Blog
Britse Drugs Enquete 2014: Een Kijkje In De Drugscultuur Van Het Verenigd Konink
2 min

Britse Drugs Enquete 2014: Een Kijkje In De Drugscultuur Van Het Verenigd Konink

2 min
Nieuws Wetgeving

De resultaten van de 2014 drugs enquête van The Guardian bieden een fascinerend kijkje in de drugsgewoonten van de Britten.

Geloofd wordt dat meer dan 15 miljoen Britten (dat is bijna 1 op de 3 volwassenen), op een of ander moment illegale drugs hebben gebruikt. Van dit aantal, heeft eenvijfde aangegeven dit nog steeds te doen, waarvan 40% behoort tot de bovenlagen van de maatschappij. Dit past dus zeker niet bij het stereotype, verouderde beeld van drugsgebruikers. Nu drugsgebruik zo vaak voorkomt, is ook de enorme "geslachtskloof" niet langer wat het eens was, maar die kloof is verminderd tot een haarscheurtje. Gebaseerd op vergelijkende onderzoeken uit 2002 en 2008, suggereert de data nu dat de kans op drugsgebruik bij beide seksen gelijk is.

Nu de strijd tussen de seksen op het gebied van drugs gestreden lijkt, zijn er nog andere interessante feitjes uit de enquête gekomen? We hebben een aantal interessante feiten en cijfers voor je geselecteerd en sommigen zullen je zeker verrassen.

#1 Vind jij dat je ooit een probleem hebt gehad met drugs?

Ondanks de aanzienlijke toename in drugsgebruik, vond de grote meerderheid van deelnemers aan de enquête dit geen probleem. In feite geloofde een overweldigende 87% van de personen, die drugs hadden gebruikt, niet dat ze ooit een probleem hebben gehad. De resterende 13% drugsgebruikers was wel van mening dat het een probleem was en dit percentage komt overeen met 2 miljoen mensen!

#2 Hoe oud was je toen je voor het eerst een illegale drug gebruikte?

Uit de enquête bleek dat drugsgebruikers hun eerste ervaring hadden op hun negentiende. Deze periode van experimenteren duurde ongeveer zeven jaar en stopte dus rond de leeftijd van 26. Interessant genoeg, leek de enquête ook te suggereren dat hoe jonger men begon met het experimenteren met drugs, hoe langer de relatie met drugs standhield. Het is waarschijnlijk dat gebruikers, die drugs begonnen te gebruiken op een vroegere leeftijd (waarbij 16 gemiddeld was), dit nu nog steeds doen.

#3/4 Overweeg je in de toekomst illegale drugs te gebruiken / als deze zouden worden gedecriminaliseerd? (2 vragen)

In totaal zou 13% van de Britten overwegen om in de toekomst drug te gebruiken. Dit percentage omvat zowel huidige gebruikers als gebruikers die in het verleden drugs hebben gebruikt, tegen een achtergrond van 87% niet- en voormalige gebruikers. De volgende vraag haalt het criminele aspect uit drugsgebruik, wat weer zorgde voor een meer aantrekkelijk vooruitzicht. Als een gevolg hiervan gaf 16% van de Britten aan dat zij het gebruik van drugs in de toekomst zou overwegen, mits het werd gedecriminaliseerd.

#5 Geloof je dat de "Oorlog tegen Drugs" ooit kan worden gewonnen?

Het is niet verrassend dat de grote meerderheid van de Britten over het algemeen niet overtuigd is over het vooruitzicht dat de "oorlog tegen drugs" ooit een unanieme conclusie bereikt. Slechts 16% is van mening dat er daadwerkelijk kan worden gewonnen.

#6 Welke drugs zouden volgens jou gelegaliseerd of gedecriminaliseerd moeten worden?

Deze uitkomst is ook niet verrassend. 88% Van de Britten is van mening dat marihuana legaal moet zijn of moet worden gedecriminaliseerd. Dat gezegd hebbende, is men niet van mening dat alle drugs moeten worden gelegaliseerd of gedecriminaliseerd.

Dit waren slechts enkele vragen die in de enquête werden gesteld. Voor alle vragen kan je hier terecht.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken