Blog
CBG: De cannabinoïde tegen darmkanker?
1 min

CBG: De cannabinoïde tegen darmkanker?

1 min
CBDshop Research
Nieuw onderzoek suggereert dat CBG, een van de minder bekende cannabinoïden die in cannabis en hennep wordt gevonden, kan helpen bij het behandelen en voorkomen van darmkanker.

Als het gaat om cannabinoïden, lijkt het erop dat THC en CBD de meeste aandacht ontvangen. Deze twee zijn dan ook de meest productieve, nuttige cannabinoïden, maar absoluut niet de enigen. Het is belangrijk te onthouden dat cannabis meer dan 80 unieke cannabinoïden bevat, die allemaal hun eigen interacties en voordelen bieden. Dit is waarom onderzoek naar cannabis zo lang duurt; er komt heel veel bij kijken!

Recentelijk heeft een minder bekende cannabinoïde, cannabigerol, of CBG in het kort, het nieuws gehaald omdat ontdekt is dat het darmkanker kan helpen voorkomen. CBG is een niet-psychoactieve cannabinoïde, waarvan reeds is aangetoond dat het de symptomen van aandoeningen als glaucoom en prikkelbare darmsyndroom kan helpen verminderen.

Het laatste onderzoek bereikt ons via de US National Institute of Health, een organisatie die zich voorheen richtte op het onderzoeken en ontdekken van negatieve aspecten van cannabis in plaats van de positieve. Zij publiceerden hun onderzoek in het Oxford journal Carcinogenesis, waarin zij dieper ingaan op hoe zij CBG aan dieren toedienden om de effecten op xenograft tumoren te observeren en ook chemisch opgewekte darmkanker.

Ontdekt werd dat CBG werkte met specifieke doelen, waaronder de kankercellen, waarop het de groei en progressie remde.

Normaal zou een onderzoek als deze suggereren dat het nog vroeg is en dat er veel meer uitgebreide testen nodig zijn. Maar de onderzoekers gaan zo ver om te zeggen dat CBG serieus transnationaal moet worden overwogen in het voorkomen en behandelen van darmkanker. Als je rekening houdt met het feit dat dit onderzoek komt van de National Institute of Health, is dit behoorlijk groot nieuws.

Opgemerkt moet worden dat CBG, vanwege het feit dat de stof niet-psychoactief is, in de meeste landen niet wordt beschouwd als een illegale stof. Het kan in overvloed worden gekweekt in legale industriële hennep. Het wordt in feite in natuurlijk hogere concentraties gevonden in industriële hennep dan in de meeste cannabis soorten.

Het geeft maar weer eens aan dat we nog heel weinig weten als het gaat om de mogelijkheden van cannabis voor de gezondheid en dat er nog veel meer te ontdekken valt. Wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat dit goed nieuws is, nieuws dat hopelijk leidt tot meer onderzoek en praktische behandelingen.


Read more about
CBDshop Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken