Blog
Cannabis Nu Legaal In Oregon & DC
2 min

Cannabis Nu Legaal In Oregon & DC

2 min
Nieuws Wetgeving

De stemmen zijn binnen en marihuana heeft weer een enorme stap voorwaarts gemaakt in de VS. We verwelkomen Alaska, Oregon en Washington D.C.!

Je hebt wellicht eerder in een van onze blogartikelen kunnen lezen dat het in de VS tijd was voor tussentijdse stemmen en dat de Oorlog tegen Drugs waarschijnlijk in de hoek zat waar de klappen gingen vallen. Nou, de stemmen zijn uitgebracht en marihuana zegeviert.

Alaska, Oregon en Washington D.C.

De belangrijkste veldslagen zijn gewonnen in de staten Oregon, Alaska en de hoofdstad van het land: Washington D.C. Elke van deze regio's hebben ten gunste van het volledig legaliseren van het recreatief gebruik van cannabis gestemd, waarbij ze in de voetstappen volgen van Colorado en Washington State.

De resultaten voor zowel Alaska en Oregon zullen ertoe leiden dat volwassenen boven de 21 legaal kleine hoeveelheden recreatieve cannabis mogen kweken en bezitten, maar ook zal het legale kader worden opgezet voor gereguleerde verkoop. In Washington D.C., waar de stemming ten gunste van legalisering op maar liefst 65% eindigde, zal het legaal worden om cannabis te kweken en te bezitten, maar het mag niet worden verkocht.

Inwoners van deze drie winnaars moeten echter voorzichtig te werk gaan en nog niet naar buiten rennen met een joint om het te vieren. Het gebruik van cannabis in het openbaar zal illegaal blijven op alledrie locaties en de stemming in Washington D.C. moet nog steeds worden goedgekeurd door het congres, voordat het kan worden aangenomen.

Eleanor Norton, de opnieuw herkozen Afgevaardigde van het Congres voor D.C., waarschuwde dat ze bereid was te strijden, mocht het Congres voorstellen om de legalisatie van wiet in D.C. te blokkeren. "De mensen hebben gesproken," zei ze in een persbericht. "Ze hebben nog nooit een gevecht gezien zoals het gevecht dat ik bereid ben aan te gaan tegen Rep. Andy Harris en elk ander lid van het Congress die probeert ons democratische proces ongedaan te maken."

Hopelijk, nu de tussentijdse verkiezingen net geweest zijn en het Congress veel meer belangrijke zaken heeft om zich druk over te maken, zal de legalisatie ongehinderd doorgang vinden. Maar de tussentijdse stemmingen zijn ook uitgeslagen in het voordeel van een Republikeinse meerderheid, dus we zullen het zien.

En laten we Maine en Gaum niet vergeten!

Hoewel het nieuws uit Alaska, Oregon en Washington D.C. zeker het belangrijkste nieuws uit de tussentijdse stemmingen is, zijn niet alleen daar aanzienlijke resultaten te melden. South Portland, een gebied in Maine, keurde een voorstel goed om het bezit van kleine hoeveelheden recreatieve marihuana te legaliseren. En Guam wordt het eerste Amerikaanse grondgebied waar is gestemd ten gunste van de legalisatie van medicinale marihuana bij slopende ziektes, zoals kanker, HIV en glaucoom.

…En Florida!

In Florida vertrokken stemmers naar de stembus in een poging medicinale marihuana voor de staat te legaliseren. Hoewel 57% voor heeft gestemd, werd de benodigde 60% niet gehaald. Dit is een extreem vervelende situatie en een prachtig voorbeeld van de Republikeinse "democratie", waar een meerderheid voor kan stemmen, maar toch nog steeds kan worden geweigerd.

Hoewel de uitkomst tegenvalt, is er altijd een positieve kant. De boodschap is in elk geval duidelijk: Niet alleen de wetgevers in Florida, maar het hele zuiden weet dat de meerderheid de legalisatie van medicinale marihuana over een breed politiek spectrum ondersteunt.

Het geeft maar weer eens aan hoeveel stuwkracht de marihuana legalisatie beweging heeft vergaard. Het zal niet lang duren voordat andere staten zullen volgen en ook de federale overheid gedwongen wordt hun wetgeving te veranderen. We hopen dat de politici hier in Europa goed opletten, want zo doe je dat!


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken