd moeten legale, ethische en duurzame uitdagingen worden aangepakt. Dit is wat de eerste World Ayahuasca Conference wil aanpakken. AYA2014 vindt plaats op het prachtige, Spaanse eiland Ibiza en zal een multidisciplinair evenement zijn waar toonaangevende wetenschappers, legale experts, beoefenaars, milieudeskundigen en andere experts in de Ayahuasca samenkomen.

Onder de sprekers vinden we zwaargewichten, zoals Dennis McKenna, Jonathan Ott, Dr. Gabor Mate en Sia Kaxinawa, het opperhoofd van de Kaxinawa stam in Brazilië. Het programma is opgedeeld in vier tracks: De Primary Track, de Academic Track, de Community Track en de Legal Track. In elk Track worden lezingen en discussies gehouden over hun specifieke gebied, variërend van inheems gebruik, tot de legale status van Ayahuasca.

Het driedaagse programma zal bestaan uit lezingen, workshops, debatten, sociale evenementen en een film forum, waarin een prachtige selectie van meer dan 20 documentaires zal worden vertoond, die gaan over diverse elementen van Ayahuasca. Het evenement vindt plaats van 25 tot 27 september, op Ibiza. Voor meer informatie kan je terecht op www.aya2014.com.


Read more about
Festivals Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken