Blog
Cannabis Edibles
3 min

Beginnend Met Edibles? Zo Ga Je Aan De Slag

3 min
How To News

Edibles zijn de uiterste grens als het gaat om het ontdekken van cannabis voor fanatieke liefhebbers die graag het meeste uit hun cannabis ervaring halen.

Het eten van cannabis produceert een meer intens, bijna psychedelisch effect die langer duurt vergeleken met roken. Mensen die hun cannabis ervaring naar een nieuw niveau willen tillen, stappen over op edibles. Als je dol bent op cannabis, maar twijfelt of je het moet eten, stop met twijfelen. Weten waar je aan begint, is de eerste stap die je moet zetten voordat je begint aan deze ongelooflijk sensorische ervaring.

EDIBLES BEGRIJPEN

Begrijpen wat de verschillen zijn tussen edibles en roken kan helpen je inname te meten. Wanneer cannabis wordt gerookt, wordt het geabsorbeerd door de longen en delta-9 THC betreedt je bloedbaan, vanwaar het zich een weg naar je hersenen baant. Als je cannabis eet, wordt het geabsorbeerd door de maag, waarna het wordt verwerkt in de lever. Het resultaat van het metaboliseren van delta-9 THC is dat het wordt omgezet in een andere vorm van THC, die gemakkelijker kan worden opgenomen door de hersenen. Deze vorm heet 11-Hydroxy THC en bezit het vermogen sneller door te dringen in de bloed-hersenbarrière en effecten te produceren die worden geassocieerd met psychedelica als LSD. Het innemen van cannabis geeft de gebruiker de effecten van delta-9 THC, maar ook de toegevoegde bonus van de gemetaboliseerde 11-Hydroxy THC, wat resulteert in een enorm cerebrale high en tintelende, lichamelijke buzz. Het effect duurt ongeveer 3 tot 6 uur, of zelfs nog langer, afhankelijk van je stofwisseling.

ADVIEZEN OM JE REIS TE VERGEMAKKELIJKEN

Als je nog nooit eerder edibles gegeten hebt, zou je voorzichtig moeten beginnen. De effecten verschillen namelijk voor iedereen. Sommige mensen beweren dat edibles geen effect op hen hebben, terwijl andere zware effecten ervaren na het consumeren van een heel kleine hoeveelheid. Haast je niet, is het beste advies.

WEET JE DOSERING

Beginnen met een kleine dosis van 10 milligram is genoeg om je startpunt te testen. Onthoud dat je altijd meer kan nemen, maar dat je na het eten niet meer van gedachten kan veranderen. Voor de regelmatig gebruiker is het consumeren van vijfentwintig tot vijftig milligram een goede standaard. Een tolerantie bouwt op en mettertijd is het niet onredelijk dat een ervaren gebruiker per keer 100mg of meer consumeert. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij dat ook moet proberen. Het beste aan cannabis is dat het je niet kan schaden. Zolang je niet in paniek raakt, is in slaap vallen het ergste dat je kan overkomen, nadat je eerst een zak chips hebt aangevallen.

VERMIJD MEDICIJNEN EN ALCOHOL

Als je voor het eerst edibles consumeert, zou ik er geen alcohol bij drinken. Wat een onschuldig slokje lijkt, kan een uitgesproken impact hebben op je buzz. Als je begint met edibles, zou alcohol onderaan je lijstje moeten staan. Ik zou ook vermijden medicatie te gebruiken als je ook edibles consumeert. De THC zal waarschijnlijk de effecten van andere medicijnen versterken en je weet gewoon niet wat de bijwerkingen kunnen zijn. Voordat je je eerste dosis neemt, zorg je ervoor dat je een goede maaltijd gegeten hebt. Voedsel in je maag kan de effecten iets verzachten, zodat het niet inslaat als een bom.

BEREID JE VOOR

Als je kinderen in huis hebt, zorg er dan voor dat je je edibles goed labelt en dat je ze buiten hun bereik houdt. We weten niet genoeg over de effecten van cannabis op groeiende kinderen, dus het is niet iets waar je mee wil gokken. Daarnaast moet je onthouden dat je niet deelneemt aan het verkeer als je edibles gegeten hebt! Het duurt lang voordat de effecten van edibles merkbaar zijn. Als je geen ervaring hebt met edibles en achter het stuur zit wanneer de effecten optreden, kunnen de gevolgen verschrikkelijk zijn.

THUIS EDIBLES MAKEN

Een gemakkelijke manier om te starten met het maken van je eigen edibles, is het maken van een klassieke brownie of spacecake. Zelf thuis je eigen edibles maken, is een geweldige manier om zelf de kracht te beheersen, mocht je nerveus zijn over de edibles in de winkel. Als je producten met cannabis wil bakken, zal je belangrijkste ingrediënt de boter zijn. Het maken van je eigen boter met cannabis is simpel. Het draait om het smelten van boter, het toevoegen van water en fijngemalen cannabis. Het resultaat is cannaboter, een zeer geconcentreerde THC boter, waarmee je tot ongekende hoogten stijgt. Voor een geweldig en gemakkelijk recept kan je ons artikel lezen over het maken van cannaboter.

Weten hoe krachtig je boter is en hoeveel je vervolgens moet gebruiken, is belangrijk, zeker als je net begint met edibles. Het berekenen van je doses is ook enorm belangrijk. Ik raad aan dat je je berekeningen maakt voordat je je brownies eet, tenzij je wiskundeknobbel alleen merkbaar is als je high op de bank zit. Als je cannabis een THC gehalte heeft van 20%, heb je het over 200mg THC per gram cannabis. Vermenigvuldig het aantal grammen gebruikte cannabis met 200mg en je hebt het totaal aantal milligrammen van je boter. Deel dit getal door het aantal porties en je hebt een simpele manier om precies te weten hoeveel THC je consumeert.

Het maken van je eigen brownies draait om het combineren van je ingrediënten, het mixen en het bakken. Onthoud dat je je tolerantie weet en hoeveel je aankan, want dat is het allerbelangrijkste bij het genieten van edibles. Voor een snel en eenvoudig recept, kan je dit verrukkelijke Space Cake recept proberen.

CONCLUSIE

Als je klaar bent om de sprong te wagen en de wereld van edible cannabis wil verkennen, onthoud dan deze simpele tips voor een veilige en leuke ervaring. Het eten van cannabis kan een transformerende reis zijn en je geest openen voor nieuwe mogelijkheden. Edibles bieden een krachtige manier om high te worden en als je niet ervaren bent, kan je het beste voorzichtig beginnen. Loop niet te hard van stapel, ken je grenzen en handel verantwoordelijk en dan zal je ongetwijfeld de tijd van je leven hebben.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
How To News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken