Blog
Eagle Bill Cannabis
3 min

Eagle Bill - Cannabis VIP

3 min
Products Vaporshop

Ooit trokken Amerikanen massaal naar Europa om de beste marihuana te vinden. Dat is ook het verhaal van cannabis legende Eagle Bill en zijn bijdrage aan de cannabis cultuur. Als je ooit hebt genoten van een hijs van een vaporizer, kun je deze gast heel dankbaar zijn.

AMERIKAANSE POTHEAD

In dit tijdperk, waarin marihuana heel gewoon is en een nieuwe generatie stoners zich geen zorgen maakt over vroeger en de "war on drugs", zijn veel cannabis beroemdheden van destijds in de vergetelheid geraakt. Het is geweldig dat je tegenwoordig niet meer wordt opgesloten vanwege wiet, maar helaas worden de moedige anti-prohibitionisten van vroeger nu ook vaak over het hoofd gezien.

Het is nog niet zo lang geleden dat je zwaar werd aangepakt voor het bezit van een joint. De Cherokee medicijnman Eagle Bill was een "Amerikaanse pothead" die zijn vrijheid riskeerde om high te worden. Ook informeerde hij anderen. Hij streed tegen de wet, waar jij nu de vruchten van plukt. De volgende keer als je van een hijs van je vaporizer geniet, zou je echt even op hem moeten toasten.

VROEGE LEVEN

Eagle Bill Amato kwam op 10 april 1942 in Cleveland, Ohio ter wereld als Frank William Wood. Tijdens zijn jeugd was hij nogal een herrieschopper en raakte hij betrokken bij het stelen van auto's. Naar verluidt, viel er een los cannabis zaadje op zijn oprit bij het verplaatsen van een bankstel. Dit was aan het einde van de jaren '60. Het zaadje ontkiemde en groeide uit tot een monsterlijk grote plant van 5m+ hoog. Dat was het keerpunt. Kort na zijn eerste oogst, keerde hij de kleine criminaliteit de rug toe en werd hij een kleinschalige dealer in cannabis.

LEVEN IN AMSTERDAM

Leven In Amsterdam

In 1994 sloeg Eagle Bill zijn vleugels uit en verliet hij de Verenigde Staten. En eigenlijk kunnen we hem dat niet kwalijk nemen. Na gevangenisstraf en de altijd aanwezige dreiging om opnieuw opgesloten te worden, had Bill weinig keus. Hij vond zijn plekje in Amsterdam en ontkrachtte de bewering van de grote F. Scott Fitzgerald dat er "geen tweede handeling is in het leven van de Amerikanen."

In datzelfde jaar, tijdens de High Times Cannabis Cup 1994, ging het publiek letterlijk helemaal uit zijn dak dankzij Eagle Bill. Ook Ben Dronkers en de jonge Sensi Seeds Company waren onder de indruk en waarschijnlijk net zo stoned. Bill en Ben werden dikke vrienden. Dankzij de vindingrijkheid van Eagle Bill en zijn toentertijd revolutionaire vaporizer ontstond er heel wat marihuana magie.

GERELATEERD ARTIKEL
High Times Cannabis Cup: Een Kijkje Bij de Prominente Cannabisbeurs

De High Times Cannabis Cup is niet alleen een competitie voor de beste wiet, maar ook een vakbeurs waar cannabis liefhebbers en professionals...

DE VREDESPIJP VAN DE TOEKOMST

De Vredespijp Van De Toekomst

Tijdens de jaren '80 ontdekte Eagle Bill in de VS de kracht van medicinale cannabis. Zijn doorbraak had hij niet te danken aan theorieën of laboratorium experimenten. Hij had het te danken aan een vriend met kanker, die op zijn advies cannabis ging gebruiken naast de chemotherapie. Hij zag de verbetering in de gezondheid van zijn vriend en identificeerde het medicinale potentieel van wiet.

Voor ons is dit logisch. Maar toentertijd gilde Nancy Reagan "Just say no!", terwijl Ronald Reagan de gevangenissen vulde met Amerikaanse potheads; niemand besprak de medicinale eigenschappen van cannabis. De "war on drugs" draaide op volle toeren.

Tegen de tijd dat Eagle Bill weer high werd in Amsterdam, gebruikte hij onhandig glas dat er gekunsteld uitzag. Maar de "Shake N Vape" werkte wel en dat doet hij nog steeds. Het tijdperk van de vaporizer werd ingeluid door Eagle Bill. Hij en zijn vaporizers werden jarenlang de meest populaire attractie in het Hash Museum en ze waren tien jaar lang enorm populair op de jaarlijkse Cannabis Cup. Ontelbare toeristen werden de stratosfeer ingeblazen door de vreemd uitziende wiet tovenaar. Voorzien van een hittekanon en een bizarre collectie van glaswerk en potten.

CANNABIS ACTIVIST & SCHRIJVER

Cannabis Activist & Schrijver

Voor een kweker van cannabis, was Eagle Bill zo old school als maar kan. Hij leerde het vak niet met behulp van YouTube video's. Hij had zelfs geen literatuur over het kweken van cannabis tot zijn beschikking. Hij was vindingrijk genoeg om zijn eigen wiet te roken. Met veertig jaar kweekervaring en het leren van zijn fouten, wist hij het te maken. Met zijn kennis schreef hij zijn eigen cannabis teksten en het boek "10% THC, A Cannabis Tale." Zijn autobiografie was echter niet zijn laatste blijvende bijdrage aan de cannabis cultuur.

LEUKE FEITEN OVER EAGLE BILL

Leuke Feiten Over Eagle Bill

1. Toen Eagle Bill voor het eerst een trekje werd aangeboden, weigerde hij. Raar, maar waar.
2. In de jaren '80 en '90 lag het THC percentage van Amerikaanse cannabis rond de 4%. De stash van Bill bevatte 10%.
3. Eagle Bill's inspiratie voor de "Shake N Vape" kwam van de "hete steen techniek" van de oude Egyptenaren om een consistente temperatuur te behouden.
4. In nieuw wetenschappelijk onderzoek worden de medicinale eigenschappen van cannabis bevestigd. Eagle Bill liep zo'n twintig jaar op de tijd vooruit.
5. Moderne cannabis hybrides scoorden niet hoog bij Eagle Bill. Hij gaf de voorkeur aan old school Jamaicaanse ganja en was bezorgd dat de THC concentraties buitensporig hoog opliepen.

CANNABIS CULTURE AWARD

Cannabis Culture Award

In 2005 ontving Eagle Bill postuum de Cannabis Culture Award, waarbij hij erkenning kreeg voor de ontwikkeling en popularisering van de "Model T" vaporizers. Hij was de tweede die deze prijs ontving. Op dit moment bestaat de lijst met winnaars uit cannabis supersterren. Eagle Bill staat samen met Richard Branson en Marc en Jodie Emery op de lijst.

EAGLE BILL SOORT EN VAPORIZER

Eagle Bill Soort En Vaporizer

Natuurlijk zijn we dol op Eagle Bill vanwege de "Shake N Vape". Je kunt zelf ook genieten van een 21e-eeuwse vredespijp ervaring met de Eagle Bill vape pijp uit de Zamnesia Headshop. Daarnaast hebben de meesterkwekers van Sensi Seeds recentelijk een speciale cannabis soort uitgebracht. Eagle Bill is een speciale sativa die niet mag ontbreken in de tuin van echte connaisseurs.

Top Shelf Grower

Geschreven door: Top Shelf Grower
Oudgediende cannabis kweker, afkomstig uit Dublin, Ierland gaat tegenwoordig helemaal los in het zuiden van Spanje. 100% toegewijd aan Top Shelf verslaggeving, tot hij gevangen genomen, of gedood wordt.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken