Blog
Celebrities Die Cannabis Promoten
3 min

Celebrities Die Cannabis Promoten: Helpt Dat?

3 min
Celebrities Nieuws

Vandaag de dag hebben veel celebrities hun naam verbonden aan spannende cannabisproducten. Seth Rogen is bijvoorbeeld met een eigen merk op de markt gekomen, maar ook Snoop Dogg en Martha Stewart; voor iedere cannabisliefhebber is er hiermee wat wils.

Cannabis is momenteel een heet hangijzer in een politieke strijd. De opmars van de legalisering is daarbij niet te stuiten. Toch nestelen veel landen zich in het paradigma van verboden. Cannabis kan dan ook wel wat hulptroepen gebruiken. Gelukkig staan veel beroemdheden te popelen om de sector te versterken.

Seth Rogen heeft onlangs[1] laten weten dat hij zelf een cannabisbedrijf gaat opstarten. Zijn Canadese firma, genaamd Houseplant, gaat wiet, voorgedraaide joints en softgels aan de man brengen. Van alle celebrities is Rogen een voor de hand liggende keus om zich aan de cannabisindustrie te verbinden. Hij is al langer voorvechter van de plant en beweert dat zijn succes samenhangt met bovenmatig cannabisgebruik. "Ik werk me uit de naad, waarschijnlijk harder dan de mensen denken. Maar ik rook ook wiet en dat belet me niet om veel te werken".

Rogen is dan wel de bekendste stoner van Hollywood, maar ook andere, minder voor de hand liggende celebrities - Martha Stewart bijvoorbeeld - zijn in de cannabisindustrie gestapt. We introduceren vijf beroemdheden - bekende en onbekende stoners - die de industrie inmiddels versterken.

1. SNOOP DOGG EN MARTHA STEWART

Snoop Dogg Martha Stewart

Snoop Dogg en Martha Stewart zijn al sinds 2008 bevriend, vanaf het moment dat ze samen aardappelpuree maakten in het kookprogramma van Stewart[2]. Sindsdien hebben ze vaker samengewerkt. Binnenkort gaan ze weer samen aan de slag, met cannabis als middelpunt.

Canopy Growth[3] en Snoop Dogg werken al langer samen. Zo is in Canada een productlijn uitgebracht van cannabisvariëteiten onder de naam "Leafs by Snoop". Nu gaat Stewart, deels door de vriendschap met Snoop Dogg, het bedrijf adviseren[4] voor een nieuwe lijn met CBD-producten, waaronder supplementen voor huisdieren.

Gerelateerd artikel

Top 5 Zamnesia CBD Producten

Stewart is verheugd over het samenwerkingsverband. Ze zegt hierover: "Ik vind het dolletjes om dit partnerschap aan te gaan met Canopy Growth. Ik kijk vooral uit naar onze eerste samenwerking, waarbij we gevoelige producten voor de geliefde huisdieren van mensen aanbieden".

Het lijkt erop dat het gevoel wederzijds is. Bruce Linton, CEO van Canopy Growth, zegt: "Martha is uniek. Het is een groot voorrecht om samen met deze celebrity onze CBD-producten aan te scherpen met een assortiment voor mens en dier".

2. WILLIE NELSON

Willie Nelson

Een andere bobo die de cannabisindustrie vertegenwoordigt: Willie Nelson. Hij is al decennialang een bekende stoner. Geen enkele beroemdheid verdient het meer om vaandeldrager te zijn voor de wietindustrie dan Nelson. Hij kwam erdoor in de gevangenis, werd de kop van Jut in Amerika, maar toch bleef hij cannabis door dik en dun steunen. Omdat wiet inmiddels steeds bekender is, is hij op het illustere idee gekomen zijn naam aan een wietbedrijf te verbinden.

Ook ouderen zijn nog in staat een bedrijf op te starten. De 86 jaar oude Country-legende is daarvan het levende bewijs. In 2015 heeft hij zijn eigen merk gelanceerd onder de naam "Willie's Reserve[5]". Willie's Reserve houdt er ook een filosofie op na. Op de website valt te lezen: "Cannabis is een manier van leven". En ook de simpele levensles: "Eerlijk zullen we alles delen".

Willie's Reserve is leverancier van wiet, edibles en rook- en kweekbenodigdheden. De wiet die het bedrijf aan de man brengt, is afkomstig van onafhankelijke kweekbedrijven. Daarbij is Willie's Reserve actief in Colorado en Nevada.

3. WHOOPI GOLDBERG EN MAYA ELISABETH

Whoopi Goldberg Maya Synergy

Whoopi Goldberg is groot fan van marihuana. Ze heeft ook veel indruk gemaakt met haar wietbedrijf Whoopi & Maya. Goldberg werkte hiervoor samen met Maya Elisabeth, oprichter van Om Edibles en winnares van de High Times Cannabis Cup, om cannabisproducten te ontwikkelen voor vrouwen.

Het bedrijf verkocht badzeep, tincturen, superfood en andere formules voor het ondersteunen van een gezonde menstruatie. Hoewel de onderneming niet meer bestaat, heeft Whoopi & Maya diverse innovatieve producten ontwikkeld die ongetwijfeld een positieve invloed hebben gehad op veel mensen.

Gerelateerd artikel

Ter Nagedachtenis Aan Cannabispionier Nevil Schoenmakers

4. DE TRAILER PARK BOYS

The Trailer Park Boys

Mensen die van de Canadese hit-sitcom de "Trailer Park Boys" houden, hebben mazzel. Het in New Brunswick gevestigde bedrijf OrganiGram[6] brengt een nieuwe lijn cannabisproducten op de markt, in samenwerking met de TV-serie. Onder de noemer "Trailer Park Bud[7]", met de hoofdrolspelers Ricky, Julian en Bubbles, gaat de onderneming voorgedraaide joints, wiet en speciale melanges verkopen.

5. MELISSA ETHERIDGE

Melissa Etheridge

Melissa Etheridge kent inmiddels alle medicinale voordelen van cannabis. Ze heeft er dankbaar gebruik van gemaakt in 2004, om de bijwerkingen van chemotherapie de kop in te drukken. Plotsklaps kreeg ze een idee. Waarom is er geen met cannabis verrijkte wijn op de markt? De zangeres verklaart: "Zowel cannabis als wijn zijn eeuwenoude genotsmiddelen." En nu zijn de twee eindelijk gecombineerd. Haar producten[8] worden koud geëxtraheerd. De wijn die dat oplevert, staat garant voor een unieke en "aangename fysieke stone". Haar wijnen zijn uitsluitend te koop in Californische dispensaria.

Gerelateerd artikel

Wat Is De Beste Manier Om Medicinale Cannabis Te Gebruiken?

WAT ER GEBEURT ALS CELEBRITIES ZICH ERMEE BEMOEIEN

Impact Of Celebrity Involvement

De bemoeienis van celebrities biedt een kans om de cannabisindustrie een flinke oppepper te geven. Ze zijn daarbij in staat het taboe rond cannabis te doen vervagen. En door het aangaan van samenwerkingsverbanden met gerenommeerde producenten bereiken op deze manier producten van topkwaliteit de markt. De betrokkenheid van beroemdheden trekt bovendien een hoop nieuwe klanten en helpt zorgen weg te nemen bij mensen die niet bekend zijn met cannabis.

Het risico bestaat echter ook dat de steun van beroemdheden tot verheerlijking van cannabisgebruik leidt. Daar zouden we een beetje mee moeten uitkijken. Mensen zijn prima in staat eigen keuzes te maken en zouden zich niet moeten baseren op wat celebrities doen. Met name jongeren dienen zich te realiseren dat, hoewel cannabis veel voordelen biedt, het gebruik niet geheel risicovrij is.

Nog even en de hele wereld rookt cannabis. Celebrities dragen daar flink aan bij en dat is gunstig voor de dynamiek binnen de huidige industrie. We wachten dan ook vol spanning af wat dit allemaal voor gevolgen gaat hebben.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers
Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:
  1. https://www.cbc.ca
  2. Snoop makes Mashed Potatoes | Snoop Dogg | Martha Stewart - YouTube - https://www.youtube.com
  3. Welcome to Canopy Growth - Cannabis Innovation on the World Stage - https://www.canopygrowth.com
  4. https://www.cnbc.com
  5. https://williesreserve.com
  6. Canadian licensed producer of high-quality medical and recreational cannabis. | Organigram - https://www.organigram.ca
  7. “Smokes, Let’s Go!”: The Trailer Park Boys Are Finally Creating a Cannabis Brand - https://merryjane.com
  8. Melissa Etheridge’s Cannabis-Infused Wines – Wine and Spirits - http://www.wineandspirits.com

Read more about
Celebrities Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken