Blog
Cannabis succesvol bij de behandeling van ADHD in klinische onderzoeken
1 min

Cannabis succesvol bij de behandeling van ADHD in klinische onderzoeken

1 min
Nieuws Onderzoek
Klinische onderzoeken met cannabis boeken vooruitgang nu wederom is ontdekt dat er een stoornis behandelbaar is met marihuana.

De laatste bevindingen van op cannabis gebaseerde wetenschap is dat Attention Deficiency Hyperactivity Disorder (ADHD) behandelbaar is met marihuana. De resultaten uit het klinische onderzoek werden gepresenteerd op een recent internationaal symposium over op cannabinoïde gerelateerde therapie waaruit bleek dat het gebruik van cannabis de symptomen enorm verminderde.

HET ONDERZOEK

Het onderzoek werd uitgevoerd in Duitsland waar 30 volwassenen met ADHD aan deelnamen. Elke deelnemer had eerder meerdere conventionele behandelingen gebruikt, maar ze waren er resistent tegen of ze reageerden er niet op. In Duitsland kan een patiënt, die niet goed reageert op door de overheid goedgekeurde behandeling, een aanvraag indienen voor uitzondering om vervolgens medicinale cannabis te gebruiken. Dit leverde de onderzoekers een gouden kans om de effecten te onderzoeken.

Ontdekt werd dat bij alle deelnemers "de concentratie en slaap verbeterde en dat de impulsiviteit werd verminderd," na het gebruik van cannabis, zonder de deelnemers te beperken. Het was zo succesvol dat 22 van de 30 deelnemers besloten het gebruik van hun voorgeschreven, farmaceutische medicatie helemaal te staken.

Dit is een van de weinige klinische onderzoeken naar cannabis en ADHD op mensen, waardoor het extreem belangrijk is. Het is hoogstwaarschijnlijk dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de zaak, omdat de wetenschap op zoek is naar een effectieve behandeling.

WAT IS ADHD?

In feite is ADHD een stoornis, die wordt gekarakteriseerd door impulsief gedrag, gebrek aan concentratie, hyperactiviteit en vergeetachtigheid. Het is een stoornis die vaak tijdens de kinderjaren wordt ontdekt en hoewel men er normaal gesproken overheen groeit, kan het in sommige gevallen blijvend zijn. De standaard behandeling voor zo'n stoornis is een recept voor amfetaminen. Ja, je leest het goed. Om de een of andere bizarre reden, denken mensen dat het logisch is om kinderen amfetaminen te geven terwijl het gebruik van cannabis wordt gedemoniseerd.

Er is ook nog het debat over hoe ver ADHD echt gaat. Hoewel het een klinisch bewezen aandoening is, worden veel kinderen onjuist gediagnosticeerd omdat ze simpelweg doen waar kinderen goed in zijn: Ze zijn opgewonden, impulsief en wispelturig.

Nu je dit allemaal weet, zal het geen verrassing zijn om te horen dat cannabis mensen met ADHD gebalanceerder maakt, maar desalniettemin is een klinisch onderzoek, waarin wordt aangetoond dat cannabis effectief is, nooit een slechte zaak. Het punt is dat cannabis mensen kan helpen de kwaliteit van leven te verbeteren.


Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken