Blog
Cannabis tegentrend: Elke 45 seconden 1 arrestatie in de VS
1 min

Cannabis tegentrend: Elke 45 seconden 1 arrestatie in de VS

1 min
Nieuws Wetgeving
De VS kan dan vooruitgang boeken met de legalisatie beweging, maar een nieuw verslag van de FBI toont aan dat de arrestatiecijfers voor cannabis bezit buitensporig hoog zijn. De cijfers zijn zelfs gestegen!

Als het gaat om de cannabis legalisatie, die op dit moment in volle gang is in de VS, is het niet vreemd om aan te nemen dat dit leidt tot een afname in arrestaties. Nieuwe cijfers laten echter zien dat het tegenovergestelde gebeurt, omdat staten die nog niet hebben gelegaliseerd, en federale agenten, gebruikers hard aanpakken. Volgens de cijfers zijn in 2014 701.000 mensen gearresteerd voor marihuana gerelateerde overtredingen, wat inhoudt dat er elke 45 seconden iemand werd opgepakt.

Van dit aantal, werd 88% gearresteerd voor het bezit van marihuana. Als je dit in een tijdskader plaatst, houdt dit in dat er elke 51 seconden iemand werd gearresteerd, simpelweg voor het bezit van een beetje wiet. Het is een enorme klap in het gezicht van de gemeenschap en toont de ziekelijke hypocrisie aan van de Oorlog tegen Drugs; een oorlog die bedoeld is om dealers op te pakken en de voorraad te elimineren, maar in feite gebruikers vervolgt, met verwoestende effecten.

Het aantal marihuana gerelateerde arrestaties is sinds 2009 niet zo hoog geweest en het is eerlijk gezegd absurd in een gemeenschap die grotendeels de relatieve veiligheid van cannabis heeft geaccepteerd, zeker in vergelijking tot legale stoffen, zoals alcohol en tabak. Het punt is dat dit een enorm vertoon is van verspilde politiebronnen en het heeft geresulteerd in miljoenen geruïneerde levens.

Mason Tvert, director of communications voor de Marijuana Policy Project, had het volgende te zeggen:

"Hoewel de wetshandhavers het druk hebben gehad om bijna driekwart miljoen marihuana arrestaties uit te voeren, werden meer dan 35% van de moorden niet opgelost, het afhandelingspercentage voor verkrachting lag lager dan 40% en voor misdaden en overvallen lag dit onder de 30%."

"Zolang we deze stomme wetten in stand houden, zullen bronnen voor wetshandhaving hieraan worden verspild. Het is tijd dat staatsambtenaren opstaan en het achterhaalde beleid van het marihuana verbod stoppen."

Deze mening wordt door velen gedeeld. Zeven Amerikaanse staten zijn van plan om in 2016 voor de legalisatie van marihuana te stemmen, ofwel voor volledige regulering ofwel voor decriminalisering. Er is ook groeiende onrust onder staatswetshandhavers, die geloven dat de buitensporige hoeveelheid tijd en moeite, die ze gedwongen moeten besteden aan het jagen op marihuana gebruikers, onnodige belasting veroorzaakt op lokale gemeenschappen, maar ook op hun beperkte bronnen. Daarom willen zelfs veel politiemachten en beleidsmakers dat cannabis wordt gelegaliseerd.

Het goede nieuws is dat dit hoge niveau van arrestaties een trend is die zich waarschijnlijk niet zal voortzetten. Zelfs de meest conservatieve staten beginnen het licht te zien en er is in deze staten een groeiende steun voor de decriminalisering van cannabis. We moeten alleen wachten tot de politici dit ook inzien.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken