Blog
Bud Buddies: Cannabis Olie In Het Verenigd Koninkrijk
1 min

Bud Buddies: Cannabis Olie In Het Verenigd Koninkrijk

1 min
Facts Nieuws

Het Verenigd Koninkrijk heeft een reputatie behoorlijk terughoudend te zijn als het gaat om cannabis. De aankomende documentaire "Bud Buddies: Project Storm" wil hier verandering in brengen.

De laatste honderd jaar heeft cannabis een behoorlijk slechte reputatie ontwikkeld, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Als je daar toevalling woont, weet je uit ervaring wat de vooroordelen zijn ten opzichte van deze mogelijk levensreddende plant en hoe, nu Amerika en Europa een meer liberaal beleid voeren ten opzichte medicinale cannabis, de Britse overheid nog steeds hun hakken in het zand zet en weigert veranderingen door te voeren.

Een argument voor deze koppigheid is het gebrek aan kennis. De grote meerderheid van het Britse volk heeft geen idee van de steeds groter wordende stapel van positief onderzoek, noch de hervormingen die gaande zijn in de wereld. En als het publiek er geen mening over heeft, dan heeft de meerderheid van politici dit helaas ook niet.

Project Storm hoopt dit te veranderen. Bud Buddies, een Britse organisatie die gratis cannabis olie (Rick Simpson Olie) uitgeeft aan patiënten die het nodig hebben, en filmmaker George Wilkins maken een documentaire waarin het leven van 4 volwassenen en 2 kinderen met terminale kanker wordt gevolgd en hun gebruik van cannabis olie. Via dit intieme kijkje in het leven van kanker patiënten, maar ook de historische wetenschap en onderzoek rondom behandelingen tegen kanker, gebaseerd op cannabis, hoopt Bud Buddies de ogen van de Britse bevolking actief te openen (maar ook die van de rest van de wereld) en de algemene mening te veranderen. Want pas wanneer de publieke opinie ten gunste van medicinale cannabis verandert, zullen ook politici actie ondernemen.

Hieronder vind je de trailer van de aankomende documentaire.

 

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken