Blog
Cannabis Dronebezorgingen Gaan Van Start In Californië
1 min

Cannabis Dronebezorgingen Gaan Van Start In Californië

1 min
Gelukkige inwoners van Californië zullen wellicht binnenkort hun wiet per luchtpost afgeleverd krijgen.

De maatschappij weet echt niet wat ze met drones aan moet. De veiligheids- en privacygevolgen ervan stellen de autoriteiten voor problemen, maar de toepassingsmogelijkheden van drones zijn ongelooflijk. We zagen in het nieuws dat de criminelen proberen om met behulp van drones drugs af te leveren in gevangenissen, maar nu wil een legaal wietbedrijf het concept overnemen en op commerciële schaal toepassen - zo kunnen ze hun klanten op dezelfde dag nog hun wiet bezorgen.

Het klinkt fantastisch en tegelijkertijd ook waanzinnig. Het bedrijf in kwestie is een nieuw bedrijf genaamd Trees Delivery uit San Francisco, waar medicinale cannabis legaal is. Het enige probleem is nu nog toestemming te krijgen van de Federale Luchtvaart Administratie. Mocht Trees Delivery toestemming krijgen, zullen ze aan de frontlinie staan van zowel de cannabis- als de drone-industrie, die beide relatief nieuw zijn. Dit bedrijf heeft de potentie om van de marihuanabusiness het vlaggenschip van de toekomst te maken.

Nieuwe en nog niet geteste modellen brengen echter hun eigen risico's met zich mee. Een van die risico's die er meteen uit springt is natuurlijk diefstal en roof. Voor sommige mensen zal het wel erg verleidelijk worden om een drone met wiet over te zien vliegen, en we moeten dan ook niet verbaasd zijn als de dronejacht een nieuwe sport wordt. Daar zal rekening mee moeten worden gehouden, en niemand weet nog precies wat we eraan kunnen doen. Het is een probleem waar andere bedrijven, zoals Amazon, die ook spelen met het idee van bestelling en bezorging op dezelfde dag, nog steeds geen oplossing voor hebben bedacht.

Mocht alles voorspoedig verlopen, hebben de inwoners van Californië een geldige medicinale wietpas in handen waarmee ze op de website van Trees Delivery een bestelling kunnen plaatsen die dezelfde dag nog via luchtpost bezorgd wordt. Het bedrijf wil verschillende pakketjes gaan aanbieden. Ten eerste de 'bud box', een pakketje met zeldzame en exotische soorten voor de kenner; ten tweede de 'extracten box', die, zoals de naam al duidelijk maakt, cannabisextracten bevat; en ten slotte de 'beginnersbox', die hoogkwalitatieve wiet bevat en alles wat je verder nog nodig hebt, zoals vloeitjes, een aansteker en een vermaler.

Zou dit de toekomst van wietverkoop kunnen zijn? Er moeten natuurlijk nog een paar kinken uit de kabel worden gehaald, maar drones zijn geknipt voor het vervoer van kleine, lichtgewicht pakketjes zoals een doosje wiet. Het lijkt allemaal nog toekomstmuziek, maar het vooruitzicht is wel spannend.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Business Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken