Blog
Buzz Kill: Maar weinig combineren cannabis en alcohol
1 min

Buzz Kill: Maar weinig combineren cannabis en alcohol

1 min
Headshop Products
Je hebt een sterke maag nodig om tegelijkertijd alcohol en cannabis aan te kunnen en het lijkt erop dat de meeste mensen het hierover eens zijn, omdat de combinatie grotendeels wordt vermeden.

De meesten van jullie weten wel dat het tegelijkertijd gebruiken van cannabis een alcohol een tweesnijdend zwaard kan zijn. Voor sommigen kan het een krachtige, dubbele buzz creëren, terwijl anderen volledig overweldigd raken, zich misselijk en ongemakkelijk voelen, waardoor die buzz snel verdwijnt. Volgens nieuw onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Addiction, nemen de meeste mensen het risico niet en vermijden ze het mixen van de twee stoffen helemaal.

Onderzoekers van RAND Drug Policy Research Center en de Universiteit van Californië hebben zowel medisch als recreatief cannabis gebruikers ondervraagd om een beter idee te krijgen van hun gewoonten. Deelnemers varieerden in leeftijd van 18 tot 91 en woonden verspreid over meerdere Amerikaanse staten. Ontdekt werd dat, ongeacht of het gebruik voor medicinale of sociale doelen was, de grote meerderheid zich niet waagde aan de combinatie cannabis en alcohol.

Volgens de auteurs van het onderzoek, combineerde minder dan 1 van de 5 recreatief gebruikers cannabis en alcohol, terwijl minder dan 3% van de medisch gebruikers dit deed. Voor de meesten van jullie zal dit geen verrassing zijn, zeker als je hier reeds ervaring mee hebt gehad. Maar het geeft wel een interessant inzicht in ontwikkelende trends.

Er bestaat bijvoorbeeld een flinke angst bij een van de grootste anti-cannabis lobbyisten, de alcoholindustrie, dat legale cannabis ervoor zal zorgen dat de verkoop van alcohol afneemt. Als we ons op dit onderzoek kunnen baseren, dan kan deze angst terecht zijn. Er wordt sterk gesuggereerd dat mensen alcohol zullen vermijden als ze wiet gebruiken. Natuurlijk is dit geen uitgemaakte conclusie. Legalisatie betekent niet dat meer mensen cannabis zullen gaan gebruiken. Ook wordt gedacht dat de legalisatie in Colorado in synergie werkt met de alcoholindustrie, waarbij de alcoholverkopen zelfs stijgen, wat aantoont dat aannames over cannabis en drank onjuist kunnen zijn.

Voor diegenen onder jullie die de mix wel waarderen, waarom probeer je de liefde voor beiden niet te combineren door je eigen cannabis bier te maken? Het is behoorlijk speciaal en hard op weg een populair product te worden in Colorado.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Headshop Products
Zoeken in categorieën
of
Zoeken