Blog
Bevestigd: Cannabis vermindert toevallen
1 min

Bevestigd: Cannabis vermindert toevallen

1 min
News Research

Er is eindelijk klinisch onderzoek, waarin wordt aangetoond dat cannabis extracten kunnen helpen om epileptische aanvallen bij kinderen te verminderen.

Al een tijdje weten we, via zowel anekdotische verhalen als pre-klinische onderzoeken, dat cannabis extracten kunnen helpen om epileptische aanvallen in toom te houden. Je hoeft alleen maar het verdrietige, maar hartverwarmende verhaal van Charlotte Figi (en velen zoals zij) te lezen om te zien hoe cannabis levens kan veranderen. Dit onderzoeksveld heeft een grote stap voorwaarts gemaakt, waarbij de mogelijkheid op cannabis gebaseerde medicatie veel waarschijnlijker wordt, nu klinisch onderzoek positieve resultaten meldt.

Het eerste experiment waar we naar kijken, werd gepubliceerd in de april editie van het wetenschappelijke tijdschrift Epilepsy & Behaviour. In dit experiment, beoordeelden wetenschappers van het Colorado Children's Hospital kinderen met epilepsie, die een CBD-rijk cannabis extract ontvingen. Ontdekt werd dat 57% van de kinderen een aanzienlijke verbetering liet zien in het aantal toevallen, waarvan 33% een afname van meer dan 50% meldde. En dit niet alleen, maar de kinderen waren ook alerter en lieten verbeterd gedrag zien.

Het tweede klinische onderzoek, dat de moeite van het vermelden waard is, werd ook in april gepubliceerd. Het liet zien dat de toediening van CBD extracten de aanvalsfrequentie van toevallen met tot wel 54% verminderde, over een periode van 12 weken, bij kinderen met epilepsie die resistent was tegen de meer traditionele vormen van behandeling.

Dit is allemaal geweldig nieuws en brengt hoop voor worstelende ouders, die op een dag wellicht een eenvoudig verkrijgbare, veilige en effectieve behandeling hebben voor hun kinderen. Er zijn over de hele wereld ouders, die naar Colorado trekken, hopend dat ze een beter leven kunnen vinden voor henzelf en hun kinderen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de moderne geneeskunde dit betere leven een realiteit maakt voor iedereen.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken