Canada legaliseert cannabis in de lente van 2017

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisDrugswetgevingenWereld

Canada legaliseert cannabis in de lente van 2017


Opwindende tijden op komst voor de wereldwijde beweging voor cannabis legalisatie, omdat Canada een stap zet die het wereldwijde landschap voor cannabis kan veranderen.

Legale cannabis komt eindelijk naar Canada. In een recente toespraak in New York, nota bene op 20 april, kondigde Canada's Health Minister Jane Phillpott aan dat het land van plan is regelgeving te introduceren waarmee cannabis legaal wordt in het hele land.

Philpott, handelend als leider van de Canadese delegatie voor de speciale zitting van de VN over drugs, greep haar kans om Canada's zet tegen de status quo bekend te maken.

"Met trots sta ik helemaal achter ons drugsbeleid, dat gebaseerd is op solide, wetenschappelijk bewijs en een nadruk op volksgezondheid om educatie te maximaliseren en schade te minimaliseren," zei ze.

Dankzij deze nieuwe en rationele aanpak zal cannabis beschikbaar worden voor volwassen op zowel recreatief als medicinaal niveau, terwijl de jongeren en de kwetsbaren in de maatschappij worden beschermd.

"Als arts, met ervaring in zowel Canada als Sub-Sahara-Afrika, heb ik teveel mensen zien lijden onder de verwoestende gevolgen van drugs, drugsgerelateerde misdaad en ondoordacht drugsbeleid. Gelukkig ligt de oplossing binnen handbereik."

Het is de eerste stap van de nieuwe, progressieve overheid om het achterhaalde drugsbeleid te moderniseren. In de toekomst zal Canada wetenschappelijk bewijs verkiezen boven politieke ideologie en de aandacht verschuiven van straffen en verboden naar schadevermindering en sociale zorg.

Op plaatsen waar deze fundamentele verschuiving van rechtshandhaving naar gezondheid reeds heeft plaatsgevonden, zoals Portugal, is een afname te zien in zowel drugsgerelateerde misdaad als gezondheidsproblemen, terwijl ook een aanzienlijke hoeveelheid geld wordt bespaard.

De regelgeving zal hoogstwaarschijnlijk in de lente van 2017 worden geïntroduceerd. Een gezamenlijke werkgroep wordt opgericht, onder leiding van voormalig politiechef Bill Blair, om een systeem te bedenken voor de implementatie van een gereguleerde cannabis markt.

Het is verfrissend om te zien dat de cannabis legalisatie beweging nog steeds vooruitgang boekt en met steeds meer vaart. Hoewel we dit nog niet in de EU zien, lijkt de aanvaarding van cannabis te groeien, zelfs in de meer conservatieve landen. Laten we hopen dat de zaken soepel blijven verlopen.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers