Blog
Dagboek Van Een Cannabis-Kweker Deel 1: De Winter Komt Eraan
4 min

Dagboek Van Een Cannabis-Kweker Deel 1: De Winter Komt Eraan

4 min

De winter komt eraan! En het is tijd om je grow show naar binnen te verhuizen. Cannabiskweek staat op de rand van een nieuwe industriële revolutie. De toekomst is aangebroken en ik zeg: omarm ‘m. Doe mee terwijl ik de nieuwste kweekruimte-techniek onderzoek in een poging om een spectaculaire high tech biologische tuin te creëren.

Met trots introduceert Zamnesia het eerste deel van haar serie waarin een ervaren cannabiskweker wordt gevolgd terwijl hij ‘s winters binnenshuis kweekt. Tune in voor een aantal waardevolle inzichten!

DE WINTER KOMT ERAAN!

De Winter Komt Eraan

Terwijl ik mijn tweede biologische oogst buitenshuis afrond en mijn low-profile tuin vol heerlijke autoflowers een smakelijke melassethee voer, overdenk ik mijn grow-opties voor het volgende seizoen. 2016 was voor mij een jaar vol eerste keren, zowel persoonlijk als wat het kweken betreft.

Het is begin september maar de dagen worden al korter. Zelfs in het zonnige zuiden van Spanje is de natuurlijke lichtcyclus nu bijna een precieze 12-12 splits tussen hete droge dagen en vochtige nachten.

Wat je ook aan het kweken bent, van Kush tot kool: deze tijd van het jaar is het bijna oogsttijd. Herfst is voor Moeder Natuur het seizoen van de veroudering. De keuze was duidelijk. Ik moet gewoon binnenshuis kweken, want ja, de winter komt eraan!

MIJN GADGETS

21e eeuwse technologie is een gigantische teleurstelling voor me geweest. Tuurlijk, we hebben heel veel soorten “slimme” gadgets, maar dat zijn gewoon niet mijn soort speeltjes. Het toppunt van technologie is juist eenvoud gecombineerd met functionaliteit.

Dat zijn de zeldzame apparaten die heel makkelijk in gebruik zijn en slechts één doel hebben, maar het doen lijken op magie. Producten zoals lichtzwaarden, hoverboards, jetpacks en LED-verlichting, en aangezien die eerste drie niets in de kweekruimte te zoeken hebben, tenzij je Ironman bent, duik ik in de LED-verlichting.

MIJN SCHEIDING VAN HID-LAMPEN & MIJN BREUK MET CFL’S

MIJN SCHEIDING VAN HID-LAMPEN & MIJN BREUK MET CFL’S

Als het op binnen kweken aankomt, ben ik lange tijd getrouwd geweest met HPS-lampen. Begrijp me niet verkeerd, in de meer dan 15 jaar dat ik in mijn eentje grow, heb ik geëxperimenteerd - stoutmoedig en aanhoudend, om Franklin D. Roosevelt te parafraseren.

Ongeveer vijf jaar geleden ruilde ik mijn geliefde 250W MH-lamp en digitale ballast in voor een coole White 250W CFL. De CFL was niet alleen nieuw en anders, maar was beter en werd geleverd zonder bagage, uhm, ballast.

Na de switch merkte ik dat de groeifase van mijn planten onder CFL’s superieur was aan die onder MH-lampen. Het duidelijke voordeel is de sterk verminder warmteafgifte van de lamp, waardoor ik de reflector dichter bij de planten kon hangen, wat zorgde voor strakkere ruimtes tussen de internodia en makkelijke klimaatbeheersing. Ik vond het echter vreselijk om afstand te nemen van mijn geliefde HPS-lampen voor de bloeicyclus.

Natuurlijk experimenteerde ik verder door zowel CFL’s met een rode gloed als die paarse dual spectrum CFL’s te gebruiken maar het lukte me nooit om een oogst of een kwaliteit te verkrijgen die vergelijkbaar was met die dikke, ijzige toppen die mijn 1000W HPS-systeem consistent opleverde.

Natuurlijk was de geproduceerde hitte, vanuit de logeerkamer waar mijn kweektent met een 600W HPS met een gigantische reflector in de ene kant staat en een 400W HPS in een reflector van vergelijkbaar formaat aan de andere kant, soms nogal intens.

Vreemde zoemende geluiden van digitale ballasten gecombineerd met de vreemde zwiep van ventilators hoorden er ook bij. Hoge stroomrekeningen leken weer in het vooruitzicht te zijn.

DE MAGIE VAN LEDS

The Magic Led's

Toen ontdekte ik de 600W vol spectrum G8 LED van DormGrow. Bij het lezen van de specificaties was ik zeer onder de indruk, sterker nog, ik was verkocht. De claim van de fabrikanten dat dit het equivalent is van een 1000W HS-lamp deed me letterlijk kwijlen. Dit was nou mijn soort technologie.

Het mooie aan LED is dat bijna alle energie omgezet wordt in licht in plaats van in warmte. Plus, net als bij CFL’s heb je geen ballast en ook geen reflector nodig, aangezien het lichtpaneel onafhankelijk is. Het beloofde een high-tech en geavanceerd winterproject te zijn zonder compromis van kwaliteit en opbrengst.

VERBETER DE WERELD

Ik kweek het liefst biologisch en alhoewel ik heus geen boomknuffelaar ben, is het vooral een kwestie van smaak en de aarde niet schaden.

Misschien komt het door mijn recentelijke voorliefde voor buiten kweken of gewoon door een zonnesteek, maar ik heb hoe dan ook meer waardering ontwikkeld voor de boeren en voor hoe belangrijk het is om de bodem niet te verontreinigen.

Het is niet vanzelfsprekend dat cannabiscultivatie samengaat met verontreiniging. De toename in kweek binnenshuis doet echter ook het energieverbruik toenemen.

In Colorado is marihuana al schuldig door associatie aan het worden. Ik zeg niet dat een verbod op HPS-verlichting de oplossing is; kijk liever naar de technologie van de toekomst om gewassen van de toekomst te produceren.

  Vertafort

GEEN RISICO, GEEN BELONING

Ik geef toe dat ik een risico neem door over te stappen op een LED-systeem maar zoals ik zei, is 2016 sowieso al een jaar vol ‘eerste keren’ voor mij. Ik heb er natuurlijk ook mijn egoïstische redenen voor, want dat system is niet alleen milieuvriendelijk maar ook superzuinig in gebruik.

Wat zaden betreft, heb ik een paar exotische feminized variaties van Spliff Seeds gekozen. Een pakketje Purple Berry Kush voor de smaak en een pakketje Mega Power Plant voor de kristallen. Vuurtje alsjeblieft! Geen SOG, geen ScrOG, gewoon een aantal gezonde planten met de ruimte om te ademen en rijkelijk met kristallen bedekte cola’s op te doen bloeien.

HOU HET SIMPEL, HOU HET NATUURLIJK

Wat voedingsstoffen betreft, ben ik zo koppig als een ezel die in sneldrogend cement is gestapt. Ik grow tegenwoordig alleen nog maar op grond.

In het verleden hebben zowel actieve als passieve hydroponische systemen me gigantische oogsten en zeer krachtige toppen opgeleverd. Maar als het op smaak aankomt, komt niks in de buurt van biologische toppen die gekweekt zijn op aarde.

Ik experimenteer graag met verschillende merken en nieuwe producten maar ik hou het graag simpel. Complexe voedingsschema’s waarbij je tientallen flesjes met producten nodig hebt, is niet nodig als je biologisch growt.

 

 

Alleen maar natuurlijke ingrediënten

Indien mogelijk gebruik ik graag lokale kennis bij het growen. Dit was vooral belangrijk toen ik geschikte autoflowering strains selecteerde voor mijn zomerse buitenkweek. De locals zijn heel positief over LEDs en ik heb de toppen met ze gerookt om het te bewijzen.

Terwijl ik dit schrijf, ben ik zelfs een mooie dikke joint aan het roken met een lokaal gekweekte Indica-strain genaamd “Dulce” die, je raad het al, gekweekt is onder LED-lampen.

Ik ben in Spanje zelfs nog geen kwekers tegengekomen die HID-verlichting gebruiken. Dus ik interpreteer de positieve feedback zoals ik denk dat Yeats dat zou hebben gedaan: “een verschrikkelijke schoonheid is geboren”.

De toekomst is aangebroken en blijkbaar wisten alle Spaanse kwekers dat al. De winter komt eraan! Kom maar op! Ik heb komend seizoen dan misschien de nieuwste 21e eeuwse technologie tot mijn beschikking maar ik ben in feite nog steeds een holbewoner die verhalen verteld en dope kweekt met zijn handen in de aarde.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken