Blog
De Kracht Van Lichtonthouding
2 min

De Kracht Van Lichtonthouding

2 min
Seedshop Wiet Kweken

In dit artikel vind je alles wat je weten moet over lichtonthouding, hoe het werkt en hoe je deze techniek zelf kan toepassen, zodat ook jij grote oogsten met hoogwaardige cannabis kan produceren, net als de professionals.

Kweek jij cannabis, maar worstel je om indrukwekkende toppen en grote oogsten te produceren? Dan is het hoog tijd dat je alles leert over de kracht van lichtonthouding.

Deze essentiële kweektechniek wordt gebruikt door expert kwekers over de hele wereld en het stelt hen in staat de exacte bloeiperiode van hun planten te beheersen en gigantische hoeveelheden verbazingwekkende cannabis te produceren.

In dit artikel vind je alles wat je weten moet over lichtonthouding, hoe het werkt en hoe je deze techniek zelf kan toepassen, zodat ook jij grote oogsten met hoogwaardige cannabis kan produceren, net als de professionals.

WAT IS LICHTONTHOUDING?

Heel simpel is lichtonthouding een proces dat wordt gebruikt om planten in de bloei te dwingen buiten de normale bloeiperiode.

Nadat cannabis kwekers hun planten gedurende een bepaalde periode hebben laten groeien, stellen ze hun planten bloot aan kortere lichtperioden om de bloeiperiode op te wekken.

WAAROM IS LICHTONTHOUDING ZO BELANGRIJK?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk de centrale rol van licht te begrijpen in het kweken van cannabis. Naast het feit dat licht een enorme energiebron is voor planten, zal licht ook bepalen wanneer een cannabisplant bloeit. In de natuur zal de plant slechts eenmaal in haar leven bloeien, tijdens de herfstperiode. Dan worden ook de dagen korter en de plant ervaart dus kortere periodes van blootstelling aan licht.

Kortere licht periode

Hoewel een plant direct in de bloei kan worden gezet, zal dit lagere opbrengsten en een slechtere kwaliteit produceren. Daarom zullen kwekers er voor kiezen hun planten een paar weken te laten vegeteren of rijpen voordat ze de bloei afdwingen. Hierdoor zijn ze in staat grotere oogsten en een eindproduct van betere kwaliteit te produceren.

HET BEHEERSEN VAN DE BLOEICYCLUS VAN EEN PLANT

Volgens High Times kweekexpert Nico Escondido, moet een cannabisplant tenminste 16 uur per dag worden blootgesteld aan licht om te voorkomen dat de plant gaat bloeien.

"Om een plant in de vegetatieve fase te houden en een goed ontwikkeld, gezond exemplaar te verkrijgen, moet een jonge zaailing tenminste vier tot zes weken vegeteren voordat de bloei wordt opgewekt. Gedurende deze periode, moet een plant minimaal 16 uur licht ontvangen, maar 18-20 uur is verstandiger," schrijft Nico.

16 uur licht

Zodra een plant op het punt gekomen is waarop ze een fatsoenlijke oogst kan produceren, moet ze worden blootgesteld aan 12 uur licht en 12 uur complete duisternis om de bloei op te wekken.

12/12 lichtcyclus

Om dit binnen te doen, moet je een kweeklamp hebben van goede kwaliteit om te verzekeren dat planten in staat zijn genoeg energie te genereren om hoogwaardige bloemen te produceren. Tijdens de donkere periode, moet je er ook echt voor zorgen dat de planten volledige, onverstoorde duisternis ontvangen. Je planten zullen denken dat de zomer over is en dat het tijd is om te gaan rijpen.

Om deze balans zorgvuldig uit te voeren, is het verstandig een kweekruimte in te richten, in een donkere kast of tent en een timer te gebruiken voor de lichtinstellingen.

Als je van plan bent buiten te kweken, zal deze balans iets lastiger te beheersen zijn; je moet ervoor zorgen dat je planten op een locatie staan waar ze tenminste 12 uur per dag constant, direct zonlicht zullen ontvangen. Je moet ook een oplossing bedenken om die volledige, ononderbroken duisternis te creëren.

"Dit kan worden gedaan met gordijnen of zeil langs de muren en het dak van een kas of het installeren van een soort hoepel afdekking in de tuin," schrijft Ed Rosenthal, een toonaangevende autoriteit als het om cannabis gaat.

Als je het echter voor elkaar krijgt om buiten die perfecte balans te vinden, zal je worden beloond met grote oogsten met hoogwaardige cannabis, terwijl je simpelweg de kracht van de zon hebt benut, een krachtige en gratis energiebron voor je planten.

Als dit niet mogelijk is, kan het verstandig zijn je planten naar een binnenruimte te verhuizen, waar je de fotoperiode wel exact kan beheren.

DE PRACHT VAN AUTOFLOWERING PLANTEN

Caramel Automatic Zamnesia

Dankzij een nieuwe generatie cannabis genetica, zijn autoflowering zaden een simpele manier om flinke oogsten te garanderen met cannabis van goede kwaliteit, zonder je druk te hoeven maken over lichtcycli.

In tegenstelling tot traditionele cannabis soorten, zullen autoflowering planten bloeien als ze ouder worden en niet vanwege een verandering in de lichtcyclus. De meeste autoflowering planten kunnen na slechts 10 weken worden geoogst.

Voor een lijst met onze top 10 autoflowering cannabis zaden, klik hier. Voor meer informatie over cannabis en aanvullende kweektips, kan je regelmatig ons blog blijven bezoeken.

Caramel Auto Zamnesia

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Seedshop Wiet Kweken
Zoeken in categorieën
of
Zoeken