Blog
Colorado En Washington Om Het Verbod Op Gebruik Van Cannabis Op Te Heffen
1 min

Colorado En Washington Om Het Verbod Op Gebruik Van Cannabis Op Te Heffen

1 min
Nieuws Wetgeving

14 maart 2013: De uitvoering van de beslissingen van de populaire stemmen die gehouden werden in de Verenigde Staten in Colorado en Washington om het verbod op gebruik van cannabis op te heffen

14 maart 2013: De uitvoering van de beslissingen van de populaire stemmen die gehouden werden in de Verenigde Staten in Colorado en Washington om het verbod op gebruik van cannabis op te heffen zou een schending van internationale wetten zijn, dit zei de Verenigde Naties, die belast zijn met toezicht op de wereldwijde productie en consumptie van verdovende middelen, vandaag.  

Dit zou een "schending van het internationale recht zijn, met name het Enkelvoudig Verdrag inzake verdovende middelen van 1961, waar de Verenigde Staten onderdeel van is". Dit vertelde de voorzitter van de International Narcotics Control Board (INCB), Raymond Yans, tijdens de 56e zitting van de Commissie voor verdovende middelen.

In Colorado en Washington stemden de kiezers in november 2012 voor de legalisatie van het recreatieve gebruik van marihuana. De Amerikaanse regering blijft zich verzetten tegen elke beweging die marihuana wil legaliseren, al zijn er medische marihuana bedrijven die actief zijn in Colorado, Washington en 16 andere staten. Allen geven geen gehoor aan de federale wet, uitgesproken door het kantoor van de Amerikaanse minister van Justitie, die kweek, bezit en verkoop van een hoeveelheid marihuana vervolgt, ongeacht de staatswetten.  

De heer Yans zei dat de verklaring "goed, maar onvoldoende" was en vervolgde door te zeggen: "Ik hoop dat deze kwestie spoedig zal worden aangepakt door de regering op basis van internationale verdragen met betrekking tot drugsbestrijding".

De INCB is een onafhankelijke en quasi-rechterlijke controle-instantie is gevestigd in Wenen, die in opdracht van de VN de internationale verdragen inzake drugsbestrijding implementeer.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken