Blog
Colorado blijft maar geld binnenharken
1 min

Colorado blijft maar geld binnenharken

1 min
Nieuws Wetgeving
Het lijkt erop dat zaken nog steeds behoorlijk goed gaan in Colorado, nu verkooprecords van marihuana worden verbroken.

Colorado was een van de eerste plaatsen waar het gebruik van recreatieve marihuana volledig werd gelegaliseerd en ze plukt nog steeds de vruchten van deze brutale en pionierende zet. Hoewel velen dachten dat de interesse in marihuana na een paar maanden wel zou afnemen, lijkt het erop dat het verantwoordelijk gebruik nog steeds populair blijft. In juni 2015 werden alle verkooprecords verbroken; er werd 50 miljoen dollar binnengebracht. Het is een gigantische hoeveelheid geld, die weer terugvloeit in de economie van de staat en de mogelijke potentie laat zien van deze opkomende industrie!

BELASTING, BELASTING, BELASTING!

Hoewel er zelden positief over belasting wordt gepraat, is het de belasting die deze legalisatie gaande houdt. In plaatsen als Colorado, waar cannabis nu legaal is, worden de belastingen teruggepompt in de gemeenschap, waar het wordt gebruikt om scholen te bouwen en publieke diensten te financieren. Dit is deels de reden waarom de legalisatie zo populair is bij niet-gebruikers, omdat de verkoop van deze relatief onschuldige plant iedereen ten goede komt.

In juni werd 2,9 miljoen dollar belastinggeld opgehaald voor het schoolfonds, wat de teller voor dit jaar op $16,6 miljoen zet. Dit is natuurlijk een enorm bedrag, zeker als je overweegt dat er nog zes maanden te gaan zijn. Het is een heuse en fundamentele investering in het onderwijs binnen de staat.

FOUTEN ERKENNEN

Als we het goed hebben onthouden, zei Kevin Sabet, medeoprichter van de anti-cannabis groep "Project SAM", dat voor elke opgehaalde belastingdollar, 10 dollar zou moeten worden besteed aan het herstellen van de schades van de legalisatie. Beste meneer Sabet, we willen graag weten waar deze zogenaamde schades en de bijbehorende kosten dan zijn? Het lijkt er tot nu toe op dat de zaken goed gaan in Colorado en de misdaad, gebruik door minderjarigen en uitgaven van de politie nemen af. Wordt het niet eens tijd je fouten te erkennen? Natuurlijk niet, je bent voor het verbod en kraamt al eeuwen ideologische onzin uit.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken