Blog
Chongdolf Cheech & Chong
3 min

Review: De Chongdolf Pijp

3 min

We bekijken een prachtig stukje glas van Cheech & Chong. Maak kennis met de Chongdolf. Als je altijd al cannabis hebt willen roken in Gandalf stijl, dan is deze pijp perfect voor jou. Maak je klaar voor de coolste glazen pijp op de markt.

Er gaat niets boven het nemen van een verse hijs hoogwaardige cannabis. Zeker niet met een fraaie, glazen pijp. De Cheech & Chong Chongdolf glazen pijp is niet alleen fantastisch in gebruik, maar ziet er ook cool uit. Zo cool, dat je je bijna adellijk voelt als je een bowl verhit. Het is altijd een genot om de bongs, pijpen en dabbing rigs van Cheech & Chong te beoordelen. Uiteraard waren onze verwachtingen hooggespannen. Hier is alles wat je moet weten over misschien wel de meest stijlvolle glazen pijp op de markt.

FORMAAT EN GEWICHT

De Chongdolf is ongeveer 22,5cm lang met een ietwat gebogen, langwerpige hals. De pijp is zo licht als een veertje en kan gemakkelijk worden meegenomen, want hij is netjes verpakt in een unieke, funky tie-dye tas met trekkoord.

BOUWKWALITEIT EN UITSTRALING

Cheech Chong Chongdolf

Deze glazen pijp van Cheech & Chong is een lust voor het oog en verkrijgbaar in Smoke of Color Change stijlen. Hij ligt lekker in de hand en is goed gebouwd, want elk onderdeel is individueel hand-geblazen in Canada. De Chongdolf straalt charme uit en je voelt gewoon de hoogwaardige kwaliteit als je de pijp in handen hebt.

GEBRUIKSGEMAK

Om de Chongdolf te gebruiken, hoef je slechts een pijpgaasje in de bowl te stoppen, je wiet erin te doen en de boel te verhitten. Smile! Je hebt zojuist een hijs genomen. Het luchtgaatje aan de zijkant kan met de duim worden afgedekt en tijdens het inhaleren worden losgelaten. Dankzij de lange nek heeft de rook even de tijd om af te koelen. Dit zorgt voor een mildere hijs.

Daarnaast is de bowl voorzien van een fijne diepte en heeft het een flinke diameter, zodat je er echt een lekkere hoeveelheid gemalen cannabis in kwijt kunt en een monster hijs kunt nemen, mocht je dit willen. Over het algemeen zijn de beste pijpen simpel en ongecompliceerd in gebruik. Glas zorgt eveneens voor meer zuivere trekjes. De Chongdolf voldoet aan alle voorwaarden voor de ideale pijp en doet dat in Gandalf stijl.

ROOKERVARING

Cheech Chong Burn

Wanneer je een bowl verhit met de Chongdolf, zul je versteld staan van hoe soepel zelfs de grotere hijsen voelen. Zodra je de pijp uit het designer tasje haalt en in je handen houdt, voel je jezelf cooler. En dat is nog voordat je de pijp hebt gebruikt. De Chongdolf zal zeker opvallen bij andere stoners als je geniet van een sessie met vrienden. Wees niet verrast als de Chongdolf populairder wordt dan jijzelf.

SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD

Een hoogwaardige glazen pijp, zoals de Chongdolf, verdient het om goed te worden onderhouden. Het goede nieuws is dat het heel gemakkelijk is om je Chongdolf spik en span te houden met de eenvoudigste hulpmiddelen. Alles wat je nodig hebt, is een goedkope pijpenrager en een voorraad pijpgaasjes.

De beste manier om de Chongdolf, of elke andere glazen pijp, goed te houden, is door gaasjes in de bowl te gebruiken en deze te vervangen zodra de as zich opbouwt. Een basisverzorging voor je pijp is alles wat er nodig is. Zware gebruikers moeten wellicht de pijpreiniger wekelijks tevoorschijn toveren om harsachtige vlekken te verwijderen. Maar 5 minuten van je tijd om van die hijsen te blijven genieten, is een kleine moeite.

Chongdolf Cheech Chong

KOSTEN

De Cheech & Chong Chongdolf glazen pijp is met €32,50 echt een koopje. Een pijp van topklasse, die je ook nog eens met trots dagelijks kunt gebruiken, zal moeilijk voor een lagere prijs te vinden zijn. En je vindt er zeker niet een die net zo funky en functioneel is als deze schoonheid.

BEVINDINGEN NA DE SESSIE

Onze recensent Top-Shelf Grower heeft de Chongdolf aan uitgebreide testen onderworpen en is er helemaal verliefd op geworden. Er werden geen productmonsters geretourneerd aan Zamnesia.

HET ENIGE MINPUNT

Het enige, kleine nadeel aan deze pijp is dat hij gemakkelijk breekt. Omdat het een lange, glazen pijp is, moeten brokkenmakers extra voorzichtig te werk gaan. Onhandige vrienden moeten met haviksogen in de gaten worden gehouden.

CONCLUSIE

Naar onze mening is de Cheech & Chong Chongdolf niet alleen een van de meest budget-vriendelijke glazen pijpen; het is ook een van de beste pijpen op de markt. Punt. We kunnen de Chongdolf absoluut aanraden aan iedereen die zich verheugt op een lekkere, frisse, groene hijs aan het einde van een zware dag.

Chongdolf pijp

Zelfs al rook je normaal gesproken geen cannabis met een pijp, het is toch altijd handig om ten minste één klassiek stuk glas bij de hand te hebben, mocht je er ineens toch zin in hebben, of mocht er een vriend binnenvallen voor een sessie. Als je geniet van het roken van cannabis, dan zul je zeker veel plezier hebben van het verhitten van een bowl of twee met de Chongdolf.

 

         
  Top Shelf Grower  

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken