Blog
Biologische wiet: Cannabis in de Binnenteelt
3 min

Biologische wiet: Cannabis in de Binnenteelt

3 min
Growing Seedshop
Als je wilt genieten van de hoogste kwaliteit cannabis, dan moet het wel biologisch zijn. Maar het biologisch kweken van cannabis in de binnenteelt kan een uitdaging zijn. Wij onderzochten biologische kweektechnieken en hebben een kleine gids samengesteld

Als je wilt genieten van de hoogste kwaliteit cannabis, dan moet het wel biologisch zijn. Maar het biologisch kweken van cannabis in de binnenteelt kan een uitdaging zijn. Wij onderzochten biologische kweektechnieken en hebben een kleine gids samengesteld.

Pesticiden komen in alle vormen en maten; van gassen en korrels, tot poeders en sprays. Maar ze hebben een ding gemeen; het zijn vervelende chemicaliën. Helaas is verontreiniging in commercieel verkrijgbare cannabis een serieuze zorg geworden. Toen een laboratorium in Californië legale cannabis op pesticiden onderzocht, vonden zij "alarmend hoge" concentraties van overgebleven gifstoffen. Omdat wettelijke regels ontbreken, is kwaliteitscontrole een zorg van de kwekers, die misschien niet bijzonder bezorgd zijn over je gezondheid. Ondertussen hebben studies aangetoond dat, 43% van de cannabis gebruikers in de VS, het "cruciaal" vinden dat hun wiet biologisch en vrij van pesticiden is.

Als je dus op zoek bent naar de meest geurige en veilige marihuana, kan je dit het beste zelf kweken. Maar hoe kan je wiet van hoge kwaliteit kweken zonder chemische toevoegingen? Het volgende overzicht helpt je op weg met betrekking tot de beschikbare opties voor de biologische cannabis kweker.

Voorkomen is beter dan genezen

Buiten zorgt dat natuur voor een complexe en gebalanceerde omgeving. Binnen is het een veel grotere uitdaging om gunstige kweek omstandigheden te behouden. Om geen pesticiden te hoeven gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je ze niet nodig hebt. Het voorkomen van problemen is altijd beter dan ze oplossen. Laten we eens kijken naar de preventieve maatregelen die je kunt nemen.

Het pasteuriseren van de bodem

Het kweken op gecomposteerde en natuurlijke grond is een goede manier als je biologische wiet kweekt. Maar hoewel je luchtverontreiniging van buiten weghoudt van je plantjes, zal dat niet veel uitmaken omdat de bodem bezaaid is met leven. Hoewel commerciële grond van een goede fabrikant dichtbij schoon kan komen, is veel grond, voornamelijk natuurlijke, beladen met insecteneitjes en schimmelsporen. Sterilisatie is geen goede keuze, want dat doodt de goede bacteriën tegelijk met de insecteneitjes. De oplossing is pasteurisatie, die de meeste ellende doodt en het goede erin laat. Om grond te pasteuriseren, bak je het gedurende 30 minuten in de oven op 82 graden Celsius. Gebruik een hittebestendige thermometer om de temperatuur in de gaten te houden en zorg dat het niet heter wordt dan 95 graden, want dan zou je ook de goede bacteriën kunnen doden.

Bevorder schimmel symbiose

MyceliumGedurende miljoenen jaren, heeft natuurlijke grond zich ontwikkeld in een ongelooflijk ingewikkeld systeem van symbiose tussen planten en schimmels. Deze samenwerking wordt mycorrhiza genoemd en veel planten hebben specifieke bondgenoot-paddestoelen die zorgen dat beide levensvormen gedijen. In de bodem, verstrengelen mycelium en wortels zich om zich effectief samen te voegen en het wortelnetwerk meerdere malen uit te breiden. Het helpt wortels om meer efficiënt voedingsstoffen op te nemen en het versterkt de immuniteit tegen bodemgebonden ziekten. Na pasteurisatie van de bodem is het een enorm goed idee om een sporenmix van schimmels toe te voegen die een symbiotische relatie met cannabis hebben. Er zijn een aantal van deze producten verkrijgbaar.

Zorg voor voldoende luchtcirculatie

Verlies van luchtcirculatie maakt je planten een levendige broedplaats. Ongedierte als spint wachten op een benauwd en vochtig milieu om zich te vermenigvuldigen. Prop niet teveel planten in een beperkte ruimte en zorg dat er een constante stroom frisse lucht is.

Gebruik gele vangplaten

Insecten worden van nature aangetrokken tot het heldergele oppervlak, alwaar het noodlot op ze wacht. De vangplaten helpen je om ongedierte tijdig te identificeren. Hoe sneller je een plaag ontdekt, hoe gemakkelijker dit te behandelen is.

Biologische meststoffen

Veel van de algemene commerciële meststoffen zijn verkregen uit petroleum producten. Het starten met vitale en sterke grond levert al een lading voedingsstoffen. Er zijn veel meststoffen, verkregen uit 100% plantenmateriaal die veel gezonder zijn voor jou en je planten.

Biologische pesticiden: IPA, Neem Olie & Pyrethrum

NeemDe sleutel tot het niet hoeven behandelen van ongedierte is het altijd schoon, sterk en gezond houden van de planten. Maar soms werkt dat niet. Als je gedwongen wordt terug te vechten, zonder je toevlucht te nemen tot chemische alles-killers, zijn er een aantal dingen die je kunt proberen en combineren. Een aantal kwekers hebben aangegeven dat ze succes hadden met een mix van isopropylalcohol en water tegen spint. Alcohol kan ongedierte doden, maar ook je planten verbranden; verdund met water werkt het echter zeer goed. Probeer een 1:10 verhouding te verkrijgen, 1 deel IPA op 10 delen water. We hoorden dat deze mix tot de oogst gebruikt kan worden, maar overdrijf niet: IPA kan de hars van je cannabis oplossen en mogelijk je toppen vernietigen.

De tweede verdedigingslinie is Neem Olie. Deze olie wordt verkregen uit de zaden van de Indiase Neemboom en is een zeer krachtige, natuurlijke pesticide en schimmeldoder. Zeer effectief tegen spint en het kan preventief worden gebruikt tijdens de groeiperiode. Bij het gebruiken van Neem Olie is het belangrijk dit te mengen met vloeibare zeep. Gebruik ongeveer 8ml olie, met 5ml vloeibare zeep op 1 liter handwarm water. Hiermee verkrijg je een melkachtige vloeistof die je in een spuitfles kunt doen. Onverdunde Neem olie is zeer sterk en kan je planten verbranden. Spray de mix elke drie dagen, gedurende tenminste 2 weken.

Als de zaken wat serieuzer worden en je je strijd wat moet opvoeren, probeer dan wat citroenolie toe te voegen aan de Neem olie mix. Om een natuurlijke killer mix te maken voor een super koppige plaag, voeg je ook een druppeltje Pyrethrum toe. Dit is een van de sterkste insecticide uit de natuur, maar niet giftig voor mensen. Maar Pyrethrum moet een laatste redmiddel zijn, omdat het immune soorten mijten en bacteriën kan produceren. Hoewel het wordt beschouwd als een van de veiligste pesticiden, gebruik je de kleinst effectieve dosering en zorg je ervoor dat je het niet inademt.

Vriendelijke Vijanden

LadybugNiet alle insecten zijn ongedierte en, hoewel het technisch gezien geen pesticide is, natuurlijke vijanden kunnen een zegen zijn voor je tuintje, zeker wanneer je buiten kweekt. Door de beestjes welig te laten tieren, zullen zij op een natuurlijke manier helpen de aantallen echt ongedierte in toom te houden. Je kunt zelfs verpakkingen kopen met deze vijanden om mee te kweken, zodat je een constante voorraad hebt. Een mooi voorbeeld is het bescheiden lieveheersbeestje. Dit kleine insect is door iedereen herkenbaar en zal het ongedierte op je cannabis te lijf gaan zonder schade aan te richten aan de plant. Ze kunnen online in grote hoeveelheden worden gekocht, eten gigantische hoeveelheden ongedierte en planten zich snel voort. Win-win!

Zoals je kunt zien, zijn er veel opties voor de biologische kweker. Belangrijk is dat je jouw perfecte optie kiest. Onthoud dat voorkomen beter is dan genezen; houd je kweekgebied zo schoon mogelijk!


Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken