Blog
Cannabis & Pesticiden: Alarmerend hoge niveaus ontdekt
3 min

Cannabis & Pesticiden: Alarmerend hoge niveaus ontdekt

3 min

Pesticiden, wanneer incorrect of in grote hoeveelheden gebruikt, worden een steeds groter probleem. Helaas is dit precies wat er gebeurt.

We denken allemaal graag dat onze gerookte wiet zuiver en onaangepast is, maar dit is helaas niet waar voor de meerderheid van de gebruikers en zeker diegenen die hun wiet op straat kopen. Het is niet ongewoon dat er een alarmerende hoeveelheid pesticiden wordt gebruikt tijdens het kweken. Waarom? Omdat het de winsten vergroot voor de kweker, omdat ze waarschijnlijk minder planten verliezen. Veel zwarte markt kwekers, zullen dit verkiezen boven de gevolgen voor de gezondheid van de eindgebruiker. De meeste pesticiden laten resten achter en hoewel sommigen als veilig worden beschouwd voor consumptie, is het nooit de bedoeling dat pesticiden worden gerookt. Dit kan ertoe leiden dat je wiet voorzien is van iets wat je liever niet hebt. Als er een reden is om je eigen wiet te kweken en de kwaliteit te verzekeren, is dit het.

En niet alleen de zwarte markt kwekers dragen bij aan het pesticiden probleem. Zelfs op plaatsen waar cannabis legaal is, zoals in bepaalde delen van de VS, gebruiken gecertificeerde kwekers een overvloed aan pesticiden op hun gewas. Dit probleem komt nu aan het licht, omdat gebruikers zich steeds bewuster worden, maar eerder is ontdekt dat zelfs medische dispensaria besmette marihuana in huis hadden.

Gelukkig wordt deze nalatigheid hard aangepakt op de legale markt. De meeste landbouwgewassen, die voor consumptie worden gekweekt, zijn gereguleerd en het gebruik van pesticiden wordt scherp in de gaten gehouden. Maar het lijkt erop dat dit niet gold voor marihuana. Op dit moment wordt er veel van de markt gehaald in de VS, vanwege gezondheid en veiligheid, en er wordt ook regelgeving geïmplementeerd, zodat het niet nog een keer gebeurt.

De cannabis gemeenschap staat ook op om de kwaliteit en veiligheid van wiet te verzekeren. De Emerald Cup bijvoorbeeld, een van de grootste cannabis evenementen ter wereld, introduceert nieuwe standaarden voor zuiverheid, waar alle deelnemende marihuana wordt getest op verontreinigende stoffen. Ze publiceren een lijst met kwekers en dispensaria die niet slagen voor de test, om ze openbaar aan de schandpaal te nagelen. Dit is een van de manieren waarop mensen hard werken om ervoor te zorgen dat deze multibiljoen dollar industrie zo veilig mogelijk blijft.

KOMEN PESTICIDEN DAADWERKELIJK IN HET LICHAAM TERECHT?

Absoluut. Het lijdt geen twijfel dat geïnhaleerde resten van pesticiden worden geabsorbeerd door de longen en in de bloedbaan terechtkomen. Het is nog een grotere zorg bij het gebruik van concentraten, omdat ze tot wel tien keer de hoeveelheid resten kunnen bevatten, een behoorlijke verrassing als je weet dat de meeste concentraten slechts 2-5 keer de hoeveelheid cannabinoïden bevatten. Hier is een reden voor: Knipresten worden bijvoorbeeld vaak gebruikt bij de productie van concentraten. Het is goed mogelijk dat knipresten veel meer pesticiden bevatten dan de toppen van een cannabis plant. En dan is er nog de mogelijkheid dat de extractie technieken simpelweg efficiënter zijn in het onttrekken van de chemicaliën van pesticiden dan cannabinoïden.

HOE GIFTIG IS HET EIGENLIJK?

Dit is een van de grootste problemen waar we op dit moment mee te maken hebben. De wetenschap weet het niet. We weten dat pesticiden niet goed voor je zijn en dat ze organen, zoals de lever, kunnen beschadigen. Maar de omvang van het gevaar dat geïnhaleerde bestrijdingsmiddelen leveren, wordt niet volledig begrepen en er is nog veel meer onderzoek nodig. Het helpt ook niet dat verschillende pesticiden verschillende effecten op het lichaam hebben en dan moet er ook nog worden overwogen dat zwarte markt kwekers soms pesticiden gebruiken die niet zijn goedgekeurd voor agrarisch kweken. Dit komt allemaal samen in een grote smeltkroes van complicaties en problemen. Een ding is echter zeker: Het is giftig en zal je geen goed doen.

PESTICIDEN VERMIJDEN

De beste manier om te verzekeren dat jouw persoonlijke voorraad wiet schoon en veilig is, is het zelf te kweken. Als je zelf een of twee planten kweekt, heb je zelf de controle over wat je in je wiet stopt. Als je binnen kweekt, zal je zelden pesticiden nodig hebben omdat de omgeving behoorlijk steriel is. Een andere optie is biologisch te kweken, zoals de natuur het bedoeld heeft. Niet alleen zal je hiermee je vaardigheden verbeteren (omdat het uitdagender is), maar je zal ook een gevoel van voldoening krijgen als je wat hoogwaardige marihuana hebt geproduceerd.

Als je dan toch pesticiden moet gebruiken, kan je kiezen voor biologische pesticiden, zoals pure neem olie, IPA en pyrethrum. Deze worden als veilig beschouwd voor menselijke consumptie in kleine hoeveelheden, hoewel ze ook wat nadelen bezitten. Als je ze tijdens de bloei gebruikt, moet je ervoor zorgen je toppen goed af te spoelen voor de oogst.

Uiteindelijk moet iedereen zijn eigen beslissingen nemen, maar het consumeren van pesticiden is nooit verstandig. Kweek dus je eigen voorraad, of zorg ervoor dat je biologisch gekweekte wiet koopt!

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken