Blog
Guerrilla Kweken
4 min

Guerrilla Stijl Cannabis Kweken: Een Korte Gids

4 min
Growing Seedshop

Nu de lente bijna in aantocht is, ben je misschien van plan deze keer buiten wat van je groene schatjes te planten. Maar wat te doen aan je nieuwsgierige buren en Oom agent? Lees hier meer over guerrilla kweken.

Als je ons artikel hebt gelezen over de kosten van het binnen kwekenvan cannabis, dan was je waarschijnlijk ook sprakeloos toen je je realiseerde wat de impact hiervan is op moeder natuur, veroorzaakt door de hoge energiekosten en bijbehorende CO2 uitstoot. De beste manier om milieuschade te vermijden is om moeder natuur zelf voor haar gewassen te laten zorgen. Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, omdat het kweken van cannabis in de meeste landen nog steeds illegaal is. Hoewel we illegale activiteiten niet promoten, zijn we tegelijkertijd tegen het verbod op deze wonderlijke plant en erkennen dat patiënten die geen legale of betrouwbare bron hebben voor hun groene medicijn, de noodzaak voelen om zelf het heft in handen te nemen en hun eigen voorraad te weken. En dat is waar guerrilla kweken van pas komt.

Gerelateerd verhaal

De Beste Cannabis Strains Voor Guerrilla-kweek

Wat is guerrilla kweken en wat zijn de voordelen?

Tenzij je een vergunning hebt om zelf cannabis te kweken op je eigen land, is de enige andere optie de guerrilla stijl. Guerrilla kweken is de term die gebruikt wordt om een geheime en verborgen kweek in het wild te omschrijven. Guerrilla kweken heeft duidelijke voordelen. De eerste en meeste belangrijke is helder: als iemand jouw geheime tuinbouw avontuur tegenkomt, zal hij geen naam bij de planten vinden, vandaar dat de kans op juridische vervolging veel kleiner is. Een ander groot voordeel is het ontbreken van vereiste elektrische apparatuur, je hebt nog steeds wel een aantal zaken nodig voor je jungle missie, maar niets daarvan is zo duur als schakelapperatuur, filters, lampen, ventilatiesystemen, etc. Maar er kleven ook wat nadelen aan. Je moet nadenken over bescherming voor je ontkiemde plantjes, de locatie moet worden bewerkt (in elk geval de aarde) en het is een grotere uitdaging om de planten zelfs maar half de verzorging te geven die je zou willen.

Cannabis

Het uitzoeken van de juiste locaties voor je missie

Zoals wel vaker geldt, is een goed begin het halve werk en dit geldt ook voor succesvol guerrilla kweken. Allereerst moet je de juiste locatie vinden voor je kostbare groene dames en deze moet wijs worden gekozen. Om duidelijke redenen moet je goed bezochte wandelpaden en publieke gebieden, zoals parken, vermijden, anders is de kans groot dat je je plantjes niet volwassen ziet worden. Een goede plek om te starten is naast de spoorlijn of spoordijk. Zoals altijd geldt: doe het veilig, ga niet te dicht naar de spoorlijn en zorg dat je niet gepakt wordt op verboden terrein. Het is slim om naar doornstruiken of brandnetels te zoeken, omdat dit het bewijs is van goede aarde. Daarnaast geniet je van het bijkomende voordeel dat ze mensen weg houden (wie wil er nou door doornstruiken kruipen?). Je kunt hieraan ook zien dat er genoeg vocht is in het gebied, maar zorg ervoor dat het niet te nat is. Als er een rivier of andere natuurlijke waterbron in de buurt is, kan je jezelf de moeite besparen om verdachte hoeveelheden flessenwater mee te slepen door het bos. Bekijk je plekje uit alle hoeken, zelfs van boven, en vertel geen van je vrienden hierover. Wat ook heel belangrijk is: PLANT NIET OP GROND DIE HET EIGENDOM IS VAN EEN ANDER!

Het voorbereiden van je planten

Er zijn geen vaste regels, maar over het algemeen kan je je groene dames gaan planten nadat de laatste kans op vorst voorbij is. In de VS en Europese landen kan dat dus al vroeg/halverwege mei. Het zaaien van zaad in het wild is geen goed idee. Ten eerste heb je geen controle over het klimaat en zelfs als je zaailing het voor elkaar krijgt haar eerste paar blaadjes te openen, ligt ze bloot aan vele gevaren, zoals mieren, konijnen, slakken, etc. Om je planten een goede start te bieden, is het slim om de zaadjes thuis te laten ontkiemen en de plantjes in kleine potjes alle liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen tot een gezonde, kleine plantjes van ongeveer 30 cm hoog. Hoe gezonder de planten, hoe groter de kans op een succesvolle en overvloedige buiten oogst. Maar wacht! Voordat je naar je uitgekozen stekje rent, geef de planten eerst even de tijd om ze te laten wennen aan het buitenleven. Je moet ze langzaam introduceren in hun nieuwe omgeving. Dit kan in je tuin; laat ze elke dag twee of drie uur meer zonlicht krijgen.

De kleine groene monsters de vrijheid geven

Zodra de planten gewend zijn aan de vrije natuur en vorst geen mogelijke dreiging meer is, wordt het tijd je kleine, groene monsters vrij te laten. Nu moet je de bodem van de pot afsnijden en er een klein stukje karton aan vast tapen. Neem de pot mee naar je geheime tuin en verwijder het karton van de bodem voordat je ze in de grond plaatst. Als je vastberaden bent groen te doen, gebruik je pulp potten; deze zijn biologisch afbreekbaar.

Het voorbereiden van je planten is een deel van het verhaal, maar de voorbereiding van je lokatie kan net zo belangrijk zijn. Als je een afgelegen plekje hebt gevonden, maar twijfelt aan de kwaliteit van de aarde, kan je deze nog steeds verrijken door het toevoegen van wat professionele potgrond of kokosvezels, maar ook organische toevoegingen en wat perliet en vermiculiet voor een lichtere aarde die meer vocht vasthoudt in drogere tijden. Voor de beste marihuana moet je goede potgrond gebruiken met diverse toevoegingen, behalve als de aarde op je locatie er zeer leemachtig, donker en rijk uitziet. Hier moet je niet op bezuinigen!

Het beschermen van je planten

Als je nu denkt dat je planten veilig zijn, heb je het mis! Mieren, slakken, konijnen, herten en andere dieren zijn een serieuze bedreiging als je geen voorzorgsmaatregelen neemt of afweermiddelen gebruikt. Bestrijd ongedierte met bijvoorbeeld een slakken barrière of wat urine/uitwerpselen van een roofdier (fret, kat of hond) of een milde zeepachtige oplossing om herten en andere dieren en insecten te ontmoedigen een hapje te nemen van jouw jonge planten. In aanvulling hierop wil je misschien ook wat kippengaas spannen. Buitenplanten hebben sterke stelen nodig om harde windstoten en zware regen te doorstaan dus bind je planten op als je denkt dat ze wat steun nodig hebben.

Je planten tevreden houden tijdens de zomer

Tijdens de zomer, ontwikkelen de planten de sterke takken die zij nodig hebben om het gewicht van de toppen te kunnen dragen. Hitte en het gebrek aan regen kan al snel een probleem worden; elke periode van 10 dagen zonder regen is een mogelijk gevaar voor je gewas. Bezoek je planten tenminste eens per week en houd er rekening mee dat je genoeg water meeneemt om de wortels volledig te verzadigen. Uitsluitend water geven is echter niet genoeg; je moet ook je planten controleren. Let op schade aan de onderkant van de bladeren en langs de stelen en ga elke plaag direct te lijf. Controleer ook of je planten tekenen van tekorten laten zien. In dat geval is aanvullende bemesting nodig.

Zodra de herfst nadert

Zodra de herst nadert, wordt het aangeraden wat speciale voedingsstoffen voor de bloei toe te voegen om de uiteindelijke oogst te optimaliseren. Dit is het perfecte moment om wat vleermuizenmest rond de wortels te strooien en daarna water te geven. Lukt dat niet, zal elke bloeisupplement voldoen. Bloeiende planten eisen bepaalde voeding dus onthoud dat je producten gebruikt met toegevoegde fosfor en kalium.

Maatregelen voor na de oogst (optioneel)

Wanneer bewezen is dat de door jou gekozen plek voor guerrilla kweken veilig en privé is, geef dan iets terug aan moeder natuur. Jouw planten hebben tijdens hun cyclus genoeg stikstof "gegeten", dus als je dezelfde plek volgend jaar weer wil gebruiken, overweeg dan een herfstgewas of gras te planten op jouw plekje om de bodemcondities te verbeteren. Alexandrijnse klaver of zandwikke zal het bijvoorbeeld goed doen in de winter en kan in het voorjaar terug in de bodem worden verwerkt, waarbij het de bodem op een natuurlijke manier zal verrijken als de plantenmaterie door microben wordt afgebroken.

Autoflowering soorten zijn de perfecte keuze voor black ops

Omdat het kweken van cannabis in publiek toegankelijke gebieden (en minder gematigde klimaten) mogelijke risico's heeft, is het van het grootste belang de groeiperiode zo kort mogelijk te houden, vandaar dat autoflowering soorten de perfecte keuze zijn. Maar je moet niet alleen de korte tijdsspanne van zaadje tot top overwegen. Kleinere planten hebben minder water nodig, ze kunnen gemakkelijk worden verborgen in een natuurlijk bladerdek en de oogsttijd is relatief voorspelbaar. Kijk eens naar de selectie Autoflowering soorten van Zamnesia.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken