Blog
Chronische Pijnpatiënten Vragen Het Parlement Om Medicinale Cannabis Te Legaliseren
1 min

Chronische Pijnpatiënten Vragen Het Parlement Om Medicinale Cannabis Te Legaliseren

1 min

Advocaten hebben tegen een parlementaire commissie van New South Wales (NSW, Australië) gezegd dat cannabis voor medicinale doeleinden gelegaliseerd zou moeten worden.

Chronische pijn patiënten kloppen bij het parlement aan om medicinale cannabis te legaliseren

Advocaten hebben tegen een parlementaire commissie van New South Wales (NSW, Australië) gezegd dat cannabis voor medicinale doeleinden gelegaliseerd zou moeten worden.

“Het lijkt vanzelfsprekend te zijn dat cannabis bij veel patiënten de pijn verlicht”, zei Sally Crossing, een kankeroverlevende, tijdens een openbare hoorzitting in het parlementsgebouw.

Crossing, die tevens vice-voorzitter is van de vrijwillige lobbygroep Cancer Voices NSW verklaarde: “Het is gewoon een kwestie van behulpzaam en aardig zijn tegenover mensen die hulp nodig hebben.”

De commissie doet onderzoek naar de veiligheid van het medicinaal gebruik van marihuana, de manier waarop het verspreid en aan patiënten verstrekt kan worden, en de juridische gevolgen van dit alles.

“Als de juiste juridische en medische protocollen en een veilige levering aan de patiënt gegarandeerd kunnen worden”, vervolgt Crossing, “zal onze groep het medicinaal gebruik van cannabis steunen.”

“Het gebruik van veel sterkere, voorheen illegale drugs is zonder problemen goedgekeurd”, zei ze en voegde daaraan toe: “Veel te veel mensen denken dat we ons hiermee op een hellend vlak begeven en dat straks het einde zoek is.”

Crossing verklaarde dat “in sommige staten van de VS aangetoond is dat cannabis heel nuttig kan zijn en geen bijwerkingen hoeft te hebben, terwijl andere pijnstillers ernstige neveneffecten kunnen veroorzaken.”

Lesly Brydon, die aan ernstige pijn leed ten gevolge van artritis en CEO is van de lobbygroep Pain Australia, zei tegen de onderzoekscommissie dat haar organisatie er een voorstander van is dat goedgekeurde medicinale cannabisproducten legaal verkrijgbaar worden.

“Persoonlijk zou ik geen joint willen roken” en “met pillen kun je beter doseren”, zei Brydon.

Brydon zei verder nog dat “het merendeel van de patiënten in Australië die aan chronische of ernstige pijn lijden, geen toegang heeft tot adequate manieren om de pijn te bestrijden en dat veel patiënten een pijnlijke dood sterven”.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken