Blog
Ayahuasca gaat naar Hollywood!
1 min

Ayahuasca gaat naar Hollywood!

1 min
Research Smartshop

De populariteit van Ayahuasca blijft maar toenemen, nu meer en meer beroemdheden het zelf proberen.

De verkennende en genezende aspecten van ayahuasca zijn anekdotisch wel bekend bij liefhebbers van psychedelica, maar het lijkt erop dat deze toepassingen ook snel faam vergaren in de mainstream popcultuur, nog meer dan paddestoelen, LSD of elke andere, psychedelische drug.

Vorig jaar, toen aangekondigd werd dat Giovanna Valls, zus van de Franse Premier, een op Ayahuasca gebaseerde, succesvolle behandeling onderging voor haar heroïne verslaving, kreeg Ayahuasca veel aandacht. Dit verhaal staat niet op zichzelf. De populariteit van Ayahuasca is de laatste jaren explosief toegenomen. Ayahuasca centra steken hun kop op in de hele VS en toeristen vanuit de hele wereld reizen af naar de Amazone om deel te nemen aan Ayahuasca ceremonies. Ook de hoeveelheid onderzoek naar Ayahuasca is toegenomen, dankzij de toename van psychedelisch onderzoek in zijn geheel. Dus het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat Ayahuasca steeds meer trendy wordt in Hollywood en zelfs in films.

GOEDKEURING VAN BEROEMDHEDEN

Beroemdheden, zoals Sting, Tori Amos en Lindsay Lohan, hebben allemaal Ayahuasca geprobeerd en omschreven het als een zeer uitgesproken ervaring. Met name Lohan, die een geschiedenis heeft met drugsverslaving, vond de ervaring "intens" en "onthullend". Ze zag wat ze in haar verleden moest loslaten om vooruit te komen.

Het is een groeiende trend onder de "rich and famous" en dit zijn niet de enige beroemdheden die hun bewustzijn verruimen met de heilige, spirituele rank. Inspringend op de trend, is Chelsea Handler van plan Ayahuasca te gebruiken als onderdeel van haar komische documentaire serie op Netflix, getiteld 'Chelsea Does Ayahuasca'.

HET WITTE DOEK

Zelfs in de recente film 'While We're Young', van Noah Baumbach is een scene te zien met een Ayahuasca ceremonie. Hoewel de film een comedy is, en zichzelf dus niet al te serieus neemt, toont het wel aan dat Ayahuasca zich steeds meer verspreidt in de westerse popcultuur. Toen Baumberg werd gevraagd hoe hij op het idee kwam een Ayahuasca scène toe te voegen aan de film zei hij:

"Ik heb gezien en gehoord dat veel mensen Ayahuasca gebruiken. Toen ik begon met schrijven, waren er nog niet zoveel mensen die het hadden gedaan, maar ik vond het interessant en ik dacht dat het een leuke scène kon worden. Om mensen deel te laten namen aan een ceremonie, die bedoeld is om innerlijke demonen te verdrijven of innerlijke waarheid te vinden en dat te gebruiken in een film om letterlijk de innerlijke demonen en innerlijke waarheden in de karakters te laten zien, om het daadwerkelijk te laten werken."

Het lijdt geen twijfel, dat de populariteit van Ayahuasca nog meer zal toenemen. Zij het voor genezing en groei, of als recreatief middel, het Westen is dol op dit extreem psychedelische brouwsel. Het zal ons niet verrassen als het de volgende "must do" trend wordt in Hollywood. En dat zal geen slechte ontwikkeling zijn, want iedereen moet de potentie kennen van deze levensveranderende ervaring.


Read more about
Research Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken