Blog
Cannabis Kweken In Een Kweektent
5 min

Cannabis Kweken In Een Kweektent: De Ervaring Van Een Kweker

5 min
Kweken Seedshop

Het is de hoogste tijd voor een nieuwe experimentele cannabis binnenkweek onder LED van je eigen Top Shelf Grower. Dit kweekverslag gaat over mijn worsteling om de oogst van super kleverige Gorilla Glue, Kaboom en Mataro Blue tot een goed einde te brengen. En dat in de verstikkende hitte van Catalonië.

GROEIPERIODE WEEK 1-5: INDOOR LED KWEEK

Als je na zestien jaar cannabis kweken nog niet flexibel bent en je je niet aan tegenslagen kunt aanpassen, waar moet het dan heen? Op het laatste moment met een binnen LED kweek beginnen was vanwege twee redenen noodzakelijk. De eerste is duidelijk. Ik ben jullie als geachte lezers een kweekverslag en een wekelijkse YouTube video verschuldigd, van de kweek van zaad tot aan een rookverslag. De tweede reden is eigenbelang: ik had dringend een vette, verse voorraad kleverige toppen nodig.

Ik haalde de Dorm Grow G8 LED dus uit de verpakking en de rest van de benodigde materialen schafte ik binnen twee weken allemaal aan. Al gauw was ik drie Gorilla Glue zaden van Zamnesia, een Kaboom en een Mataro Blue, beide van Kannabia, aan het ontkiemen. Vijf van de vijf zaden vertoonden binnen 48 uur kleine tapworteltjes, allemaal met de natte tissue-methode.

cannabis grow kit

ZAAILINGEN

Ik plantte de gekiemde zaden direct in een 12l air-pot waarin ze gekweekt zouden worden. Ze groeiden snel en het was makkelijk om van de omgevingsfactoren gebruik te maken. In het begin hadden ze weinig behoefte aan voedingsstoffen. Alleen een beetje aan nuttige schimmels en enzymen die ik ze opgelost in water gaf. Van het Advanced Nutrients Connoisseur Grow A en B basismengsel heb ik nooit meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid gegeven. Ik begon met een kwart.

Gerelateerd artikel

NPK Meststof: Wat Is Het En Waarom Doet Het Er Toe?

21 dagen na het ontkiemen overwoog ik om alle planten te toppen, behalve de Mataro Blue die er als een kruising uitziet en een beetje een moeizame start doormaakte vergeleken met de rest. Alle drie de Gorilla Glue's en de Kaboom zagen eruit alsof ze zwaar indica-dominant waren en het vertakken verliep voorspoedig.

Wat Zijn Cannabis Zaailingen?

JONGE PLANTEN

28 dagen na het ontkiemen waren de planten hoger dan 45cm. Ik trok mijn trimschaar tevoorschijn en heb alle vijf de planten strak getopt. Dat leek me het verstandigste om te doen zodat mijn 1,5m grote kweektent mooi gevuld zou raken zonder dat ik een SOG hoefde aan te leggen. Ze kwamen de schok fenomenaal snel te boven. Na slechts een week, op dag 35 na het ontkiemen, begon de buitentemperatuur op te lopen tot 30 graden en ben ik overgeschakeld van 18/6 naar 12/12 voor de bloeiperiode.

Gerelateerd artikel

Speciale Cannabissoorten Voor SOG Door Philosopher Seeds

Op dit punt aangekomen, was het duidelijk dat er wat verschillen waren tussen de drie Gorilla Glue's. Ze begonnen twee, misschien wel drie feno's te tonen. Maar zeker wist ik het nog niet. Twee zagen er meer indica-dominant uit en al met al niet te afwijkend. En eentje begon kenmerken te vertonen van een meer sativa-dominant fenotype. Ik geef toe dat voor deze kweek alle aandacht gericht was op de Gorilla Glue. De kans om de meest potente wiet van deze wereld te oogsten, was en is simpelweg onweerstaanbaar.

Kaboom was een reguliere, wijdvertakte compacte indica met breedvingerige bladeren. Mijn Mataro Blue daarentegen, zag er erg indica-sativa uit. De internodes zaten verder uit elkaar en de zijtakken waren minder productief.

de meest potente wiet van deze wereld oogsten

BLOEIPERIODE WEEK 1-9: BLOEDHETE CANNABIS BINNENKWEEK

Je moet weten, ik had geen airconditioning in de logeerkamer/kamer met kweektent of ergens ander in huis. Het was nog erger dat er weinig elektriciteit of maximale belasting beschikbaar was, of hoe je dat ook noemt. Hoe dan ook, laten we het erop houden dat het het soort huis was waar je de wasmachine aanzet en de TV in de woonkamer het begeeft, of de stoppen boven doorslaan.

Wat is er in vredesnaam mis met de elektriciteit in Spanje? Serieus. Soms waren er regionale stroomstoringen gedurende de siësta. Zo ga je niet met algemene voorzieningen om. En ik maak geen grapjes als ik dit zeg. Stuur je eventuele oplossingen naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken. We leven in 2018, laat iemand dit als de gesmeerde bliksem oplossen!

Lage Maximale Belasting

HOGE TEMPERATUUR

Vanaf het moment dat ik overschakelde naar 12/12 was de verschrikkelijke hitte onbeheersbaar geworden. Tijdens week 1-3 was mijn kweekoperatie in direct gevaar omdat het 29°C tijdens de lichtperiode en 23°C tijdens de donkere periode was. De luchtvochtigheid was verontrustend hoog en weigerde onder de 60% te komen. Er moesten aanpassingen gedaan worden en snel ook.

Alle planten, behalve de Kaboom, zagen er gestrekt uit. Mijn sativa-achtige Gorilla Glue feno en mijn Mataro Blue buitenbeentje hadden een verticale sprintgroei ingezet. Ik ben ervan overtuigd dat, als ik HID lampen gebruikt zou hebben, de hele kweek abrupt mislukt zou zijn in de vroege bloeiperiode.

In plaats van de strijd aan te gaan met de hoge temperatuur, of de kweek over te laten aan de zinderende zon bedacht ik een strategie zodat ze het zouden overleven. Planten zijn verzot op CO₂ en cannabis is daar geen uitzondering op. Bovendien vindt de optimale opname plaats bij een hogere temperatuur dan die er doorgaans in een kweekruimte heerst. Als je CO₂ aan de ruimte wilt toevoegen, kun je dat het best bij een temperatuur van 30-35°C doen. Daar hoef je geen techneut voor te zijn en het hoeft niet veel te kosten.

Het toevoegen van een zak met CO₂ aan de kweektent deed wonderen. Ik legde hem gewoon op de vloer. Ik houd er niet van om dingen die naar beneden kunnen vallen boven het gebladerte te hangen. Ik was in een klap uit de gevarenzone. Dat dacht ik in ieder geval.

Temperatuur In De Cannabis Kweekruimte

ONGEWENST BEZOEK

Ik had weer gedonder met de stroomleverancier. Het bleek zo te zijn dat ze eerst langs willen komen om de stoppenkast en alle wandcontactdozen te inspecteren, zelfs als je eenvoudig huurder bent. Anders kun je geen account bij het elektriciteitsbedrijf ontvangen. Help! Wat als die elektricien mijn logeerkamer binnen hobbelt om er een stopcontact te testen? Dan ziet ie een tjokvolle kweektent in bloei, en wie weet hoe hij daarop zou kunnen reageren? Ik moet eerlijk toegeven dat het even door mijn gedachten schoot om alle stekkers eruit te trekken, maar zo zit ik niet in elkaar. Bovendien was ik al zo ver gekomen en had ik zowaar een helder moment.

ONGEWENST BEZOEK

WANHOOPSMAATREGELEN

Ik dacht een oplossing gevonden te hebben om dit onverwachte bezoek te kunnen overleven. Ik zou gewoon de toegang tot de achterste slaapkamer op de bovenverdieping weigeren.

De elektricien stond gepland voor vrijdag, om elf uur in de ochtend, tevens de 28ste dag van de bloeiperiode. Gelukkig stonden de planten niet in het licht. Door de lampen 's nachts te gebruiken, scheelde dat een paar graden en de meter zou niet als een gek in 't rond tollen terwijl de elektricien bezig was. Ik had het plan om de vloer te dweilen voordat hij zou komen. Op die manier werd het risico op een glibberige valpartij zo groot dat hij vast niet die kant op zou gaan. Bovendien had ik een gierende stofzuiger waarmee ik de trap zou stofzuigen en zo een fysieke barrière zou creëren.

Uiteindelijk stond er, in de aanslag om de slaapkamer op de bovenverdieping die uitkijkt op het trapgat uit te stormen, een woest uitziende hond. Het was een Ierse Boxer. Zou mijn defensielinie door de elektricien doorbroken worden en zou hij toch elke kamer apart willen inspecteren? Dan kwam hij oog in oog met dit monster te staan. Een keer goed afgeblaft worden en hem misschien aan de vloer vastspijkeren, zou voldoende moeten zijn. Ik hoor je denken, maar oorlog is een vuile zaak en mijn kleine lieve schoothondje is in het echt zeer aanhankelijk en lief als je haar eenmaal kent.

Ierse Boxer

EINDELIJK OOGSTEN

Bij een hoge temperatuur worden cannabisplanten steeds dorstiger, ondanks het toevoegen van CO₂. Tijdens de bloeiperiode was het dan ook heel belangrijk om dagelijks water te geven. Geleidelijk begon ik de dosis voedingstoffen periodiek te verhogen. En ik voegde de benodigde supplementen en boosters toe naarmate de bloei vorderde. Het was constant nodig om de LED-lampen te verhangen omdat de planten hoger werden dan 1,5m. Als er 600W HPS lampen gehangen hadden, was al het gebladerte vast en zeker verschroeid geweest.

Gerelateerd artikel

Wanneer En Hoe Je Jouw Cannabis Moet Oogsten

Het was tijdens de laatste weken noodzakelijk wat blad te verwijderen zodat er meer licht op de onderste toppen zou vallen. Omdat ik alle planten aan het einde van de derde week gelollipopt had, waren er weinig popcorn toppen. Deze eenvoudige techniek kan ik iedereen van harte aanbevelen. Tegen de zestigste dag stond mijn kweektent vol met ijzig uitziende cola's en grote toppen die de stelen maar net konden dragen. Vervolgens heb ik een keer gespoeld met een kleine hoeveelheid spoeloplossing voor de smaak. Daarna was mijn oogst klaar om binnen te halen en dat allemaal na 60-68 dagen.

Na een droogperiode van tien dagen kon ik uiteindelijk 264g waanzinnig goede wiet in mijn voorraadpot doen om het te laten uitharden. Dat is maar liefst 62g meer dan mijn allereerste kweek met LED. Ik ga vast en zeker nog 'n keer met LED kweken. Daar ben ik eigenlijk al mee begonnen. Maar voordat het zover is, krijg je eerst nog een uitgebreid rookverslag van al deze drie soorten van me. En er komt een nieuwe special over cannabisconcentraten.

Wanneer En Hoe Oogst En Droog Je Cannabis

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken