Blog
Beschermt het roken van wiet tegen kanker?
2 min

Beschermt het roken van wiet tegen kanker?

2 min
News Research
Cannabis olie wordt vaak gebruikt om kanker te behandelen, maar zou het roken van wiet de ziekte kunnen voorkomen?

Zeer geconcentreerde cannabis olie is hard op het weg het eerste keuze middel te worden als het gaat om kanker, maar het blijkt nu dat zelfs het roken van de plant preventieve effecten kan hebben. In een nieuw onderzoek werd ontdekt dat langdurige cannabis rokers 62% minder kans hadden om nek- en hoofdgerelateerde kankers te ontwikkelen dan personen die het niet rookten.

Het onderzoek

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Prevention Research, was een langdurige studie waaraan bijna 1000 deelnemers meededen; 424 daarvan waren patiënten die leden aan nek- en hoofd gerelateerde kanker, terwijl 647 patiënten dit niet deden. Nadat er rekening werd gehouden met andere stoffen, zoals alcohol en tabak, werd ontdekt dat het tenminste een keer per week roken van marihuana het risico op het ontwikkelen van deze kankers aanzienlijk verminderde, vergeleken met personen die geen cannabis rookten.

Het is echter nog interessanter dat de resultaten aantoonden dat personen, die pas later in het leven wiet begonnen te roken, minder risico liepen dan personen die al op een vroege leeftijd begonnen. Personen die startten met roken toen zij tussen de 15 en 19 jaar oud waren, hadden een verminderd risico van 47%, terwijl personen die ouder dan 20 waren toen zij begonnen, een verminderd risico hadden van 61%.

Waarom nek- en hoofd kanker?

Om dezelfde reden waarom tabaksrook het risico op deze kankers verhoogt: De rook komt in direct contact met deze gebieden. De rook van cannabis barst van de cannabinoïden, waarvan is aangetoond dat ze sterke anti-tumor activiteiten hebben. Dus het is logisch dat de keel en het hoofd de gebieden zijn die baat hebben van deze sterke bescherming.

Het onderzoek is beperkt tot de ontwikkeling van kanker in uitsluitend deze gebieden. Hoewel dit goed nieuws is, blijft het belangrijk te onthouden dat het niet aangetoond is dat het roken van cannabis de groei van kanker in andere plaatsen voorkomt, zoals de longen of de borsten. Zelfs langdurige gebruikers ontwikkelen kankers. Het sterke curatieve effect van cannabis olie kan niet worden vergeleken met roken, omdat de grote hoeveelheden cannabinoïden, die nodig zijn voor het curatieve effect, niet via rook kunnen worden geconsumeerd.

En vaporiseren is nog steeds beter

Hoewel dit geweldige resultaten zijn, is het belangrijk te onthouden dat het proces van verbranden van cannabis een hele cocktail vreselijke gifstoffen en teer produceert. Hoewel de nuttige bestanddelen van cannabis de keel en het hoofd kunnen beschermen, banen deze gifstoffen zich nog steeds een weg naar de longen en de rest van het lichaam.

Dit is niet van toepassing als je vaporiseert. Bij vaporiseren gaat het niet om verbranden van je wiet, dus de gifstoffen worden ook niet aangemaakt. Het resulteert in een damp die niet alleen schoner is, maar ook veel meer cannabinoïden bevat.

LEES HIER OVER DE BELANGRIJKSTE 5 VOORDELEN VAN VAPEN

Als je alle voordelen wil behalen uit de cannabinoïden, die in je keel, hoofd en longen terecht komt, maar zonder de gifstoffen, is vaporiseren de juiste manier.


Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken