Blog
Dagboek Van Een Cannabis Kweker
3 min

Dagboek Van Een Cannabis Kweker 4: Post-kweekverslag & Het Maken Van Hasj Coins En Rosin

3 min
Kweken Seedshop

Vandaag presenteren we het laatste deel van ons vierdelige kweekverslag van Top Shelf Grower. Hij blikt terug op de resultaten van zijn project en laat zien hoe hij zijn buit benut voor het maken van concentraten. Bekijk ook de video's voor een fatsoenlijke instructiegids!

DE LENTE ZIT IN DE LUCHT, NET ALS STRAWBERRY KUSH CONCENTRATEN

De Lente Zit In De Lucht, Net Als Strawberry Kush Concentraten

Na een rampenreis, kwam ik eindelijk uitgeput en gestrest in het noorden van Spanje terecht, waar ik onmiddellijk geëlektrocuteerd werd toen ik mijn nieuwe stekkie betrok. Wederom parfumeren de verleidelijke aroma's van Purple Berry Kush en Mega Power Plant mijn appartement. Maar... met een krachtig verschil. Op dit moment, tijdens het typen van dit verhaal, inhaleer ik dikke pluimen van een volgepakte spliff met pollen hasj en Strawberry Kush.

Voordat we ons vastbijten in het kleverige avontuur van zelfgemaakte cannabis concentraten, moet ik eerst even de statistieken delen van mijn LED-gewas. Hieronder een overzicht van de behaalde opbrengsten en rookverslagen van elke plant in de grow op. Toegegeven, het is geen monsterlijke oogst, maar toch een geweldige persoonlijke stash. Ik moet zeker nog even oefenen met LED-projecten om het volledige potentieel van deze baanbrekende technologie onder de knie te krijgen.

OVERZICHT VAN DE OOGST & ROOKVERSLAGEN

PURPLE BERRY KUSH- STRAWBERRY FENO

Purple Berry Kush - Strawberry Pheno

Dit was met stipt het meest indrukwekkende fenotype in de kweektent. Het Strawberry fenotype van Purple Berry Kush, of Strawberry Kush, zoals ik haar graag noem, was mijn persoonlijke favoriet. Het was ook mijn meest productieve dame, die mij verwende met maar liefst 73g van de meest verrukkelijke Kush die ik ooit gerookt heb. Ik baal dat ik geen stekjes heb gemaakt.

Ze is eenvoudig te kweken en niet zomaar een Kush. De Strawberry Cough in haar genetica brengen O.G. Kush mooi in evenwicht, waardoor de high meer in je bol zit en je niet direct klem zit in een bankhang-klem. Er waren geen teken van paarse kleuren, maar wel genoeg oranje/rode haren en een kleverige laag met hars.

PURPLE BERRY KUSH- O.G. KUSH FENO

Purple Berry Kush - O.g. Kush Pheno

Wat mij betreft, hebben we hier nog een winnaar, die maar liefst 61g eersteklas O.G. Kush produceerde met een zoete aardbeien nasmaak. Dit fenotype is een heuse knockout Kush.

De effecten komen razendsnel op en je benen zijn de eersten die gaan. Ik heb behoorlijk wat tijd tegen de bank geplakt gelegen met deze wiet. Maar ook hier geen paarse tinten, al kan ik ook niet klagen over neongroene, eikelvormige toppen.

MEGA POWER PLANT - TWEELING

Mega Power Plant- Tweeling

Wat kan ik zeggen over Mega Power Plant? Nou, gelukkig waren ze beiden identiek. Ze hebben alleen nooit echt gefloreerd. Prachtige, strakke toppen, maar niet genoeg. Ik oogstte 36g van de ene en 32g van de ander. Ik kan niet echt details voor de geest halen, maar het doet er ook niet toe.

Ik geef toe dat de combi met Purple Berry Kush waarschijnlijk geen goede keuze was. 4 Purple Berry Kush planten waren, achteraf gezien, een slimme zet geweest. Begrijp me niet verkeerd, want Mega Power Plant is wiet van goede kwaliteit, een heuse mix tussen old-school smaken. Ze is een Northern Lights variant met vergelijkbare kracht. Het punt is alleen dat kleine planten ook een kleine oogst produceren.

Misschien zullen anderen wel genieten van een gulle oogst, maar ik zet deze struik niet meer in mijn tuin. Baal als een stekker!

Goed, het is nu tijd om de fijne kunst te bespreken van het persen van pollen tot hasj coins en het produceren van Rosin.

OPLOSMIDDELVRIJE, ZELFGEMAAKTE HASJ & ROSIN

ZESDELIGE CANNABIS CONCENTRATEN KIT

1) Pollen Shaker
2) Super Herbal pollenpers
3) Stijltang
4) Bakpapier of perkamentpapier, bijvoorkeur ongebleekt; helpt om de pers mee te bekleden
5) Handschoenen, want een stijltang wordt heel, heel erg heet
6) Pyrex schaal, geschikt voor de vriezer, om je materiaal een aantal dagen in de vriezer te kunnen bewaren

HOE ONTTREK JE DIE TRICHOMEN?

Hoe Onttrek Je Die Trichomen?

Al die kleverige toppen deden me denken aan het maken van cannabis concentraten. Ik ben dol op simpele technieken om hasj te maken. Een pollen shaker is mijn strijdwapen om trichomen te onttrekken. Zo'n ding is direct klaar voor gebruik, al moet je het apparaat natuurlijk wel even vullen met toppen of suikerblaadjes en in de vriezer zetten. Vervolgens even shaken, shaken en nog wat shaken.

Bevroren materiaal werkt het beste en het kan geen kwaad de shaker nog eens 30 minuten in de vriezer te zetten voor het shaken. Het 22-micron scherm verzekert dat de bodem gevuld is met prachtige blonde pollen. 5g harsachtig materiaal per lading is perfect voor 5-10 minuten krachtig schudden. Verwacht een pollen opbrengst van 10-15% van hoogwaardig startmateriaal.

HOE PERS JE EEN HASJ COIN?

Hoe Pers Je Een Hasj Coin

Inmiddels doen je armen zeer omdat je hebt staan schudden of je leven ervan afhangt met een aantal ladingen ijzige toppen en/of suikerblaadjes, maar je hebt een fatsoenlijk hoopje pollen poeder verzameld. Natuurlijk kan je dit zo roken, maar meenemen wordt wel lastig. Hasj coins of pucks zien er cool uit en kunnen veel gemakkelijker worden vervoerd.

Maak het jezelf niet ingewikkeld en zorg dat je een hand pollenpers in handen krijgt. Stop hier voorzichtig die pollen of kief in. Met een draai aan de hendel wordt een hasj coin geperst.

Een eenvoudig te gebruiken en goedgebouwde pollenpers is een handige aanvulling op elke stoner kit. Ik perste wat hasj coins in diverse maten, 1g, 2g en 3g en had na een uurtje knoeien de slag te pakken.

DE KLEVERIGSTE ROSIN

De Kleverigste Rosin

Waarschijnlijk ben je inmiddels bekend met Rosin. Zo niet: Dit is wederom een oplosmiddel-vrije extractiemethode die prima dabbing materiaal onttrekt uit toppen door middel van hitte en druk. Het is simpel en wordt bijna tot vervelends toe uitgevoerd. Dus laten we wat pollen coins pletten voor kleverige rosin.

Handschoentjes aan en stijltang in het stopcontact. Pak een pollen coin en pak deze in, net zoals je met een top zou doen voor het persen van rosin. Ik heb het eerst getest met de pollen hasj coin van 1g. Stel de stijltang in op 180-200C, plaats de coin tussen de ijzers en zet er ongeveer 5 seconden druk op.

Reken erop dat er een hoeveelheid uit druppelt die een paar flinke dabs waard is en de geplette hasj is ook nog geweldig, in tegenstelling tot een platte top. Oké, de helft van de coin werd gekookt om de rosin te onttrekken, maar als je zoekt naar de meest kleverige rosin, is dit het. Niet voor de bangeriken onder ons maar ik verheug me nu al op een dab van deze hete zooi, gevolgd door een aardbeienmilkshake.

Deze LED Grow Show is dan voorbij, maar ik ga snel weer aan de slag met een nieuw kweekproject. Nieuwe soorten, nieuwe methoden en natuurlijk allerlei verrukkelijke cannabis concentraten.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken