Blog
DaVinci Ascent vs. Crafty
4 min

DaVinci Ascent vs. Crafty

4 min
Producten Vaporshop

Er zijn veel vaporizers om uit te kiezen, dus we bekijken een aantal van de grote namen en zetten de voor- en nadelen tegen elkaar af. Vandaag kijken we naar de Crafty en DaVinci Ascent.

Als het gaat om draagbare vaporizers en cannabis, gaat er niets boven de geruststelling, het gemak en de kwaliteit van een hoogwaardig model. Er zijn echter veel fatsoenlijke vaporizers verkrijgbaar, die allemaal zo hun voor- en nadelen hebben. Om het onderscheid te kunnen maken, hebben we een lijn vergelijkingen opgestart en vandaag vestigen we de aandacht op de DaVinci Ascent vs. de Crafty van Storz & Bickel. Laten we van start gaan!

BOUWKWALITEIT

Als het gaat om de bouw, zijn zowel de Ascent als de Crafty uitmuntend. De Ascent heeft een hard plastic behuizing met een interne, keramische verwarmingskamer en volledig glazen, uitneembaar damppad. Ook wordt de Ascent gekenmerkt door een ingebouwd LED display en eenvoudig te bedienen knoppen. De concurrent, de Crafty, is ook gemaakt van een hard plastic behuizing, maar geribbeld voor een optimale warmteafvoer. De batterij zit ook in een apart gedeelte, waardoor verzekerd wordt dat er geen risico is op oververhitting. Het damppad is van plastic en kan uit elkaar worden gehaald voor eenvoudige reiniging.

Eerlijk gezegd komen beiden overeen als het gaat om bouwkwaliteit. De Ascent heeft het voordeel van een glazen damppad, terwijl de Crafty dit niet bezit. Het resulterende verschil in dampkwaliteit is echter minimaal en hier gaan we later op in.

GEBRUIKSGEMAK

Beide vaporizers zijn eenvoudig in gebruik. Bij de Ascent is het een geval van het opendraaien van de onderkant, de kruidenkamer vullen, dichtdraaien en aanzetten. Dit proces is ongeveer gelijk voor de Crafty, maar hier dient de bovenkant opengedraaid te worden om de kruidenkamer te onthullen. De Ascent heeft ingebouwde temperatuurcontroles, zodat deze constant kan worden beheerd. De Crafty staat standaard ingesteld op 180°C, tenzij je dit wijzigt via de smartphone Web app. Het apart houden van deze temperatuurcontrole heeft Storz & Bickel in staat gesteld veel meer kracht in de Crafty te proppen, terwijl het apparaat toch klein blijft. Het resultaat is een uitmuntende dampkwaliteit. Ik heb de app veel gebruikt en nooit een probleem ervaren met het maken van een verbinding of het veranderen van de temperatuur. Voor beide vaporizers geldt dat elke beginner ze probleemloos kan gebruiken. En dit is precies wat we willen van deze hoogwaardige technische snufjes.

DISCRETIE

De Ascent en de Crafty zijn ontworpen met draagbare discretie in gedachte en daarom moet er rekening gehouden worden met het formaat. Beide vaporizers hebben ongeveer dezelfde afmetingen: De Ascent is 12cm H x 6cm B x 2cm D en de Crafty meet 11xm x 5.5cm x 3.3cm. Je ziet dat er weinig verschil zit tussen de twee; de Crafty is iets kleiner, maar ook iets dikker.

Een andere belangrijke factor, die hier moet worden besproken, is de geur. Helaas zorgt de ventilatie van de Ascent voor een kleine lekkage van geur. Dit is tijdens het gebruik geen probleem, omdat je actief damp uitademt, maar als je een beetje cannabis in de kamer hebt zitten, kan je dit af en toe ruiken. Dit lijkt bij de Crafty geen probleem te zijn.

Tot slot heeft het soms zin om het uiterlijk te bespreken, als het gaat om discretie. De Ascent is verkrijgbaar in diverse stijlen en sommigen zien er vrij discreet uit terwijl anderen een duidelijke en brutale statement maken. Hoewel de meer subtiele ontwerpen vrij discreet zijn, kunnen ze niet worden vergeleken met de onopvallende en bescheiden uitstraling van de Crafty. Het enige opvallende aan de Crafty is het LED lampje, die aangeeft dat de vape op temperatuur is, maar dit kan met een hand worden bedekt.

DAMPKWALITEIT

Storz & Bickel heeft een reputatie voor ongeëvenaarde kwaliteit als het aankomt op vaporizers. Daarom is het waarschijnlijk geen verrassing te ontdekken dat de dampkwaliteit van de Crafty geweldig is. Deze kan zelfs concurreren met de kwaliteit van desktop vaporizers, zoals de Volcano of de Arizer Extreme Q. Hoewel de dampkwaliteit van de Ascent ook uitmuntend is, komt het niet in de buurt van de Crafty. De bouw van de Crafty is geweldig en maakt gebruik van een initiële uitbarsting van conductie-verdamping om een dichte dampwolk te produceren, gevolgd door convectiehitte om op niveau te blijven. Je moet vrij hard trekken aan de Crafty, maar hiermee produceer je elke keer dichte, soepele en rijke damp.

De Ascent bezit nog steeds veel voordelen, hoewel hij niet exact van hetzelfde niveau is. De geproduceerde damp is koel, zacht en smaakvol. De Ascent bezit ook een volledig glazen damppad, terwijl de Crafty dit niet heeft, waar veel connaisseurs de voorkeur aan geven.

BATTERIJ

De batterijduur is een ongelooflijk belangrijk onderdeel van vapen onderweg; niemand wil meemaken dat de batterij halverwege een sessie leeg is, want dat is frustrerend en teleurstellend. Gelukkig is het niet waarschijnlijk dat dit met de Ascent gebeurt, omdat deze 2,5 uur kan worden gebruikt voordat opladen nodig is. Hetzelfde kan niet worden gezegd van de Crafty, met een gebruiksduur van slechts 45 minuten. Nog steeds genoeg voor 4-5 sessies, maar bij lange na niet zo lang als de Ascent. Gelukkig kan de Crafty wel via USB worden opgeladen, terwijl de Crafty een adapter heeft, maar dit maakt het monumentale tijdsverschil in de levensduur tussen de twee vaporizers niet goed.

PRIJS

De DaVinci Ascent en de Crafty bevinden zich beiden aan de top van de markt, maar hebben redelijke prijskaartjes. De Ascent slaat een gat in je bankrekening van €229 terwijl de Crafty een fikse €298 kost. Dit prijsverschil maakt de Ascent iets toegankelijker voor diegenen die hun eerste stappen zetten in de vape markt of zoeken naar waar voor hun geld. Als je de extra €69 kan betalen, zal de Crafty niet teleurstellen en het beste bieden op de vape markt.

CONCLUSIE

Het is op het nippertje, want zowel de DaVinci Ascent als de Crafty zijn buitengewone vaporizers. Maar over het algemeen lijkt de Crafty iets beter te presteren dan de Ascent. De Crafty voelt alsof er veel fijne mechaniek achter zit, gebouwd om een klus te klaren en er de beste in te zijn. De Ascent heeft zeker voordelen, zoals het volledig glazen damppad, het betaalbare prijskaartje en een langere batterijduur, maar over het algemeen presteert de Crafty beter. Als je voorkeur echter uitgaat naar de Ascent, laat je dan niet weerhouden want het is nog steeds een geweldige vaporizer die niet teleur zal stellen. We vergelijken hier titanen, waarvan de een soms beter geschikt is voor een bepaalde situatie.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken