Blog
Alcohol en Cannabis verbod
4 min

Cannabis en de geleerde lessen van het alcoholverbod

4 min
Nieuws Wetgeving

De geleerde lessen van het alcoholverbod zullen helpen het pad vrij te maken voor verstandig beheer van legale cannabis. Mensen blijven mensen en zullen genieten van hun pleziertjes.

GELEERDE LESSEN VAN DE EPISCHE MISLUKKING VAN HET ALCOHOLVERBOD

Achteraf gezien is een verbod altijd een mislukking. Alcohol, cannabis en prostitutie bijvoorbeeld, waren vroeger in veel delen van de wereld verboden, net als dat nu nog het geval is.

Als iets wordt verboden, lijkt de illegale onderwereld steevast tegemoet te komen aan de behoeften van mensen, omdat we nu eenmaal wezens zijn met geweldige gebreken. Zwarte markten zorgen voor misdaad, slechte persoonlijke en publieke gezondheid, meer arrestaties, zorgen voor de behoefte aan gevangenissen en brengen geld in het laatje bij slechts enkele individuen in plaats van het volk via belastingen en openbare voorzieningen.

Wanneer er redelijk wordt omgegaan met dit soort behoeften, leidt dit, net als bij elke andere onderneming, tot minder misdaad, betere persoonlijke en publieke gezondheid, minder arrestaties, een kleinere gevangenis populatie en meer belastbare inkomstenbronnen. Kijk maar naar de legale cannabis industrie van multi-biljoen dollar in Colorado. Ieder individu profiteert en Jan-met-de-pet wordt niet als crimineel gezien.

Er kunnen lessen worden geleerd van de mislukkingen van het alcoholverbod. Dit is een unieke kans om de zaken juridisch goed uit te voeren voor een goede toekomst van de cannabis industrie. Wereldwijd gelegaliseerde cannabis zal uitgroeien tot een industrie die meerdere triljoenen dollars waard is; jawel mensen, triljoenen! Deze bron van inkomsten kan zoveel goed doen en voorkomen dat de leiders van moordlustige kartels gouden wc-brillen hebben en bergen met cash.

MAAR LATEN WE EERST EENS UITWEIDEN

Diegenen die interesse hebben in hervormingen van de cannabis wetgeving, kunnen het moeilijk vinden om te bespreken wat er geleerd kan worden van het alcoholverbod. Een verbod op zich is een onderwerp waarover intensief moet worden gedebatteerd, ongeacht wat er verboden wordt.

Praten over een verbod is praten over soevereiniteit over je eigen lichaam en geest. Het gaat over opgelegd worden wat je wel en niet kan doen met je eigen lichaam door derden wiens morale zekerheid meestal in de loop van een geweer ligt.

Verboden en wetshandhavers gaan altijd hand in hand. Wat voor zieke samenleving beslist eenzijdig wat een bepaald deel van de samenleving wel en niet kan doen, terwijl er speciale wetshandhavings-instanties worden opgericht om dit af te dwingen?

De vergelijking cannabis/alcohol voelt gedwongen. Het is vrij zeker dat het de bedoeling was te benadrukken dat de wetten met betrekking tot elk gelijk moeten zijn. Maar de hysterische media heeft het publiek doen geloven dat de handelingsonbekwaamheid van deze bedwelming ook overeenkomt, terwijl elke cannabis liefhebber weet dat dit niet zo is.

Alcohol vs Cannabis

Welke clown heeft deze vergelijking met alcohol eigenlijk als eerste gemaakt? Iemand moet de quantum paradox oplossen, een tijdmachine uitvinden, teruggaan in de tijd en die persoon vervolgens vertellen dat cannabis moet worden vergeleken met iets ongevaarlijkers, zoals koffie of thee, maar zeker niet met alcohol. Het zou ons tegenwoordig een hoop gedoe besparen om een argument te weerleggen dat eigenlijk niet eens zou moeten bestaan. In de nabije toekomst zal het verbod op cannabis worden bekeken als een historische absurditeit.

Bedankt Harry Anslinger, enorme eikel.

Oké, razernij over.

DE JUISTE AANPAK VOOR CANNABIS

De eerste voorzichtige stappen voor de wijdverspreide legalisatie van cannabis worden inmiddels in diverse staten en landen op de wereld gezet. Bemoedigende statistieken tonen aan dat geen cannageddon ontstaat door legalisatie, maar er wel tonnen met legale inkomsten worden binnengehaald via belastingen en vergunningen, terwijl de georganiseerde misdaad rake klappen te verwerken krijgt. Rechtbanken hebben meer tijd omdat ze geen kleine cannabis misdrijven hoeven te behandelen en burgers, die zich normaal prima aan de wet houden, lopen niet langer het risico hun naam te bezoedelen met onbelangrijke vervolgingen.

VAN DE APOTHEEK NAAR DE TUIN

Uit staten waar cannabis goed gecontroleerd wordt, komt nu bewijs dat er een afname van wel 25% te zien is in het aantal verslavingen aan opiaten en het aantal overdoseringen. Artsen schrijven opvallend minder opiaten voor als het ze door de wet wordt toegestaan cannabis voor te schrijven. Waar het legaal is zelf cannabisplanten te kweken, vindt een revolutie van zelfmedicatie plaats. De gezonde en nuttige effecten van het kweken om eigen medicijnen te produceren, helpen mensen de dure ketens van verslaving aan pijnstillers te doorbreken met een positieve houding, zonder compromissen te sluiten als het gaat om de efficiëntie van de pijnstilling.

BILJOENEN & BILJOENEN DOLLARS

Cannabis is big business baby en dat is geen grapje. Cannabis boerderijen duiken overal op. Maar ook indoor, geautomatiseerde, hybride zon- en kunstlicht cannabis kweekfabrieken. Ontelbare winkels en thuiskwekers. Hightech extractors produceren honderden liters olie of kilo's shatter en wax per dag. Dit allemaal om aan een steeds grotere vraag naar cannabis te kunnen voldoen.

Cannabis Geld

De opkomende cannabis industrie wrikt het zuurverdiende geld van het publiek los uit de handen van internationale drugskartels en stopt het in schatkisten van de overheid als een belasting voor openbare projecten. De rest is winst, net als bij elk ander bedrijf, en komt terecht op de bankrekening van lokale ondernemers, de kwekers, eigenaren van dispensaria en koeriers, die dat geld lokaal weer uitgeven. Cannabis levert de Mexicaanse drugskartels bijvoorbeeld 30% van hun inkomen op. Als je overweegt dat cannabis een razendsnel uitbreidende multi-biljoen dollar industrie is, klinkt legale cannabis economisch gezien eigenlijk heel logisch.

HET VERBOD IS ONTZETTEND DUUR

Legale cannabis creëert banen. Legale cannabis zorgt voor een inkomstenbron van multi-biljoen dollar die in de illegaliteit zou verdwijnen in de zakken van de zwarte markt en gewetenloze kartels. Legale cannabis genereert inkomen op diverse niveaus.

Het verbod daarentegen komt het met een groot aantal kosten, naast de biljoenen dollars die er nodig zijn om het personeel te financieren dat wordt ingezet om mensen aan te pakken die, op het kweken van cannabis na, ideale, gezagsgetrouwe burgers zijn.

Een verbod leidt vaak tot een toename in het gebruik van hardere drugs, die eenvoudig in elke keuken kunnen worden gemaakt van standaard en goedkope huishoudelijke producten. "Droge" staten en steden ervaren een Ice epidemie die een hele generatie dreigt te decimeren. De sociale kosten van een verbod zijn te hoog.

UITEINDELIJK IS HET TOCH ALLEMAAL GEBAKKEN LUCHT

Iets te moeten bewijzen als het om cannabis gaat, is een dwaling en een klassieke studie in de kracht van maakbaarheid. Het verbod zelf is de historische drempel en zou zichzelf eerlijk gezegd moeten bewijzen. Telkens als er een bewering wordt gemaakt over het nut van cannabis, moet bewijs worden getoond. Dit kost tijd en verlengt het proces van decriminalisering. Omdat cannabis zo nuttig en effectief is, werkt het de legalisatie eigenlijk tegen. Terwijl duizenden veldproeven worden uitgevoerd naar de medicinale werking en de verwerking van vezels en zaden, worden ook fiscale- en licentiemodellen getest. Cannabis, die al duizenden jaren lang een beproefde en betrouwbare vriend is voor de mens, kwijnt weg. Zo kwaadaardig uitgevoerd, zo slim en verreikend.

Cannabis, onbetwist in haar nut, net als tarwe of suikerbiet, was gewoon een standaard onderdeel van het dagelijks leven. De prohibitionisten verschenen pas in de jaren '40. Dit waren federaal ondersteunde bullebakken die het tot op heden nog steeds niet voor elkaar hebben gekregen ook maar iets te bewijzen, zonder terug te vallen op overdrijvingen. Dat cannabis gevaarlijk is. Ze kunnen het simpelweg niet.

Het benoemen van de voordelen van wetshervormingen voor cannabis, of cannabis in het algemeen, kan worden beschouwd als een documentatie van de geschiedenis van de mensheid, hoe ze graag feestten en hoe ze het graag als medicijn gebruikten. Cannabis is er altijd al geweest, in tegenstelling tot het verbod. Dus schitter erop los, jullie maffe diamantjes, blijf roken en veel kudos aan diegenen aan het front die de bureaucratische shit-storm trotseren zodat wij in vrijheid kunnen roken.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken