Blog
Colorado Legalisering Leidt Tot Een Daling Van Tienergebruik
2 min

Colorado Legalisering Leidt Tot Een Daling Van Tienergebruik

2 min
Nieuws Wetgeving
Al decennia lang worden dezelfde oude geruchten en sterke verhalen gebruikt tegen de legalisering van marijuana. In Colorado, waar cannabis legaal is, worden deze mythen één voor één ontkracht en schijnen nieuw licht op de legalisering van marijuana.

De wereld is een grote en steeds veranderende plek. Eén ding is zeker, beweging en verandering zijn overal om ons heen, vooral wanneer het onderwerp marijuana is en hoe het wordt bekeken. Ooit gezien en bestempeld als de officiële "gateway" drug, krijgt cannabis een geheel nieuw imago, vooral in de V.S. en met name met legalisatie in Colorado. Een van de belangrijkste argumenten in het verleden die gebruikt werd tegen legalisering is dat "legalisering leidt tot tienergebruik". Recente rapporten laten zien dat de gedachte en het argument niet alleen onwaar zijn, maar juist het tegenovergestelde blijkt.

HET ONDERZOEK

In een studie genaamd The Healthy Kids Colorado enquête, werden 17.000 middelbare scholieren uit 157 willekeurig geselecteerde scholen in Colorado ondervraagd over hun cannabisgebruik. Het bleek dat in 2013, "54 procent van de tieners in de staat dacht dat wiet riskant was”, wat 58 procent was in 2011. Als tieners beginnen te leren dat marijuana niet zo riskant is als men ooit dacht, dan kan ze worden geleerd en zich te richten op andere echte problemen en gevaren, zoals hard drugs en voorgeschreven pillen. Als de scholen en ouders zich beginnen te focussen op die andere kwesties zullen de tieners meer kennis krijgen over de echte bedreigingen voor hun veiligheid, in tegenstelling tot marijuana.

In een andere studie voerde het Centrum voor Disease Control and Prevention, een 2015 Jeugd Risico Gedrag Enquête uit. De CDC data stelt, "het percentage van de middelbare scholieren die ooit rapporteerden cannabis te hebben gebruikt, is gedaald van een geschatte 43 procent in 1995 tot iets minder dan 39 procent in 2015". Dus ook al is legalisering in Colorado geïntroduceerd, tienergebruik gaat omlaag, niet omhoog.

In 2009, dook medicinale cannabis op in de staat Colorado en tienergebruik werd gemeld op ongeveer 24,8 procent. Nadat wijziging 64 een paar jaar later passeerde, daalde het tienergebruik tot 22 procent, waaruit blijkt dat legalisering heeft bijgedragen aan een geleidelijke daling in die tijd.

In een ander gebied van de studie, blijkt dat het levensgebruik ook is gedaald. Met 42,6 procent van de tieners die gebruikten in 2009 naar 38 procent in 2015. Colorado, in vergelijking met het landelijk gemiddelde in de V.S. was ook minder.

WAT BETEKENT DIT ALLEMAAL?

Deze recente studies tonen niet alleen aan dat de houding ten opzichte van cannabis verandert als het publiek meer informatie krijgt over marijuana, maar legalisatie veroorzaakt ook minder gebruik onder tieners. Dit onderzoek toont ook aan dat andere staten in de V.S. en andere landen over de hele wereld de excuses die de wet-makers hebben gebruikt tegen legalisering in het verleden niet waar kunnen zijn.

WAT BETEKENT DIT VOOR DE TOEKOMST?

Als de huidige trend zich voortzet en valse veronderstellingen van marijuana continu worden bewezen, zullen er steeds minder excuses voor andere staten en landen over de hele wereld zijn om legalisatie te hinderen. De legalisatie trein rijdt met volle kracht vooruit en deze recente studies tonen duidelijk aan dat legalisatie niet alleen de houding over cannabis verandert, maar ook helpt om het gebruik onder tieners te verminderen.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken