Blog
Cannabis En Pasen
4 min

De Beste Cannabis Recepten En Strains Voor De Paasdagen

4 min
Headshop Recepten

Grijp je kans om wat van het Paasfeest te maken. Er zijn paaseieren, chocolaatjes, zoetigheden en een vijftal heerlijk nagerecht strains om de feestvreugde te vergroten. We hebben zelfs een behoorlijk kleverig recept voor huisgemaakte cannabis geinfuseerde paaseieren voor je. Wij wensen je een vrolijk 420-vriendelijk extra lang paasweekend..

PASEN, HET ULTIEME STONER-VRIENDELIJKE FEEST

Voorafgaand aan Pasen nemen sommige Christenen een vastenperiode van 46 dagen in acht. Gedurende deze periode offeren zelfs niet-kerkgangers zich op en ontzeggen zichzelf een lievelingslekkernij of minderen in ieder geval een beetje. Meestal zijn het zoetigheden en chocolade die de pineut zijn tijdens de vastentijd. Er bestaan zelfs mensen die alcohol, tabak of wiet links laten liggen.

En als Pasen eenmaal daar is, wat voor geloof je ook aanhangt of zelfs als je er helemaal niks van gelooft, breekt het lekkerste munchies-weekend van het jaar voor stoners aan. Cannabis en Pasen, allebei een geschenk uit de hemel. Pasen valt nooit op dezelfde dag en is nogal raar. Het wordt gevierd op de eerste zondag ná de volle maan van de voorjaarsequinox. Je zou dus kunnen stellen dat het wat de data betreft nogal verwarrend is.

Aswoensdag markeert het begin van de vastentijd en 6-en-halve week later begint het grote zwelgen. Maar je moet wel eerst wat roken om as te krijgen. En na het roken krijg je de munchies. Zo, nu weet je waarom ze Pasen bedacht hebben.

Paaszondag viert men dat Jezus opstond, uit de dood weliswaar, dus het is nogal raadselachtig waarom dit feest in verband gebracht wordt met een Paashaas die chocolade Paaseieren in je achtertuin verstopt. Maar zo gaat dat nu eenmaal in het leven, dus we passen ons maar aan. Paaseieren lijken wel geschapen voor de munchies van echte zoetekauw stoners. Plus je kunt natuurlijk altijd nog zelf cannabis-infused Paaseieren maken, straks krijg je van ons het recept daarvoor.

Kijk voor de Pasen eens even naar deze overheerlijke cannabissoort. Mocht je gestopt zijn met snoepen van wiet en andere lekkernijen gedurende de vastentijd is het volgende bijzonder smaakvolle vrolijke vijftal misschien wel iets te veel voor je geteisterde zintuigen.

CANNABIS PAAS STRAINS

CHOCO HAZE

Choco Haze Zamnesia Easter

Voor de liefhebbers van sativa is onze Choco Haze de gedroomde Paas cannabis-strain. Deze ongeëvenaarde vermenging van Chocolate Thai en Cannalope Haze is zorgvuldig gecreëerd en geselecteerd voor de smaak. Mocht je op zoek zijn naar wat head-stash zonder de gebruikelijke tropische Haze-smaak, dan is Choco Haze echt een toetje voor jou. Ze is voor een Haze strain nogal bescheiden in de kweekruimte, de bloeiperiode duurt 8-10 weken.

CANDY KUSH EXPRESS

Candy Kush Royal Queens Seeds Easter

Candy Kush Express is een sativa-dominante hybride van twee van Royals Queen Seeds' uitstekende strains; de Sweet Special en Royal Kush. Verrukkelijk smakende, van de hars-druipende toppen, en dat al na slechts 7 weken. Dat is bijna net zo lang als de vastentijd duurt. Een amusante combinatie van een head- en fysieke-high. Fantastische giechelige wiet voor de feestdagen.

SWEET TOOTH

Sweet Tooth Barneys Farm Easter

Sweet Tooth is een decadent zoet rokertje waar we niet omheen kunnen, ze is nu eenmaal te sappig om niet te vermelden. Voor degenen die van "Fruittella" en "Mentos Fruit" kauwsnoepjes houden, dit is voor jou de geschikte strain. Verschrikkelijk potent met een verschillende indica/sativa afkomst, en zo zoet als een fruitcocktail. Een omvangrijke opbrengst van ijzige cola's in slecht 8-9 weken, en behoorlijk eenvoudig te kweken. Uitstekend geschikt voor de beginnende kweker die graag wat Brandbaar Materiaal wil kweken!

CHOCOLATE MINT OG

Chocolate Mint OG Humboldt Easter

Als je dit jaar geen "After Eight" paasei heb gekregen, geen paniek, zorg er gewoon voor dat je beslag weet te leggen op wat Chocolate Mint OG. En als dat gelukt is, zie je eruit als een lachebekje. De mokerslag-werking is als van OG Kush, maar dan met opmerkelijk verschillende aroma's en smaken. Ze heeft de brandstofgeur en gronderige citroen-zure smaken verruild voor munt-chocolade. De hybride-kracht is verantwoordelijk voor de korte bloeiperiode van slechts 8 weken. Zoals te verwachten valt zul je beloond worden met een royale hoeveelheid ijzige Kush-toppen.

ICE CREAM

Ice Cream Paradise Seeds Easter

We geven toe dat ijsco's en ice-cream niet veel van doen heeft met Pasen, maar we weten wel dat het een overheerlijke zoete cannabissoort is. Ice Cream is een zwaar indica-dominante hybride met een betoverend vanille- en dennenaroma en een kenmerkende suikerzoete smaak. De toppen zijn kleverig en na een bloeiperiode van 60 dagen klaar om geoogst te worden. Gedrongen en bescheiden. De hoogste opbrengsten van Ice Cream worden verkregen door het toepassen van SOG-technieken. Net zoals vanille-ijs lust iedereen deze wiet wel, van beginnelingen tot ouwe snoepers die zelf kweken.

CANNABIS PAASRECEPT - CANNABIS-INFUSED PAASEIEREN

Voordat je al je potten en pannen bij elkaar scharrelt en boodschappen gaat doen ter voorbereiding van je huisgemaakte paaseieren dien je allereerst de cannaboter te maken. Dat is het geheime ingrediënt, en onderscheidt de trippy paaseieren van de doorsnee paaseieren.

INGREDIËNTEN

* 2 tot 3 zakjes kookpudding, je mag zelf de smaak uitkiezen
* 240 gram gesmolten cannaboter
* 240 ml volle melk
* 1,2 tot 1,6 kilo suiker
* 720 tot 960 gram pindakaas
* 2 verpakkingen couverture chocolade
* suikerglazuur ter decoratie

BENODIGDHEDEN

* Siliconen bakvormen, eivormig (niet verplicht)
* Een tweede steelpannetje
* Bak- of kookpapier, natuurlijk met een laagje was
* Hittebestendige schaal

BEREIDINGSWIJZE

1. Gebruik een flinke steelpan, doe daarin de inhoud van de pakjespudding, de melk en de cannaboter, roer het geheel op een gematigd vuurtje tot het aan de kook raakt.

2. Blijf nog ongeveer 2 minuutjes doorroeren tot het lekker dik wordt, en voeg vervolgens de suiker en de pindakaas toe.

3. Giet nu de brij in de vormpjes, of neem de hoeveelheid van een half kopje en boetseer dat met je handen op wat vetvrij papier tot je een eivorm hebt.

4. Plaats nu de eieren op het bakpapier en stop ze in de vriezer tot ze hard geworden zijn. Dat kan een paar uur duren maar dan zijn ze doorgaans wel klaar.

5. Laat nu die heerlijke couverture chocolade smelten in een hittebestendige schaal. Dat kun je het beste doen door de schaal met de chocolade in een grote steelpan, waarin een laagje water staat, te plaatsen. Televisiekoks noemen dat graag au bain-marie. Nu moet je af en toe even roeren terwijl de chocolade langzaam smelt. Als het eenmaal gesmolten is, neem je de eieren en doet ze erin zodat ze voorzien worden van een laagje chocolade. Laat voorzichtig de overtollige chocolade eraf druipen en plaats ze opeen op het bakpapier om de chocolade te laten stollen. Je kunt als je dat wilt nu de eieren ook nog leuk versieren met het suikerglazuur.

Volgens de berekeningen zouden er op deze manier 12 in een dozijn moeten gaan, je doet er verstandig aan de hoeveelheid cannaboter daaraan aan te passen. We wensen je een Vrolijk Pasen, en als je de verstopte paas-edibles in je achtertuin weet op te sporen, vergeet dan alsjeblieft niet dat het wel een uur, of langer, kan duren voordat je wat voelt. Dus rook of vape niet te veel marihuana terwijl je op de uitwerking zit te wachten.

VIDEO: ZELFGEMAAKTE CHOCOLADE CANNABIS PAASEIEREN

Onderstaande video toont een iets afwijkend recept en techniek voor het bereiden van chocolade-achtige cannabis Paaseieren. Neem snel een kijkje en beslis welk recept je wilt gebruiken.

         
  Top Shelf Grower  

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken