Blog
Colorado's wiet bedrijfsleven in detail: Het verslag
1 min

Colorado's wiet bedrijfsleven in detail: Het verslag

1 min
Nieuws Wetgeving
Een zeer belangrijk document in het gevecht voor legalisatie is zojuist gepubliceerd. De door de staat gesanctioneerde statistieken over het eerste jaar van legale cannabis verkoop in Colorado.

Dit is belangrijk, omdat op dit moment de hele wereld Colorado beschouwt als proefkonijn voor de cannabis legalisatie. Nou, de resultaten van dit experiment zijn binnen. Het rapport zelf legt de nadruk op de detailhandel aspecten, waarin wordt aangegeven waar cannabis wordt verkocht, hoeveel wordt verkocht en waar de detailhandel zich op focust. Het biedt een aantal zeer interessante inzichten en laat ons zien wat de consumententrends waarschijnlijk zullen zijn op andere locaties, die mogelijk in Colorado's voetstappen volgen.

EDIBLES ZIJN IN OPKOMST

Een zeer interessant punt, dat in het rapport naar voren komt, is dat marihuana edibles zowel de medicinale als de recreatieve markt domineren. 4.815.650 Eenheden werden verkocht in Colorado's eerste jaar van legale cannabis verkopen; 2.850.733 op de recreatieve markt en 1.964.917 op de medische markt.

Aan de andere kant deed de daadwerkelijke cannabis bloem, de zoete top die je in je joint stopt, een kwart hiervan. 49,7 Ton werd verkocht op de medische markt en 17,5 ton werd verkocht op de recreatieve markt.

VASTHOUDEN AAN STROHALMEN

Het is niet verwonderlijk dat anti-cannabis actievoerders hun best doen om ervoor te zorgen dat alles een grote ramp lijkt en ze proberen dus ook de statistieken zo te draaien om hun doelen te bereiken. Een zo'n actievoerder is Michael Elliott, uitvoerend directeur van Project SAM (Smart Approaches to Marihuana). Het rapport laat zien dat, van de 321 jurisdicties van Colorado, 228 hiervan de verkoop van marihuana in elk vorm hebben afgewezen. Volgens Elliott toont dit aan dat de legalisatie niet succesvol was en dat de mensen het niet willen. Hij vergeet echter te melden dat de meeste inwoners van Colorado wonen in de gebieden waar cannabis legaal is, als je een kaart met de populatie legt over de kaart met jurisdicties. Dit punt wordt nog verder verduidelijkt met een enquête, uitgevoerd in januari, waarin de steun voor legale marihuana opnieuw werd beoordeeld. Hieruit blijkt dat 58% van de inwoners het amendement ondersteunen, terwijl 38% dit niet doet.

Als je het ons vraagt, is deze verdeling, en de mogelijkheid dat elke jurisdictie zelf mag bepalen of ze de daadwerkelijke verkoop van wiet willen toestaan, democratie in de mooiste vorm. Cannabis is nog steeds legaal in de hele staat, maar diegenen die er niet bij betrokken willen worden, mogen nog steeds besluiten of ze het lokaal willen verkopen.

Hoe dan ook, zien de zaken er goed uit voor Colorado. De wereld is niet vergaan door de legalisatie, ze zijn niet overspoeld door misdaad, ziektes en dood en ze genereren een fatsoenlijke hoeveelheid belasting. Mag deze trend zich doorzetten!


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken